Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2019
Κάθε χρόνο η Γιορτή του Κατακλυσμού πραγματοποιείται με όλη τη μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει. Επίκεντρο της μεγάλης αυτής γιορτής, η Λάρνακα που και φέτος θα φιλοξενήσει τη μεγάλη Πανήγυρη από τις 14 μέχρι τις 19 Ιουνίου 2019.
Η αναγκαιότητα διατήρησης των ηθών και εθίμων, οδήγησε εδώ και πολλά χρόνια τον Δήμο Λάρνακας στη δημιουργία μιας καρποφόρας πολιτιστικής γέφυρας ανάμεσα στην παράδοση και στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η πόλη του Ζήνωνα, άρρηκτα δεμένη με τη λαϊκή αυτή Πανήγυρη, κατάφερε μέσα από το πέρασμα των χρόνων να διατηρήσει αλλά και να παρουσιάσει την παράδοση στο ευρύ κοινό.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατακλυσμός Λάρνακας 2019: Οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν φέτος
Με την ταυτόχρονη παρουσίαση προγραμμάτων στην Κεντρική Εξέδρα, στην Εξέδρα στην Πλατεία Ευρώπης και στην Εξέδρα Μεσαιωνικού Κάστρου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα έχουν την τιμητική τους. Δεν λείπουν από τη μεγάλη αυτή Γιορτή γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα.
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου