Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου θα παρουσιάσει το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμά του στην διάρκεια της εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή», μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Στη «Βραδιά του Ερευνητή» τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με νέες επιστήμες, τεχνολογίες και τέχνες μέσα από δραστηριότητες που σχετίζονται με τις αρχαιολογικές και εθνογραφικές συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την προβολή του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι ερευνητές στην κοινωνία. Ο στόχος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, ως φορέα ερευνητικής αριστείας, είναι να συνδέσει τα μουσεία και τις συλλογές του με το μέλλον της σημερινής κοινωνίας προάγοντας την ανάπτυξη κριτικής και καινοτόμου σκέψης μέσω της βιωματικής μάθησης.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παρουσιαστούν είναι:
• Όταν το χώμα παίρνει μορφή και σχήμα (Σουζάνα Πετρή)
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη της Αρχαίας Κεραμικής και την εξέλιξή της στην Κύπρο. Θα μπορέσουν να αντιληφθούν τις πρώτες ύλες παραγωγής του πηλού, καθώς και τα αρχικά στάδια δημιουργίας του. Τα παιδιά θα μάθουν τους φυσικούς πόρους που είχαν στη διάθεση τους οι άνθρωποι, ούτως ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τον πηλό. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν πως προστίθεται το χρώμα πάνω στον πηλό με τη χρήση φυσικών πετρωμάτων καθώς και τη διαδικασία δημιουργίας τους.
• World Voice Μαρία Κραμβή
Η δραστηριότητα στοχεύει να φέρει τη μουσική κοντά στα παιδιά μαθαίνοντας τους μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα παιδιά θα μάθουν για το κυπριακό τραγούδι και τους κυπριακούς ρυθμούς μέσω ειδικά διαμορφωμένων δραστηριοτήτων και θα έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και την παράδοση της χώρας μας.
• Βοτανικά χρώματα και αρώματα Ευαγόρια Δαπόλα
Στη δραστηριότητα αυτή τα παιδιά μαθαίνουν για το έργο της Elektra Megaw, πειραματίζονται με τις φόρμες που σχεδίαζε, με τεχνικές συλλογής βοτάνων, αλλά και με φυσικές βαφές και τεχνικές κλωστοϋφαντουργίας. Θα μάθουν για την τεχνική κλωστοϋφαντουργίας της βαφής δέσμης χρησιμοποιώντας φυσικές βαφές που προέρχονται από τοπικά και ξένα φυτά, φύκια και ατμό. Θα τους δοθούν επίσης πληροφορίες για τη θεωρία της βοτανολογίας. Σκοπός είναι να εφαρμόσουν τις γνώσεις που θα λάβουν στο δικό τους κομμάτι από ύφασμα.
Η εκδήλωση που πραγματοποιηθεί στις 26 Πέμπτη και 27 Παρασκευή Σεπτεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Λευκωσία, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς του τόπου.
Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.research.org.cy/el/news/researchers-night-2019-activities
Tηλ: 22128157
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου,
Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία
-
Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία
26 Σεπτεμβρίου - 27 Σεπτεμβρίου 2019
Σχετικά
SWEETOPIA Chocolate & Candy Fun: Μια πολύχρωμη, σοκολατένια εμπειρία για όλη την οικογένεια
Η πιο γλυκιά οικογενειακή εμπειρία έρχεται στη Λευκωσία
Μια φορά και… μια χώρα για μια μοναδική παράσταση στη Λαρνακα
Μη χάσετε την οικογενειακή παράσταση του θέατρο Piccolo «Μια φορά και… μια χώρα» σε μια μοναδική παράσταση στη Λάρνακα
"Peppa σ’ αγαπώ": Η Πέππα το γουρουνάκι και η οικογένειά της, σε μία υπέροχη παράσταση
Η νέα παραγωγή από το Θέατρο Βεστιάριο έρχεται να μαγέψει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες.
Γέλα Παλιάτσε: Η νέα παραγωγή από το Θέατρο Βεστιάριο
Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια, που θα παρασύρει κάθε παιδί μα και μεγάλο που νιώθει παιδί, στις περιπέτειες των μικρών μας ηρώων, που δεν είναι άλλοι από τους υπέροχους – γλυκύτατους παλιάτσους!
«Οι Περιπέτειες του Μίκυ Μάους» έρχονται Κύπρο για να ξετρελάνουν τα παιδιά
Μια νέα παιδική θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον θρυλικό ποντικό του κινηματογράφου
Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος παιχνιδιού ανοίγει στη Λευκωσία και υπόσχεται ατελείωτη χαρά
Ένας εντυπωσιακός, πολύχρωμος χώρος 600 τ.μ έρχεται για να γίνει το νέο αγαπημένο στέκι παιδιών και οικογενειών, συνδυάζοντας παιχνίδι, φαντασία και ξεγνοιασιά σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
Χακούνα Ματάτα: Η παράσταση που θα λατρέψει όλη η οικογένεια έρχεται από την Ελλάδα στην Κύπρο
Μία ιστορία για το να ζεις χωρίς φόβο
H «Επιλογή» παρουσιάζει την παιδική όπερα «Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι»
Η παράσταση, πλαισιωμένη από άριες της κλασικής μουσικής, είναι κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών
Τελευταία παράσταση του «Τρελαντώνη» την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Πρόκειται για μια φρέσκια, τρυφερή και γεμάτη ενέργεια θεατρική παραγωγή που μιλά στην καρδιά μικρών και μεγάλων
Η παράσταση «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» έρχεται Κύπρο τις γιορτές
Το Θέατρο του Βορρά φέρνει την πιο γλυκιά μάχη των Χριστουγέννων στη σκηνή!
Το παιδικό μιούζικαλ "Παγομπερδέματα" ανεβαίνει στη σκηνή
Βσισμένο σε ένα κλασικό παραμύθι, το έργο έχει πολύ συναίσθημα, δράση, περιπέτεια, μαγεία και αξέχαστους χαρακτήρες
H μαγεία των Χριστουγέννων στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Η Λεβέντειος Πινακοθήκη σας προσκαλεί σε μια γιορτινή χριστουγεννιάτικη εμπειρία το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου