Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2019
Το πράσινο φως για ανέγερση του νέου ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων ονόματι Marlita Beach Hotel στην περιοχή Περνέρα, στον Πρωταρά, άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Το νέο έργο της Tsokkos Properties & Leisure αφορά εργασίες ανακαίνισης (προσθήκες και μετατροπές) στα οργανωμένα διαμερίσματα Marlita Hotel Apartments, καθώς και την ανέγερση νέου κτηρίου, το οποίο θα αποτελέσει μέρος του συγκροτήματος, με σκοπό τη μετατροπή της μονάδας σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και δυναμικότητας 318 κλινών στο Παραλίμνι.
Σε πέντε ορόφους
Όπως αναφέρεται στην περιβαλλοντική μελέτη για το έργο, οι προσθηκομετατροπές και κατεδαφίσεις αφορούν τα τέσσερα κτήρια, τα οποία θα ενωθούν δημιουργώντας ένα πενταώροφο κτήριο, καθώς και το κτήριο Ε, το οποίο, όμως, θα παραμείνει ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα κτήρια.
Το νέο κτήριο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πέντε ορόφους. Επιπλέον θα κατασκευαστεί νέα πισίνα έξω από το εστιατόριο του κτηρίου ABCD, νέος χώρος στάθμευσης και κυκλικός κόμβος μεταξύ των χώρων στάθμευσης.
Το προτεινόμενο ξενοδοχείο θα καταλαμβάνει συνολική έκταση περίπου 17.620,90 τ.μ. και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους για την κατηγορία του κοινόχρηστους χώρους και σχετικές διευκολύνσεις (χώρος υποδοχής, σαλόνια, εστιατόρια, πισίνες κλπ).
Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, η ξενοδοχειακή μονάδα θα έχει συνολικά 133 χώρους στάθμευσης. Το κτήριο θα κατασκευαστεί με τις κλασικές μεθόδους ανέγερσης οικοδομών από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ μέρος της υφιστάμενης πισίνας χωροθετείται εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας.
Το υπό μελέτη έργο χωροθετείται εντός τεμαχίων στον Δήμο Παραλιμνίου και στην Αγία Νάπα, τα οποία βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 5 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, απέχουν περίπου 50-60 μέτρα από αυτή και εμπίπτουν σε τουριστική ζώνη.
Ο χώρος ανάπτυξης του ξενοδοχείου βρίσκεται εντός των ορίων του υδατικού σώματος Κοκκινοχωριών, περιοχή η οποία έχει καθοριστεί ως ζώνη ευπρόσβλητη στα νιτρικά και σε απόσταση 420 μέτρων της περιοχής νερών κολύμβησης της παραλίας Περνέρα.
Σχετικά
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη
Κίτρινη Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση το καιρού
Κυπριακό ξενοδοχείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως στα TUI Global Hotel Awards 2026
Η λίστα διαμορφώνεται αποκλειστικά μέσα από τις αξιολογήσεις επισκεπτών, γεγονός που καθιστά τη διάκριση ακόμη πιο ουσιαστική
Οι 6 πιο εντυπωσιακές χώρες της Ευρώπης, για ταξίδια την άνοιξη
Από την ανθοκομική πανδαισία της Ολλανδίας και τη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια της Ισπανίας, μέχρι τη γαλήνη της τοσκανικής υπαίθρου και τη γαλλική φινέτσα, η Γηραιά Ήπειρος μεταμορφώνεται την άνοιξη σε έναν απέραντο κήπο.
Αυτή η λειτουργία του Instagram που σταματά από τον Μάιο
Η συγκεκριμένη λειτουργία είχε ήδη απενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες στην Αυστραλία
Κυπριακό Πάσχα στο μαγευτικό 5άστερο θέρετρο με θέα τη θάλασσα
Γιορτάστε το Πάσχα με βραβευμένο στυλ στο Columbia Beach Resort
Το "ύστατο χαίρε" στον Ανδρέα Μαυρομμάτη
Η επίσημη ανακοίνωση του Κοινοτικου Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς
Travel + Leisure: Η Κύπρος ανάμεσα στα 50 καλύτερα μέρη για να επισκεφθείς το 2026
Στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για adventurous travelers
Σε χειμωνιάτικο «μοτίβο» ο καιρός: Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την Κύπρο
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
H Wizz Air ανακοίνωσε έκπτωση έως 20% σε όλους τους προορισμούς της (μόνο για 2 ημέρες)
Η Wizz Air υποδέχεται την άνοιξη με μιά μεγάλη προσφορά σε όλο το δίκτυο της
Η Lidl Κύπρου υποδέχεται την άνοιξη με έναν νέο μεγάλο διαγωνισμό
Από τις 16 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου, οι χρήστες της εφαρμογής Lidl Plus έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μοναδικά δώρα.
Αυτός είναι ο Banksy σύμφωνα με το Reuters
Ο Banksy άλλαξε το πραγματικό του όνομα - Τι έδειξε νέα έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου