Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019
Η διεθνώς βραβευμένη θεατρική ομάδα «Canicula Puppets» υποδέχεται το νέο έτος με την παράστασή της AMIKECO, μεταφέροντας μήνυμα αγάπης και την αξία της αληθινής φιλίας, μέσω μίας δικοινοτικής εκδήλωσης στη Λευκωσία.
Ο AMIKECO θα παρουσιαστεί στη Λευκωσία στις 9 Φεβρουαρίου στις 4:00 το απόγευμα και στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:00 το πρωί, στο Σπίτι της Συνεργασίας (Οδός Μάρκου Δράκου, 28, Λευκωσία 1102).
Το όνομα «Αμικέκο» είναι παρμένο από τη γλώσσα Εσπεράντο, την πλέον διαδεδομένη διεθνή τεχνητή γλώσσα που δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδέσει αρμονικά τους διαφορετικούς λαούς του κόσμου. Σε αυτή την ξεχωριστή γλώσσα, «αμικέκο» (amikeco) σημαίνει φιλία. Ακολουθώντας το ευγενές σκεπτικό της Εσπεράντο ως προς τη διαπολιτισμική επικοινωνία των ανθρώπων όλων των λαών, η παράσταση «Αμικέκο» χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη μουσική. Χωρίς λόγια και δίχως λέξεις, το θεατρικό αυτό έργο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη μουσική ως ένα οικουμενικό εργαλείο επικοινωνίας.
Η παράσταση «Αμικέκο» είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια και για παιδιά άνω των 3 ετών. Επίσης, καθώς δε βασίζεται στη γλώσσα, είναι κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής ή γλώσσας. Η τεχνική και δημιουργική ομάδα του «Αμικέκο» αποτελείται από το Roberto Braham Chavez (σενάριο, σκηνοθεσία, χειρισμός κούκλων), Sergio Marroquin de Leon (μουσική, βοηθός σκηνοθέτη) και την Ελένη Ιωσηφίδου (χειρισμός κούκλων).
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με την Ελίζα στο dan.eliiza@gmail.com ή στο Σπίτι της συνεργασίας +357 22 445 740 (ΑΓΓ/ΕΛΛ) και +90 548 834 57 40 (ΑΓΓ/ΤΟΥΡ)
Η θεατρική ομάδα Canícula Puppets δημιουργήθηκε στη Γουατεμάλα και τώρα εδρεύει στην Κύπρο. Έχει 15 χρόνια εμπειρίας στο θέατρο και κουκλοθέατρο. Γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη εναλλακτικών επικοινωνιακών εργαλείων που βασίζονται στην τέχνη και τον πολιτισμό. Το 2018 η παράσταση “Αμικέκο” της Canícula Puppets συμμετείχε σε 3 διεθνή φεστιβάλ, έπαιξε σε 6 διαφορετικές χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου, και κέρδισε το πρώτο της διεθνές βραβείο.
-
Home For Cooperation (H4C)
09 Φεβρουαρίου - 10 Φεβρουαρίου 2019
Σχετικά
«Βρες τρόπους να καθυστερήσουμε τη νύχτα» με τους Σαλώμη Ιεροπούλου και Σάββα Σάββα επί σκηνής
Ποίηση που δεν λέγεται μόνο με λέξεις...
Σ’ εσάς που με ακούτε: Η παράσταση της Λούλας Αναγνωστάκη έκανε πρεμιέρα
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Ο τόπος εν οι άνθρωποι: Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια μνήμης, φαντασίας & συλλογικής ταυτότητας στα χωριά
Μια συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την Επιτροπή Πολιτισμού Ορεινών περιοχών Τροόδους και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων.
Αυτή είναι η καλοκαιρινή παραγωγή 2026 του ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2026 τον Ίωνα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Η θεατρική παράσταση "Τούλα" στο ARTos House στη Λευκωσία
Το έργο Τούλα ακολουθεί την εξέλιξη της εικαστικού Τούλας Λιασή ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη
15 θεατρικές παραστάσεις που κάνουν τον Φεβρουάριο τον πιο θεατρικό μήνα της χρονιάς
Από σύγχρονα ελληνικά έργα και διεθνείς επιτυχίες μέχρι πολιτικό θέατρο, κωμωδία και δυνατούς μονολόγους, η σκηνή της Κύπρου γεμίζει ιστορίες, φωνές και συγκινήσεις.
"Η κοιμωμένη του Χαλεπά" ζωντανεύει ξανά από το Θέατρο Ανεμώνα
Η παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει, σε Σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο!
«Μιαν Βολάν…» σε κυπριακή διάλεκτο και πρωτότυπη μουσική
Θεατρική παράσταση, λαϊκή παράδοση-θρίλερ της Νίτσας Θαλασσινού
«Η αγάπη μόνο δεν αρκεί»
Είδαμε την παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου από το Θέατρο Δέντρο
Η Nicosia For Art και το National Theatre Live παρουσιάζουν την κινηματογραφική προβολή της παράστασης “Dr. Strangelove” του Stanley Kubrick
Η παράσταση “Dr. Strangelove” θεωρείται μία από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών
"Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον ΘΟΚ - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Παραστάσεις από 6 Φεβρουαρίου