Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδκά την περιοχή, ενώ στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήµατα. Σήµερα αρχικά ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος ενώ αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη στα νότια και βόρεια παράλια, ταραγµένη στα δυτικά και λίγο ταραγµένη στα ανατολικά παράλια για να καταστεί σταδιακά, λίγο ταραγµένη στα νότια και ανατολικά παράλια, και µέχρι ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια.
Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.
Το Σάββατο θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη, ελαφρά κυρίως, βροχή. Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές και πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και ορεινά, ενώ αργότερα θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές κυρίως το απόγευµα και το βράδυ. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Τη Δευτέρα, αρχικά, αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά, ενώ από το απόγευµα αναµένεται προοδευτικά βελτίωση του καιρού. Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 57 εκατοστά.
Σχετικά

10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες

Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές

Καιρός: Στους 36°C σήμερα η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας