Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2019
O 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον μετράει αντίστροφα αφού την Τρίτη 14 Μαΐου θα παρακολουθήσουμε τον πρώτο ημιτελικό όπου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς εδώ στην Κύπρο. Η Τάμτα με το τραγούδι «Replay» θα ανοίξει τον διαγωνισμό αφού εμφανίζεται στην πρώτη θέση ενώ μαζί της διαγωνίζεται το ίδιο βράδυ και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love».
Μετά τον περσινό θρίαμβο της Ελένης Φουρέιρα και την ιστορική για την Κύπρο δεύτερη θέση που κατέλαβε, η Τάμτα κουβαλάει φέτος το βάρος μίας εντυπωσιακής εμφάνισης της Κύπρου που ανεβάζει τις προσδοκίες όλων μας αφού είναι αποδεκτό πως οι Eurofan περίμενα πως και πως τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου. Ήδη το Σάββατο 4 Μαΐου η κυπριακή αποστολή πραγματοποίησε την πρώτη της πρόβα και για πρώτη φορά πήραμε μια πρώτη γεύση από την εμφάνιση της Τάμτα, το outfit της, το σκηνικό αλλά και τη χορογραφία. Μέχρις στιγμής τα σχόλια είναι θετικά και κολακευτικά αν και η ίδια η Τάμτα μας ανέφερε πως παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της και τη σκηνική της παρουσία χωρίς να ασχολείται με προγνωστικά και στοιχήματα.
Λίγες μόνο μέρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό μιλήσαμε με την Τάτμα από το Τελ Αβίβ και συζητήσαμε μαζί της πως νιώθει που ακολουθεί στον διαγωνισμό μετά τον θρίαμβο της Ελένης Φουρέιρα, ποιες χώρες ξεχωρίζει, αν θεωρεί τον εαυτό της φαβορί, πως είναι η συνεργασία της με το ΡΙΚ και τι αγαπάει περισσότερο στους Κύπριους.
Μετά τον θρίαμβο της Φουρέιρα, θεωρητικά δεν είναι πολύ δύσκολο το δικό σου έργο;
Ήταν πολύ μεγάλο αυτό που κατάφερε η κυπριακή αποστολή πέρυσι! Σίγουρα, δημιουργεί προσδοκίες. Όπως μου εξηγούν, όμως, οι άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά από Eurovision κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Η επιτυχία μιας χώρας, μια χρονιά, δεν αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία της την επόμενη χρονιά. Ο λόγος είναι πως όλα είναι διαφορετικά... Διαφορετική διοργάνωση, διαφορετικοί διαγωνιζόμενοι, άλλη παραγωγή. Έχουμε δει νικητές της Eurovision όπως τον Alexander Ribak να δοκιμάζουν ξανά και το αποτέλεσμα να έχει μεγάλη απόκλιση. Επίσης, έχουμε δει τεράστιους καλλιτέχνες όπως την Άννα Βίσση, η οποία πάρα τις πολύ αυξημένες προσδοκίες πήρε την 9η θέση (θεωρώ ότι είναι πολύ καλή θέση, απλώς είναι χαμηλότερη των προσδοκιών που ίσως είχε ο κόσμος μετά την επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου). Ένα είναι το σίγουρο. Ότι η Eurovision είναι απρόβλεπτη! Όλα αυτά τα έχω σκεφτεί και τα έχω ζυγίσει μέσα μου. Ξέρεις κάτι... Θέλω να το ζήσω όλο αυτό, να το απολαύσω και να διασκεδάσω. Και θέλω όλους εσάς να διασκεδάσετε και να το απολαύσετε μαζί μου.
Είχες καθόλου feedback από την ίδια τη Φουρέιρα για το «Replay»;
Δεν έτυχε να βρεθούμε με την Ελένη σε κάποιο event. Μου έστειλε όμως ένα όμορφο sms με το οποίο μου ευχήθηκε και καλή ανάρρωση όταν είχα το πρόβλημα με την μέση μου.
Σε εσένα προσωπικά τι αρέσει περισσότερο στο τραγούδι του Άλεξ Παπακωνσταντίνου;
Σε αυτό το σημείο να πω ότι είναι μεγάλη η ομάδα πίσω από αυτό το τραγούδι. Εκτός από τον Alex P. στην ομάδα είναι οι Teddy Sky και Viktor Svensson, γνώριμοι από πέρυσι. Στην ομάδα έχουν προστεθεί και οι Albin Nedler και Kristofer Fogelmark, δύο ιδιαίτερα καταξιωμένοι καλλιτέχνες στον χώρο τους. Είμαι πολύ χαρούμενη που δουλεύω με μια τόσο καλή ομάδα! Το «Replay» μου αρέσει γιατί είναι καθαρό pop, μου αρέσει γιατί είναι σημερινό και σε ξεσηκώνει. Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος το στηρίζει πολύ, το χορεύει και τελικά... πατάει replay (γέλια).
Αυτή τη στιγμή τα προγνωστικά σε δίνουν (ή μας δίνουν) 7 φαβορί. Είσαι ευχαριστημένη με αυτό, τα παρακολουθείς ή είναι κάτι που δεν σε απασχολεί και τόσο;
Είμαι συγκεντρωμένη στον στόχο μου, που είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο άρτια πάνω στη σκηνή της Eurovision. Με τα στοιχήματα ασχολείται η ομάδα μου... Το ΡΙΚ, η MINOS EMI/UNIVERSAL, η Ερωδιός Live! Απ’ ότι μου λένε, τα στοιχήματα δείχνουν μόνο μια τάση και πολλές φορές πέφτουν έξω! Προσωπικά, πιστεύω ότι μια θέση μέσα στις 10 καλύτερες από τις 42 χώρες που συμμετέχουν... είναι επιτυχία!
Ποιο ή ποια από τα τραγούδια που άκουσες θεωρείς ότι θα πάνε καλά φέτος;
Μου αρέσουν τα τραγούδια της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ρωσίας.
Πού πιστεύεις ότι πρέπει να ποντάρεις περισσότερο για να διακριθείς σε έναν διαγωνισμό όπως η Eurovision; Στην ερμηνεία, στη σκηνική παρουσία ή σε κάτι άλλο;
Η Eurovision είναι όλα τα παραπάνω, όμως η ιστορία έχει αποδείξει πως είναι και το αντίθετο. Έχουμε δει νικητές με μηδαμινή σκηνική παρουσία και άλλους με το λεγόμενο «πακέτο». Ο κόσμος κρίνει το συνολικό αποτέλεσμα, την αύρα, τη δυναμική, την αισθητική, το νόημα του τραγουδιού, την ερμηνεία και πολλά άλλα. Ως pop τραγουδίστρια σαφώς και επικεντρώνομαι πολύ στη σκηνική παρουσία, αλλά σε έναν διαγωνισμό όπου τραγουδάς live δε γίνεται να μη δώσεις σημασία και στην ερμηνεία σου.
Μια και μας έχεις συνηθίσει στις εξτραβαγκάν εμφανίσεις, τι να περιμένουμε για τη Eurovision;
Θα δείτε την Ταμτα που έχετε συνηθίσει και ξέρετε!
Πες μας κάτι και για τα παιδιά που θα είναι μαζί σου στο χορευτικό. Για την ενέργειά τους ίσως…
Τα αγόρια είναι φανταστικά, έχουν πολύ φωτεινή ενέργεια και είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και χορευτές. Έχουμε τέλεια χημεία μεταξύ μας και ανυπομονώ να μας δείτε παρέα στη σκηνή.
Με δεδομένο ότι η Eurovision θα σε βοηθήσει και σε προσωπικό επίπεδο, ανοίγοντάς σου δρόμους, με ποιον καλλιτέχνη διεθνούς βεληνεκούς θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;
Είμαι ένας άνθρωπος που πατάει γερά στη γη και ζει το τώρα. Να το δούμε μετά την Eurovision αυτό.
Με τους ανθρώπους του ΡΙΚ πώς είναι η συνεργασία;
Άψογη. Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκα μαζί τους ένιωσα ασφάλεια και σιγουριά γι’ αυτό που πάμε να κάνουμε παρέα. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα σε μια δουλειά από το να έχεις ωραίους συνεργάτες συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι, και χαίρομαι που με έχουν αγκαλιάσει τόσο ζεστά ήδη από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνάντησής μας.
Τι αγαπάς περισσότερο στους Κύπριους και στην Κύπρο γενικότερα;
Όσες φορές κι αν έχω ταξιδέψει στην Κύπρο αισθάνομαι μεγάλη αγάπη και εκτίμηση από τον κόσμο, είτε έρχονται να με δουν σε μια συναυλία είτε με συναντούν στο δρόμο. Ο κόσμος έχει μουσική παιδεία και οι νέοι πολύ ωραία αίσθηση για τη μόδα. Μου αρέσει που είναι ευθείς και ειλικρινείς. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ την Κύπρο και σας στέλνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ»! Πάμε να το ζήσουμε μαζί... Σας θέλω δίπλα μου!
Η Κύπρος εμφανίζεται στον πρώτο ημιτελικό της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου στις 22.00 και θα μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι
Σχετικά

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έρχεται Κύπρο για ένα άκρως καλοκαιρινό live, δίπλα στη θάλασσα
Το μαγαζί που γιορτάζει φέτος τα 20χρονά του προσκαλεί τον πιο δημοφιλή καλλιτέχνη της γενιάς του για ένα άκρως ανεβαστικό live


Eurovision 2025: Το outsider που συγκεντρώνει τα περισσότερα likes στο Instagram
Ποια αποστολή έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα views μέχρι και σήμερα

Φιλανθρωπική Γκαλά Συναυλία με τον Alessandro Safina στη Λεμεσό
Όλα τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη φιλανθρωπικών έργων στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του έργου United Rescue Cyprus

O σπουδαίος Νορβηγός τσελίστας Έιβιντ Γκίμσε συναντά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Το «Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε Μι ελάσσονα, έργο 85» του Έλγκαρ συγκινεί με το βαθύ συναίσθημα που το διακρίνει

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μάριος Φραγκούλης έρχονται Κύπρο
Μετά την επιτυχημένη σειρά παραστάσεων τους στην Ελλάδα, κατεβαίνουν το καλοκαίρι στο νησί μας

Ο Ηλίας Βρεττός ανακοίνωσε τους σταθμούς του summer tour του
Στο καλεντάρι των καλοκαιρινών του εμφανίσεων και έξι live στο νησί μας

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που θα βρεθεί φέτος στη σκηνή του Cyprus Pride 2025
Μία δημοφιλής ερμηνεύτρια που εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση

Eurovision 2025: Τα τραγούδια που διαγωνίζονται, τα φαβορί για τη νίκη και τα στοιχήματα
Στις 13 Μαΐου ο Α' Ημιτελικός της Eurovision - Η θέση Ελλάδας και Κύπρου στα στοιχήματα

Eurovision 2025: Βίντεο απόσπασμα από την δεύτερη πρόβα της Κύπρου
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη πρόβα της Kύπρου με τον Theo Evan να πραγματοποιεί μία ακόμη άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση

Ο Άγγελος Αυγουστή και οι φίλοι του τραγουδούν στο Λήδρα Πάλας
Για την Ημέρα της Ευρώπης και για όλους εμάς

Μιχάλης Βιολάρης: Μια επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια τραγούδι
Με αγαπημένα τραγούδια, νέους Κύπριους καλλιτέχνες και φίλους επί σκηνής