Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2019
Στο πλαίσιο του 21ου Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζεται το αριστούργημα του Giuseppe Verdi Macbeth, στις 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στη πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου σε παραγωγή του Ακαδημαϊκού Εθνικού Θεάτρου, Όπερας και Μπαλέτου Bolshoi της Λευκορωσίας.
H δραματική όπερα Μacbeth (Macbetto) του Giuseppe Verdi, βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του William Shakespeare, αποτελείται από τέσσερις πράξεις και το λιμπρέτο έγραψε ο Francesco Maria Piave. Η πρεμιέρα της όπερας πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1847 στο Θέατρο della Pergola, στη Φλωρεντία.

Ο Verdi υπερβαίνει στο έργο του, Macbeth, τα συμβατικά πλαίσια της εποχής του και συνθέτει ένα έργο με θεατρική δύναμη και με χαρακτήρες που διαθέτουν ψυχολογικό βάθος και ένταση, ενώ με τη δεξιοτεχνική ενορχήστρωση επιτυγχάνει να σκιαγραφήσει θεαματικά τη βία, τη συνομωσία, το θάνατο. Στο έργο δεν υπάρχει ερωτική ιστορία. Ο Βέρντι αναδεικνύει σε βασική πρωταγωνίστρια τη Λαίδη Μάκβεθ, την οποία θεωρεί κύριο υπαίτιο των τραγικών εξελίξεων και η οποία χαρακτηρίζεται ως το «κυρίαρχο δαιμόνιο – demonio dominatore».
Οι προετοιμασίες για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός κορυφώνονται, με την άφιξη του Θεάτρου Bolshoi από τη Λευκορωσία να αναμένεται στις 27 Αυγούστου. Στις 29 Αυγούστου διοργανώνεται η δεύτερη Συνέντευξη Τύπου στις 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Alexander The Great, που είναι και ο χορηγός φιλοξενίας, ενώ το βράδυ στις 8.00 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Πρόβα.

Η ανταπόκριση του μουσικόφιλου κοινού είναι και φέτος ιδιαίτερα θερμή, ενώ αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά εισιτηρίων δείχνουν οι λάτρεις της όπερας από το Ισραήλ και τη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δημοσιογράφοι από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και περιοδικά βρίσκονται ήδη στην Κύπρο, αναμένοντας να καλύψουν το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός.
Είμαστε σίγουροι ότι η ατμόσφαιρα του χώρου, το εντυπωσιακό σκηνικό όπου θα διαδραματιστεί η πλοκή του έργου και οι ταλαντούχοι συντελεστές του Θεάτρου Bolshoi από τη Λευκορωσία θα καταπλήξουν τους θεατές, δηλώνει η Διευθύντρια του Pafos Aphrodite Festival Στέλλα Σιέπη.
Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus στην Πάφο στο τηλέφωνο 26822218 και στην ιστοσελίδα www.pafc.com.cy.
Τιμές των εισιτηρίων: €25, €40, €50 και €70.
Η μετάφραση θα δίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική, αγγλική και ρωσική μέσω υποτίτλων
Σχετικά
Η Δωδέκατη Νύχτα κάνει πρεμιέρα στον ΘΟΚ
Μία από τις σπουδαιότερες και πιο ξέφρενες κωμωδίες του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που παρουσιάζεται ξανά στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
4 τελευταίες παραστάσεις για Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά
Μια διασκευή του έργου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τους Παρασκευά Καρασούλο και Νίκανδρο Σαββίδη, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη
«Βρες τρόπους να καθυστερήσουμε τη νύχτα» με τους Σαλώμη Ιεροπούλου και Σάββα Σάββα επί σκηνής
Ποίηση που δεν λέγεται μόνο με λέξεις...
Σ’ εσάς που με ακούτε: Η παράσταση της Λούλας Αναγνωστάκη έκανε πρεμιέρα
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Ο τόπος εν οι άνθρωποι: Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια μνήμης, φαντασίας & συλλογικής ταυτότητας στα χωριά
Μια συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την Επιτροπή Πολιτισμού Ορεινών περιοχών Τροόδους και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων.
Αυτή είναι η καλοκαιρινή παραγωγή 2026 του ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2026 τον Ίωνα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
«Τα Γούστα του Κυρίου Σλόαν» για μία μόνο παράσταση στη Λεμεσό
Μια ανατρεπτική, κεφάτη, γεμάτη σκανδαλιές απολαυστική μαύρη φαρσοκωμωδία … από την ομάδα Σόλο για Τρεις
Η θεατρική παράσταση "Τούλα" στο ARTos House στη Λευκωσία
Το έργο Τούλα ακολουθεί την εξέλιξη της εικαστικού Τούλας Λιασή ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη
15 θεατρικές παραστάσεις που κάνουν τον Φεβρουάριο τον πιο θεατρικό μήνα της χρονιάς
Από σύγχρονα ελληνικά έργα και διεθνείς επιτυχίες μέχρι πολιτικό θέατρο, κωμωδία και δυνατούς μονολόγους, η σκηνή της Κύπρου γεμίζει ιστορίες, φωνές και συγκινήσεις.
"Η κοιμωμένη του Χαλεπά" ζωντανεύει ξανά από το Θέατρο Ανεμώνα
Η παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει, σε Σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο!
«Μιαν Βολάν…» σε κυπριακή διάλεκτο και πρωτότυπη μουσική
Θεατρική παράσταση, λαϊκή παράδοση-θρίλερ της Νίτσας Θαλασσινού
«Η αγάπη μόνο δεν αρκεί»
Είδαμε την παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου από το Θέατρο Δέντρο