Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2019
Σε ισχύ βρίσκεται πορτοκαλί προειδοποίηση την οποία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με τη μέγιστη θερμοκρασία να αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 στα υψηλότερα ορεινά.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο καύσωνας είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, το οποίο αποτελείται από υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλό πεδίο έντασης ανέμου και υψηλότερη της κανονικής υγρασία.
Αυτές τις μέρες έχουμε και τα τρία, σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ξηρασία ιδιαίτερα στα βουνά και αυτό είναι επικίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιών.
Το πρόβλημα στην Κύπρο, είπε, είναι ότι το κοινωνικό σύνολο εκτίθεται για ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες.
Η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε στην Κύπρο ήταν τον Αύγουστο του 2010, με το θερμόμετρο να δείχνει 45,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το 1942 είχε καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία Ιουνίου, με το θερμόμετρο να δείχνει 43,9 βαθμούς.
Από αύριο, ανέφερε, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.
Με τη σειρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέας Χρίστου ανέφερε ότι ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών παραμένει σε επίπεδα «Κόκκινου Συναγερμού» με βάση τη σημερινή πρόβλεψη του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου.
Τον Ιούνιο, είπε, η βλάστηση είναι τόσο ξηρή που ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος.
Σε μέρες όπως η σημερινή, σημείωσε, εφαρμόζεται σχέδιο δράσης με περιπολία από έμφορτο αεροπλάνο, έκτακτες περιπολίες γενικότερα, διακοπή δασικών εργασιών ούτως ώστε το προσωπικό να είναι σε ετοιμότητα, ενώ λειτουργοί βρίσκονται σε επιφυλακή.
Πηγή: Sigmalive
Σχετικά
Tripadvisor: Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2026
Οι εμπειρίες καθοδηγούν πλέον τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται τα ταξίδια διεθνώς
To Ted Lasso επιστρέφει για τέταρτη σεζόν το καλοκαίρι - Οι πρώτες εικόνες
Η πολυβραβευμένη σειρά του Apple TV+ επανέρχεται παρά τις φήμες για οριστικό τέλος
Η «Πανσέληνος του Χιονιού» την 1η Φεβρουαρίου σημείο καμπής για 4 ζώδια -Γιατί ονομάστηκε έτσι
Μετά την «Πανσέληνο του Λύκου» στις 3 Ιανουαρίου, αναμένεται η δεύτερη πανσέληνος του έτους την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου
Το ελληνικό νησί που αναδείχθηκε «βασίλισσα των αντιθέσεων» από διεθνή ΜΜΕ
Το ελληνικό νησί δεν απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε όσους αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή
Έξι χώρες που πληρώνουν για να μετακομίσετε μόνιμα εκεί
Το κόστος ζωής ωθεί ολοένα και περισσότερους στην αναζήτηση μιας νέας αρχής εκτός συνόρων και ορισμένες χώρες προσφέρουν χρηματικά κίνητρα για να προσελκύσουν νέους μόνιμους κατοίκους
Ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια του νησιού, για να γιορτάσεις τον έρωτα!
Ένα εστιατόριο-προορισμός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ρομαντικά του νησιού, ιδανικό για στιγμές αφιερωμένες στον έρωτα
8 πολυτελή παραδοσιακά σπιτάκια, σε περιμένουν για διαμονή στο χωριό
Mια εμπειρία διαμονής όπου η άνεση συναντά την ιστορία, και η φιλοξενία γίνεται προσωπική υπόθεση.
Η Aegean ανακοίνωσε 1+1 στα εισιτήριά της (για δύο μόνο μέρες)
Μία έκπληξη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Γιατί Η αγάπη ταξιδεύει καλύτερα μαζί.
Βροχές, σκόνη και σφοδροί άνεμοι σήμερα - Αναμένεται χιόνι στο Τρόοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Με τη στήριξη της Lidl Κύπρου, το 5ο mind REset παρουσίασε τις «πράσινες» ιδέες των παιδιών
Το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα επέστρεψε με την καθιερωμένη Εμπορική Έκθεση στο Metropolis Mall στη Λάρνακα, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2026.
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν οι παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού!
Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης της Βιέννης
Η πτήση με τις περισσότερες αναταράξεις στον κόσμο διαρκεί μόλις μία ώρα -Ποια είναι
Η αξιολόγηση των αναταράξεων έγινε μέσω των διαδρομών πτήσης και των αρχείων, χρησιμοποιώντας τον δείκτη EDR