Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2019
Η θεατρική ομάδα Persona παρουσιάζει μία από τις ομορφότερες και πιο γλυκές παραστάσεις της τρέχουσας σεζόν σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη.
Η Χριστίνα Κωνσταντίνου μεταμορφώνεται σε ένα επτάχρονο κορίτσι που με το ποδήλατό της μας ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της προς την ενηλικίωση δίπλα στην καταθλιπτική μητέρα της. Πρόκειται για το έργο των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνι Ντόναχιου, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αποσπώντας βραβεία και διθυραμβικές κριτικές. Η επιτυχία του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι αγγίζει ένα τόσο ευαίσθητο, σύγχρονο και τραγικό φαινόμενο της σύγχρονης εποχής, την κατάθλιψη, μέσα από έναν διαδραστικό μονόλογο, με χιούμορ και αμεσότητα, όπου οι θεατές γίνονται κυριολεκτικά μέρος της παράστασης.
Ο χώρος του Υφαντουργείου λειτούργησε ιδανικά, ώστε να ξεδιπλωθούν οι θεατρικές δομές του έργου που θέλουν τον θεατή να είναι συμπρωταγωνιστής και μέτοχος στην αφήγηση της ιστορίας. Η Χριστίνα Κωνσταντίνου -γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια- ξεδιπλώνει μαζί με τον θεατή την ιστορία δημιουργίας της λίστας της. Μία λίστα με ένα εκατομμύριο πράγματα, τα οποία στην ουσία αποτελούν μικρά κομμάτια της καθημερινότητας, ίσως ευτελή και ανόητα, ψήγματα στιγμών ευτυχίας και χαράς, που ουσιαστικά συμπληρώνουν το παζλ της ζωής μας.
Ένα επτάχρονο κορίτσι που μεγαλώνει, πάει σχολείο, ερωτεύεται, αγαπάει, διαβάζει, ακούει μουσική, παντρεύεται και κουβαλάει μέσα της αυτό το γκρίζο σύννεφο της καταθλιπτικής μητέρας της, αλλά και τον φόβο ότι σταδιακά γίνεται η ίδια η μητέρα της. Ένα μοντέρνο θεατρικό έργο, ένας ύμνος στη ζωή, που σου επισημαίνει όλα αυτά τα υπέροχα και όμορφα μικρά πράγματα, τα οποία καμιά φορά δεν θέλεις ή δεν μπορείς ακόμη να αντιληφθείς όλα εκείνα που σου προσφέρουν. Όλη η παράσταση είναι ένα διαρκές χαμόγελο, μία κρυφή αισιοδοξία.
Φεύγοντας σίγουρα θα πάρεις ένα χαρτάκι για να ξεκινήσεις και εσύ τη δική σου λίστα με όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα της ζωής σου. Και δεν χρειάζεται να είσαι επτά χρονών για να το κάνεις.
Ποτέ δεν είναι αργά…
Σχετικά

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν

Η Τάνια Τσανακλίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό έργο «Βραδιάζει... Μια ροκ σταρ εξομολογείται»
Έρχεται στην Κύπρο για δύο μοναδικές παραστάσεις

Η νέα stand-up comedy παράσταση των Θεοδωρόπουλου & Μαθιουδάκη έρχεται στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο παρουσιάζουν το νέο τους show οι δύο αγαπημένοι Έλληνες κωμικοί

Ένας βραβευμένος κωμικός από το εξωτερικό έρχεται στην Κύπρο
Stand-up comedy από τον διεθνή κωμικό Mustafa Algiyadi

Αλλαγή ημερομηνίας της παράστασης του Ζαχαρία Ζαννέττου
Η παράσταση "Δοκιμή Υλικού" του Ζαχαρία Ζανέττου μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία

Θανάσης Νάκος: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός σε ηλικία 79 ετών
Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Ο ΘΟΚ δίνει τη δυνατότητα σε όσους θεατές επιθυμούν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους για τις επόμενες παραστάσεις του
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες

Σημαντική παρουσία ΘΟΚ στην Αβινιόν
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συμμετείχε στο φετινό Φεστιβάλ της Αβινιόν, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά φεστιβάλ διεθνώς

Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος φιλόσοφος, Κλείτος Ιωαννίδης
Από τον Μουτουλλά στα ανώτερα πανεπιστήμια

Κανονικά oι δύο παραστάσεις του Τάκη Ζαχαράτου στην Κύπρο
Η ανακοίνωση της P.P. Petrides Events LTD