Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2019
Το Χρυσό Αγρινό, την κορυφαία τιμητική διάκριση των Παγκύπριων Βραβείων Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων, έλαβε ο Δήμος Στροβόλου στην τελετή Βράβευσης των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη 22 Ιανουαρίου.
Παραλαμβάνοντας το «Χρυσό Αγρινό» από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι η βράβευση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα πολλών προσπαθειών για την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας από τους Δημότες Στροβόλου, προσθέτοντας ότι το Περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη αποτελούν την προμετωπίδα της δράσης του Δήμου. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου, για τη βοήθεια και συνεχή στήριξή της, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο ο Δήμος θα θέτει νέους φιλόδοξους στόχους.
Το βραβείο «Χρυσό Αγρινό» απονεμήθηκε στον Δήμο ή Κοινότητα που το έργο του/της συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες. Στον Δήμο Στροβόλου επιδόθηκε και η πράσινη σημαία στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση», για την εκστρατεία που υλοποίησε το έτος 2018 με θέμα «Να δράσουμε έξυπνα, να δράσουμε οικολογικά», που είχε ως στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης.
Σχετικά

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Eurovision Cocktail Party με τον Theo Evan
Τον εκπρόσωπο της Κύπρου στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο της Κύπρου άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από ριζική ανακαίνιση
Το New Helvetia που επέστρεψε ανανεωμένο και 96 χρόνια ιστορίας

Με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες διαμορφώνεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πρώτες εικόνες από το σπίτι του Big Brother που την Κυριακή επιστρέφει στο Σίγμα
Πρεμιέρα την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21.00

10 γοητευτικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Μάιο
Από τα νορβηγικά φιόρδ μέχρι τις οάσεις του Μαρόκο, οι ιδανικότεροι προορισμοί του τελευταίου μήνα της άνοιξης

10 road trip για την αργία της Πρωτομαγιάς
Η ημέρα της 1ης Mαΐου έφτασε και μας δίνει την καλύτερη αφορμή για εξόρμηση


Eurovision 2025: Αυτό το τραγούδι θα εκπροσωπούσε την Ουγγαρία στη Βασιλεία
Οι λόγοι απουσίας της χώρας από τον διαγωνισμό

Η μεγάλη αγκαλιά της Αρμενίας
Ένα τετραήμερο στη Γερεβάν και την αρμενική ύπαιθρο, ανάμεσα σε μνήμες, χιόνια, λαχματζούν και φιλία που δεν γνωρίζει σύνορα.

Η αεροπορική εταιρεία που προσφέρει τα καλύτερα γεύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης
Δείτε τη κατάταξη με τις κορυφαίες

Ανάκαμψη ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα το 2025 – Τι φοβούνται οι ξενοδόχοι
Έκρηξη κρατήσεων, αλλά με σύννεφα στον ορίζοντα - Ο Τραμπ φέρνει αβεβαιότητα και στις διακοπές

Το «Heartstopper» θα τελειώσει με ταινία μεγάλου μήκους στο Netflix
Το τελευταίο κεφάλαιο της ρομαντικής εφηβικής κουήρ σειράς «Heartstopper» επιβεβαιώθηκε, με την πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν να μετατρέπεται σε μια ταινία μεγάλου μήκους