Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2019
Ο 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον θα πραγματοποιηθεί στις 14, 16 και 18 Μαΐου στο Τελ Αβίβ μετά από την περσινή νίκη της Netta με το τραγούδι «Toy». Αυτή είναι η τέταρτη φορά που το Ισραήλ θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό και η πρώτη που θα γίνει στην πόλη του Τελ Αβίβ.
Η Κύπρος συμμετέχει φέτος στο διαγωνισμό με την Τάμτα και το τραγούδι Replay το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Τρίτη 5 Μαρτίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ στις 20.00. Αν και η κυπριακή συμμετοχή δεν έχει ακόμη βγει επίσημα εντούτοις τα γραφεία στοιχημάτων ανεβάζουν την Κύπρο στις πρώτες πέντε θέσεις (συγκεκριμένα την 5η) καθιστώντας και πάλι την χώρα μας ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη.
Ανεβαίνει η Ισλανδία
Αν και απομένουν ακόμη μερικές χώρες για να ανακοινώσουν τα τραγούδια τους εντούτοις τα γραφεία στοιχημάτων από πολύ νωρίς κάνουν τα προγνωστικά τους. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή η Κύπρος βρισκόταν στην 4η θέση αμέσως μετά τις Ρωσία, Σουηδία και Ιταλία μία χώρα ήρθε σχεδόν απρόσμενα να σκαρφαλώσει στην 4η θέση φιγουράροντας ήδη ως ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης.
Πρόκειται για τη συμμετοχή της Ισλανδίας που συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1986 χωρίς καμία νίκη όπως ακριβώς και η Κύπρος ενώ βρέθηκε δύο φορές κοντά στη νίκη, κατακτώντας τη δεύτερη θέση το 1999 στην Ιερουσαλήμ με το τραγούδι ‘All Out Of Luck’ και το 2009 στη Μόσχα με την υπέροχη Yohanna ‘Is It True’.
Φέτος, η Ισλανδία φαίνεται πως θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα με τη συμμετοχή της αφού θα εκπροσωπηθεί στο διαγωνισμό από μία πολύ ιδιότυπη μπάντα που χαρακτηρίζεται ως «industrial bdsm band», με ένα εντελώς ασυνήθιστο μουσικό ύφος για τα δεδομένα του διαγωνισμού. Τόσο ο ήχος, το ύφος όσο και η σκηνική παρουσία της ισλανδικής συμμετοχής προκαλούν ήδη πολυποίκιλα σχόλια στους fans της Γιουροβίζιον ενώ να πούμε πως το συγκεκριμένο μουσικό είδος διαθέτει εκατομμύρια υποστηρικτές τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.
Η Ισλανδία λοιπόν συμμετέχει φέτος στο διαγωνισμό με ένα τραγούδι στην ισλανδική γλώσσα με τίτλο «Hatrið Mun Sigra» που σημαίνει «Το μίσος θα επικρατήσει» με το bdsm συγκρότημα των Hatari. Ένα συγκρότημα με ιδιαίτερη, όχι συνηθισμένη ποπ εμφάνιση και πολύ εξειδικευμένη αισθητική επί σκηνής. Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις νεαρούς φίλους τους Klemens Hannigan, Matthías Tryggvi Haraldson και Einar Stéfansson οι οποίοι ξεκίνησαν να τις live εμφανίσεις το 2017 και έκτοτε αναδείχθηκαν ως το Καλύτερο Συγκρότημα στα ραδιοφωνικά cahrts της Ισλανδίας.
Από τις live εμφανίσεις του συγκροτήματος στην Ισλανδία
Θα κερδίσει το διαφορετικό;
Η συμμετοχή της Ισλανδίας αποτελεί μία εντελώς διαφορετική πρόταση στη διοργάνωση που φέρνει νέα ακούσματα άγνωστα για τη Γιουροβίζον που διαθέτουν όμως πολλούς υποστηρικτές στην Ευρώπη. Ήδη η συμμετοχή της Ισλανδίας έχει πλασαριστεί στην 4η θέση και παρουσιάζει πολλές πιθανότητες για τη νίκη. Η παρουσία των Hatari στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον μπορούμε να πούμε πως θυμίζει την ανάλογη παρουσία των Lordi από την Φιλανδία που κέρδισαν τον διαγωνισμό το 2006. Θα μπορέσει άραγε η Ισλανδία να πάρει τη νίκη αν λάβει κανείς υπόψη του πως πρόκειται για τη μικρότερη χώρα του διαγωνισμού;
Ακούστε το τραγούδι
Σχετικά

Ζητείται αποκλεισμός του Ισραήλ από τη Eurovision: «Ώρα της αλήθειας», λέει ο πρόεδρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Ισλανδίας
Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στον ισλανδικό ιστότοπο Vísir, ο Hafstein δηλώνει ότι «η στιγμή της αλήθειας για τη Eurovision έχει φτάσει»

Σ' αυτό το στάδιο θα δοθεί η συναυλία της Κατερίνας Λιόλιου τον Αύγουστο
Για μία μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στην Πόλη Χρυσοχούς

Οι 6 μεγάλες συναυλίες του Κώστα Μακεδόνα στην Κύπρο που δεν πρέπει να χάσεις
Όλες οι φετινές στάσεις της περιοδείας του στο νησί μας

Ένα αγαπημένο ελληνικό μουσικό event επιστρέφει στον χώρο του "εγκλήματος"
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας διασκεδάζει για δεύτερη χρονιά με ελληνικούς ρυθμούς

Ανακοινώθηκε ένα ακόμα μεγάλο live στο Nava Seaside
Ποιος καλλιτέχνης θα ανέβει στη σκηνή του;

Ο APON έρχεται Κύπρο για το πιο ξεχωριστό live, στο απόλυτο hotspot του νησιού
Ο APON, ο super επιτυχημένος και περιζήτητος τραγουδοποιός, «ντύνει» αυτό το καλοκαίρι με την πιο ξεχωριστή μουσική

Μία μουσική βραδιά που θα ταξιδέψουμε με Μάλαμα, Αλκίνοο και άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες
Με τους Κυριάκο Κώστα στο πιάνο, Ελένιο Ισιδώρου στο βιολί και Μιχάλη Λυσιώτη στην κιθάρα και στην φωνή

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο σε ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ
Με τον Γιώργο Γρηγορίου και την Φρειδερίκη Τομπάζου

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Αυτός είναι ο λόγος που ακύρωσε την καλοκαιρινή της περιοδεία
«Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά» δήλωσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ο Ησαΐας Ματιάμπα μάς ταξιδεύει με την κιθάρα του στη Λευκωσία
Μόνος στη σκηνή, με μια κιθάρα, ο Ησαΐας Ματιάμπα ερμηνεύει τραγούδια που έχουν κάτι να πουν


To "Χόρεψε" θα είναι το soundtrack του καλοκαιριού μας
To ντουέτο-έκπληξη των Μιχάλη Χατζηγιάννη - Χρήστου Μάστορα θα είναι η επιτυχία του καλοκαιριού