Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2019
Έξι χρόνια μετά την αποτυχημένη εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ενοικίασης, επέστρεψαν στους δρόμους της Λευκωσίας τα ποδήλατα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι διαθέσιμα για χρήση από τους πολίτες 150 ποδήλατα σε τρεις δήμους, ενώ ο στόχος για τα επόμενα τρία χρόνια είναι η διάθεση 800 ποδηλάτων για τη Λευκωσία. Οι τρεις δήμοι που έχουν ταυτόχρονα ενταχθεί σε αυτό το σύστημα είναι η Λευκωσία, ο Στρόβολος και η Αγλαντζιά.
Πρόκειται για το σύστημα nextbike, το οποία εφαρμόζεται ήδη στη Λεμεσό, ενώ μπαίνει κανονικά σε λειτουργία σε μια εβδομάδα. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένονται στη Λευκωσία και τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά σκούτερ.
Υπενθυμίζεται ότι το 2011 κάποιοι δήμοι της Λευκωσίας είχαν εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με 14 σταθμούς και 140 ποδήλατα, το οποίο τελικά κατέρρευσε δύο χρόνια μετά λόγω μάλλον της δυσκολίας στη χρήση και της απαίτησης για δέσμευση 150 ευρώ από την πιστωτική κάρτα του χρήστη κάθε φορά που γινόταν ενοικίαση. Εντούτοις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή τη φορά το ρίσκο της επένδυσης δεν αναλαμβάνεται από τους δήμους αλλά από την ιδιωτική εταιρεία, η οποία φέρνει τα ποδήλατα. Μάλιστα, θα δοθούν κίνητρα από τους δήμους για τη χρήση τους, όπως παροχή δωρεάν ωρών χρήσης σε φοιτητές και νεολαία.
Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας και σχετίζεται με την ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Σχετικά

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.

Olympo: Η νέα σειρά του Netflix που έχει προκαλέσει φρενίτιδα
Το “Olympo” είναι ήδη στη λίστα των δημοφιλέστερων σειρών του ελληνικού Netflix και σπάει ταμεία σε κάθε χώρα που προβάλλεται


Η Wizz Air (μόλις) ανακοίνωσε πτήσεις από τη Λάρνακα σε έναν νέο προορισμό
Νέο δρομολόγιο Wizz Air από Λάρνακα προς Tίρανα

Το “Maritime Cyprus 2025” επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα κορυφαίο γεγονός του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο