Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2019
Tο The Mall of Engomi δίνει και φέτος συνέχεια στα εκπαιδευτικά προγράμματά του διοργανώνοντας σεμινάριο με θέμα την υγιεινή διατροφή και τη σημασία του ενδιάμεσου γεύματος.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και το παρακολούθησαν είκοσι μαθητές από το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας οι οποίοι διδάχτηκαν σημαντικά μαθήματα για την καθημερινή τους δίαιτα. Το μάθημα παρουσίασε η γνωστή διατροφολόγος και λέκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Δρ. Στάλω Πάπουτσου.
Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας που έδωσε στο σεμινάριο η διατροφολόγος βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν τη σημασία του απογευματινού γεύματος και κατ’ επέκταση της καθημερινής υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στο σεμινάριο και έλυσαν απορίες σχετικά με το τι είναι προτιμότερο να τρώμε στα ενδιάμεσα γεύματά μας και τι πρέπει να προσέχουμε. Έμαθαν επίσης τις συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουν και πώς μπορούν να τις αντικαταστήσουν.
Η Δρ. Πάπουτσου κέντρισε το ενδιαφέρον των νεαρών μαθητών, με ένα διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο. Χρησιμοποιώντας πρακτικά παραδείγματα, έφερε στα παιδιά διάφορα τρόφιμα και ροφήματα και έκανε ανάλυση των διαφορών τους και των συστατικών τους. Εκτός από αυτό, οι μαθητές έμαθαν πως πρέπει να τρέφονται κατά τους χειμερινούς μήνες για να ζεσταίνονται και τι συστατικά χρειάζονται αν ασκούνται καθημερινά. Η χρήσιμη αυτή εμπειρία τους άφησε με απαραίτητες γνώσεις για την καλύτερη δική τους καθημερινότητα.
Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε και φέτος δυναμικά τα εκπαιδευτικά μας σεμινάρια με μαθητές. Είναι σημαντικό τα παιδιά να προσέχουν τη διατροφή τους και να γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν έτσι ώστε να είναι πάντοτε υγιή».
Το The Mall of Engomi συνεχίζει, μέσα στο 2019, να ενημερώνει άτομα όλων των ηλικιών για σημαντικά θέματα που αφορούν στη καθημερινότητα τους. Η ιδιαίτερη αυτή ενέργεια από το εμπορικό κέντρο της Έγκωμης είναι η συνέχιση των προσπαθειών του για δημιουργία μιας πιο ενημερωμένης και υγιούς κοινωνίας.
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

10 υπέροχοι παιδότοποι στην Κύπρο για ατελείωτο παιχνίδι και διασκέδαση
Ανακαλύψτε τους πιο διασκεδαστικούς παιδότοπους στην Κύπρο για ατελείωτο παιχνίδι, γέλια και όμορφες οικογενειακές στιγμές

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς