Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2019
Το θέμα της συνδεσιμότητας της Κύπρου και των αεροπορικών ναύλων ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Hermes Airports, της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ, του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και του ΠΑΣΥΞΕ.
'Οπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σε δηλώσεις της, η Υπουργός Μεταφορών Αναστασιάδου σημείωσε ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει ευθέως για να μειώσει ή επηρεάσει τις τιμές των αεροπορικών ναύλων και ότι αυτό που μπορεί να πράξει το κράτος, είναι να υιοθετήσει μέτρα, τα οποία θα συμβάλουν στην αύξηση της προσφοράς, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων ρυθμίζονται από τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.
Η Υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης ανασκοπήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από τα τέλη Απριλίου και εντεύθεν, οπότε και είχε πραγματοποιηθεί, η πρώτη σύσκεψη για το ζήτημα της συνδεσιμότητας και των αεροπορικών ναύλων.
Όλοι οι φορείς, πρόσθεσε, βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος ως προς τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, όπως και αυτά που πρόκειται να εφαρμοστούν, θα αποδώσουν σε μακροπρόθεσμο στάδιο και αφορούν κυρίως, την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, την αύξηση των δρομολογίων και την επανεξέταση των κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, σε συνεργασία με την Hermes.
Η κ. Αναστασιάδου επεσήμανε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες, για να εγγραφούν στην Κύπρο.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ανέφερε ότι το υφυπουργείο θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση του ανοίγματος νέων προορισμών και της ενίσχυσης των υφιστάμενων δρομολογίων.
Τόνισε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις από αγορές όπως η γερμανική και αυστριακή, από τις οποίες υπάρχει ζήτηση, για τουρισμό στο νησί μας. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, ανέφερε, η οποία ενδεχομένως θα δώσει την ώθηση που πρέπει σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, για να αυξήσουν υφιστάμενα δρομολόγια και να προσθέσουν νέα. Αυτό, πρόσθεσε, θα συμβάλει στην μείωση των αεροπορικών ναύλων.
Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει συμφωνία με αεροπορική εταιρεία από τη Γερμανία και την Αυστρία, ανέφερε ότι οι εταιρείες λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για το πτητικό πρόγραμμα του νέου έτους προς το τέλος του καλοκαιριού.
Σχετικά

Έρχεται μία τεράστια αλλαγή στην εφαρμογή WhatsApp
Mετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών, χωρίς δεσμεύσεις

Μην σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι: Η Lidl στο UEFA Women’s EURO 2025™
Η Lidl εστιάζει στην εκπαίδευση για τη διατροφή και την προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιο του partnership της με το UEFA Women’s EURO 2025.

Νέο μουσείο για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων άνοιξε τις πόρτες του στην Αγία Νάπα
Με κλασικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ένα ταξίδι στον χρόνο

Ελληνικό νησί ανάμεσα στους 6 πιο σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2025
Ειδική μνεία στο νησί των Κυκλάδων από τη διεθνή ιστοσελίδα «Travel and Tour World»

5 νέες, οργανωμένες παραλίες στην Κύπρο που θα γίνουν το καλοκαιρινό σου στέκι
Άνεση, στυλ και καλοκαιρινή αύρα σε πέντε φρέσκες παραθαλάσσιες αφίξεις που πρέπει να επισκεφθείς φέτος

Ανακαλύψαμε ένα μοντέρνο σπιτάκι με πισίνα, για καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό!
Ένα ολοκαίνουριο σπιτάκι στη διάσημη Λόφου για ξεχωριστές διακοπές!

Η Wizz Air αναστέλλει πτήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Αναστέλλοντια όλες οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν

Ryanair – προσφορά: Πτήσεις με έκπτωση 15% για φθινοπωρινά ταξίδια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι τώρα!

Δύο κυπριακές παραλίες ανάμεσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης - Ελληνική παραλία στην πρώτη θέση
Κάθε χρόνο, το Tripadvisor, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ταξιδιωτικής καθοδήγησης στον κόσμο, δημοσιεύει έναν κατάλογο με τις κορυφαίες παραλίες του κόσμου


Απεβίωσε ο τέως δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του τέως δημάρχου του Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης

Ετοιμάσου και φέτος για βουτιές στην «πισίνα του Λέλλου»
Σύγχρονο και πλήρως ανακαινισμένο πια, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό