Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2019
Στο πλαίσιο της πολιτικής του για στήριξη των Κύπριων δημιουργών, το Θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί την Κυριακή 17 Μαρτίου τον πιανίστα Γιάννη Γεωργίου.
Ο Γιάννης Γεωργίου θα μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, που περνά από διάφορες εποχές, στυλ και χώρες, ζωντανεύοντας με την ερμηνεία του και τη μοναδική δεξιοτεχνία του στο πιάνο, έργα μεγάλων κλασσικών συνθετών. Στο ρεσιτάλ που θα δώσει ο βιρτουόζος σολίστας θα ερμηνεύσει δημιουργίες των Μότσαρτ, Ντεμπυσσί, Μπράμς και Ραχμάνινοφ, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε τέσσερις ενότητες με γέφυρες κάποια μικρά κομμάτια των Σκαρλάτι και Σκριάμπιν. Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα δημιουργικό μουσικό κολάζ, στο οποίο αντιπροσωπεύονται πολλές διαφορετικές γλώσσες και μέσα έκφρασης.
Ο Γιάννης Γεωργίου ποτισμένος με το μεσογειακό φως, πέρασε την παιδική του ηλικία στην Κύπρο. Παίζει πιάνο από τα έξι του και ερωτεύτηκε την κλασική μουσική μέσα από τα πρώτα ακούσματα που γνώρισε στο σπίτι του. Φοίτησε στο ειδικό τμήμα για νέους του Royal College of Music και σπούδασε στο Κολλέγιο Μουσικής Trinity του Λονδίνου, με τους Alexander Ardakov και John Bingham, όπου βραβεύτηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς και αποφοίτησε με το ∆ίπλωμα Ερμηνείας DipTCL. Κυνήγησε το όνειρο του μέχρι τη Μόσχα, στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκι, «ιερός τόπος» για κάθε πιανίστα, με καθηγητές τους Pavel Nersessian και Valery Kastelsky -μαθητή του θρυλικού Heinrich Neuhaus. Αποφοίτησε με το ∆ίπλωμα Aspirant και είναι ο μοναδικός Κύπριος πιανίστας που κατάκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο. Έχει εμφανισθεί επίσης ως σολίστ σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ελβετία, Γερμανία.
Το ρεσιτάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαίδη.
Διάρκεια: 90’
Χορηγοί: (UIBS) United Business Solutions, Albatross Adjusters, John Theodorou
Χορηγοί Επικοινωνίας: Russian Wave, Κανάλι 6, Vestnik Kipra
Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 17 Μαρτίου, ώρα 19:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: €12 / 10 E-ticket: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
17 Μαρτίου 2019
Σχετικά

Η εκρηκτική Λένα Ζευγαρά έρχεται στην Κύπρο για μία μοναδική βραδιά
Με αγαπημένες ελληνικές επιτυχίες

Ο αυτοδίδακτος τραγουδοποιός Παναγιώτης Λοΐζου στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Ο γυμναστής που έγινε μουσικός, μαθαίνοντας μόνος του να παίζει κιθάρα και λαούτο

Δημήτρης Μεσημέρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία του στην Λευκωσία
Μας παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «ΤΙΚ ΤΑΚ»,

Διπλή αποθέωση για την Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο με πάνω από 130.000 θεατές [ΒΙΝΤΕΟ]
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη δεύτερη sold out συναυλία

Ο Λιούις Καπάλντι επιστρέφει στις μεγάλες σκηνές μετά τη μάχη με το σύνδρομο Τουρέτ
Η συγκινητική στιγμή στο Γκλάστονμπερι το 2023

STARLIGHT 1: Δύο διεθνούς φήμης καλλιτέχνες έρχονται στην Κύπρο
Ο βιολιστής και μαέστρος Thomas Zehetmair και η λαμπρή βιολίστα Ruth Killius

Ο πολυβραβευμένος 17χρονος τενόρος, Ιωάννης Λιβανός, για μία συναυλία στην Λευκωσία
«Για Ένα Όνειρο Ζούμε» με μια βραδιά που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη

Ένα γνήσιο γλέντι με μουσική, φαγητό και χορό θα στηθεί στην πλατεία
Ρεμπετολαϊκή βραδιά με τους Αναρέν Μπουρέκκ


Ένα αυθεντικό Κυπριακό Παραδοσιακό Γλέντι θα στηθεί στην Πανεπιστημιούπολη
Με έναν αγαπημένο Κύπριο καλλιτέχνη

Πέθανε ο μαέστρος Άγις Ιωαννίδης
Ο Άγις Ιωαννίδης υπήρξε μια εμβληματική μορφή της μουσικής ζωής της Κύπρου, με σπουδαία διεθνή πορεία και αφοσίωση στην καλλιτεχνική δημιουργία

Η Λακατάμεια ετοιμάζεται για την πρώτη μουσική διαδρομή από 17 μπάντες
Με φαγητό, ποτό, περπάτημα και διασκέδαση