Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019
Μετά την μεγάλη, περσινή επιτυχία που σημείωσε η κωμωδία των Παπαθανασίου-Ρέππα, το "Φούστα Μπλούζα α λα κυπριακά" σε προσαρμογή στην κυπριακή διάλεκτο της Χριστιάνας Αρτεμίου επανέρχεται με νέο κύκλο παραστάσεων στο Πάνθεον στην Λευκωσία από την Παρασκευή 1η Μαρτίου.
Η Μαίρη βρίσκεται ανάμεσα σε ένα ερωτικό παιχνίδι και μια παράλογη πραγματικότητα! Πριν 17 χρόνια, απέκτησε ένα παιδί με τον Παναγιώτη, ο οποίος μόλις έμαθε την εγκυμοσύνη της, την εγκατέλειψε χωρίς να δώσει εξηγήσεις.
Αργότερα παντρεύεται τον Κώστα, ο οποίος μεγαλώνει το γιο της, σαν δικό του παιδί. Και τώρα, 18 χρόνια αργότερα, ο Παναγιώτης ζητά να επιστρέψει στη ζωή της Μαίρης για να γνωρίσει το γιο του…ενώ ταυτόχρονα ο Κώστας ερωτεύεται μια άλλη γυναίκα, τη Φλορίντα. Τι γίνεται όμως, όταν ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο; Ο Παναγιώτης που έγινε Φλορίντα, φέρνει τα πάνω κάτω και μπουρδουκλώνει ζωές και συμπεριφορές!
Μια μοντέρνα φαρσοκωμωδία καταστάσεων, που τίθεται ενάντια στο ρατσισμό, υπερασπίζεται την ελευθερία του ατόμου και σατυρίζει τις προκαταλήψεις μας όσο αφορά τον έρωτα ανάμεσα σε ένα άντρα και μια γυναίκα.
Παίζουν οι ηθοποίοι: Κώστας Καζάκας, Έλενα Ευσταθίου, Μιχάλης Μουστάκας, Σοφία Καλλή, Έλενα Χριστοφή, Χριστιάνα Αρτεμίου, Μιχάλης Σοφοκλέους, Χάρης Αριστείδου και Μαρία Παπακώστα.
Κείμενο: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
Διασκευή στα Κυπριακά: Χριστιάνα Αρτεμίου
Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκας
Βοηθός Σκηνοθέτης: Ναστάζια Χριστοδούλου
Σκηνικά/Κουστουμια: Μόνικα Χατζηβασιλείου
Φωτισμοί: Καρολίνα Σπύρου
Οργάνωση Παραγωγής: Πάνος Στρούθος
Πρεμιέρα: Παρασκευή 1 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ Λευκωσίας
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 20.30
-
Πάνθεον
01 Μαρτίου - 03 Μαρτίου 2019
08 Μαρτίου - 10 Μαρτίου 2019
15 Μαρτίου - 17 Μαρτίου 2019
22 Μαρτίου - 24 Μαρτίου 2019
29 Μαρτίου - 31 Μαρτίου 2019
Σχετικά
Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη, στον ΘΟΚ τον Ιανουάριο
Η Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους» ανεβάζει το έργο σε σκηνοθεσία Θανάση Γεωργίου
Βραβείο «Κάρολος Κουν» στον Κύπριο ηθοποιό Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη: Βραβείο Θεάτρου στην Δ. Μπεμπεδέλη -Αναλυτικά οι νικητές
Ενας περιπλανώμενος αφηγητής, χαμένος μέσα στη δίνη της σύγχρονης πόλης που αναζητά τη δική του αλήθεια. Ο Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, με τον Οιδίποδα, είναι ο νικητής των βραβείων Κουν
10 θεατρικές παραστάσεις για τον Δεκέμβριο
Από κλασικά αριστουργήματα έως σύγχρονες δημιουργίες, ο Δεκέμβριος προσφέρει ένα πολυφωνικό, απαιτητικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό τοπίο για όλους τους φίλους του θεάτρου.
Κριτική: Η σκηνική αναγέννηση του «Εγκλήματος στο Όριεντ Εξπρές» από τον ΘΟΚ
Μια βαθιά θεατρική προσέγγιση που μετατρέπει το κλασικό αστυνομικό αφήγημα σε ολοκληρωμένο σκηνικό γεγονός
38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Βραβευμένες παραστάσεις ανεβαίνουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους»
Πρόκειται για τα έργα που κέρδισα το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο
«Ο Πολυέλαιος» της Μαρίνας Μακρή, η 184η παραγωγή της ΕΘΑΛ, σε συνεργασία με την ομάδα enact
Ένα σύγχρονο κυπριακό έργο που απαθανατίζει την επεισοδιακή συνεύρεση μιας τυπικής κυπριακής οικογένειας
"Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα" στο Θέατρο Δέντρο
Ένα έργο που εξερευνά την αγάπη και τη διαρκή διαπραγμάτευση γύρω από αυτήν
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και CYTA συνεργάζονται για αυξημένη προσβασιμότητα στο θέατρο
Σε μια καινοτόμα συνεργασία προχώρησαν το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και η Cyta, ενισχύοντας την προσβασιμότητα στις παραστάσεις που πραγματοποιούνται στο θέατρο.
AND/DNΑ: Η ταυτότητα της Ελευθερίας
Μια οπτικοακουστική θεατρική εμπειρία από την Άννα Φωτιάδου για τον φόβο, την καταστολή και την ανάγκη να αναδημιουργήσουμε το δικό μας «DNA»
Τα αποτελέσματα στο 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου – Όλοι οι νικητές
Ο ΘΟΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Φεστιβάλ
Οι 10 θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας που ξεχωρίζουν
Αν βρεθείς στην αθηναϊκή πρωτεύουσα κλείσε νωρίς εισιτήριο
Η βραβευμένη κωμωδία «Shirley Valentine» στο θέατρο ένα
Στον ρόλο της Shirley Valentine η Ευαγγελία Νικολάου