Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2019
Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου, η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ ανοίγει και φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με θεατρικά σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα.
Πρώτη παράσταση του Φεστιβάλ Θεάτρου, «Η Ροδού τζαι το Χρυσό Βερκίν», με το Θέατρο «Αντίλογος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, την Παρασκευή 3 Μαΐου και ώρα 18:30. Ακολουθεί η παράσταση «Δεσποινίς Τζούλη», του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, από το «θέατρο ένα», σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη, στις 9 Μαΐου και ώρα 20:30.
Στις 17 και 18 Μαΐου και ώρα 20:30 ανεβαίνει η κωμωδία «Υπάρχει και Φιλότιμο», των Α. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, ο οποίος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, τον Τάσο Κωστή Κωστή και πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών.
Ακολουθεί η παράσταση με το έργο «Ο Επισκέπτης» του Έρικ Εμάνουελ Σμιτ», στις 22 Μαΐου, από την Alpha Square, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, που πρωταγωνιστεί μαζί με τους Βαρνάβα Κυριαζή, Φώτη Αποστολίδη και Παναγιώτα Παπαγεωργίου.
Στις 22 Μαΐου ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου ακόμη μία κωμωδία, το έργο «Μιας Πεντάρας Νιάτα», των Α. Γιαλαμά και Κ. Πρετεντέρη, με το Σατιρικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου και τους Σπύρο Γεωργίου, Μάριο Δημητρίου, Χάρη Κκολό κ.α. στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Η αυλαία του Φεστιβάλ Θεάτρου κλείνει στις 23 Μαΐου με το έργο «Γράμματα στη Μητέρα», του Κώστα Μόντη που παρουσιάζει το «Ίδρυμα Κώστα Μόντη», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Έλενας Χατζηαυξέντη και μουσική Γιώργου Καλογήρου.
Όλες οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Θεάτρου θα έχουν φιλανθρωπικό σκοπό.
Σχετικά

Διεθνής Ημέρα Χορού: Το μήνυμα για το 2025 από τον σπουδαίο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ
Ο σπουδαίος χορευτής και χορογράφος έχει επιλεγεί φέτος από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΙΘ για τη συγγραφή του Μηνύματος για τη Διεθνή Ημέρα Χορού 2025 που γιορτάζεται στις 29 Απριλίου

Θέλω να δω τον Πάπα: Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη έρχεται στον ΘΟΚ
Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στην Κύπρο για τρεις μοναδικές παραστάσεις

«Η Μπαλάντα της Φρίκης» επιστρέφει για μία ακόμα παράσταση
Το έργο αφηγείται– με σπαρακτική δύναμη και αφοπλιστική αλήθεια– την προσωπική μαρτυρία μιας γυναίκας που βασανίστηκε απάνθρωπα κατά τη διάρκεια της Χούντας
Δυο τελευταίες παραστάσεις για την οικογενειακή παράσταση «Μια φούστα παραμύθκια»
Λόγω αυξημένης ζήτησης η τεράστια φούστα επιστρέφει επί σκηνής

Πάμε Θέατρο: Οδηγός με 20 ενδιαφέρουσες παραστάσεις μέχρι το καλοκαίρι
Οι σκηνές του νησιού γεμίζουν ήχους, φώτα και χειροκροτήματα

"Συνταγή δυστυχίας": Μια παράσταση για πικρή εξερεύνηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς
Βασισμένη στο εμβληματικό βιβλίο του Paul Watzlawick «Φτιάξε τη Δυστυχία σου Μόνος σου»


H Alpha Square ανεβάζει το έργο "Παίρνοντας θέση" του Ρόναλντ Χάργουντ
Η Ζώνη Αμερικανικής Κατοχής στο Βερολίνο σε κτίριο του 1926 στην Λευκωσία

"Φουκού": Το νέο καλοκαιρινό έργο του Φώτη Γεωργίδη που μιλάει με χιούμορ για όσα μας καίνε
Η προπώληση ξεκίνησε

Το Υπόγειο Θεατρήρι ανεβάζει "Το ημέρωμα της Στρίγγλας"
Το έργο είναι βασισμένο στο εμβληματικό θεατρικό του Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Η OPEN ARTS παρουσιάζει στο Περιβόλι, την κωμωδία του Σαίξπηρ ''Δωδέκατη Νύχτα''
Η επιστροφή στην κανονικότητα κρέμεται από μία κλωστή

Χορικά Ύδατα: Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ, σε κείμενο-σκηνοθεσία της Λίνας Νικολακοπούλου
Με ένα "δυνατό" καστ αποτεούμενο από τους Αννίτα Σαντοριναίου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Στέλα Φυρογένη κ.ά.