Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019
Το βαροµετρικό χαµηλό, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από αργά το απόγευµα. Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες.
Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το απόγευµα αναµένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα νότια και δυτικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Από το µεσηµέρι και µετά θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα παράλια µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί κυµατώδης και τοπικά µέχρι πολύ κυµατώδης, για να καταστεί το απόγευµα ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά και µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια.
Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός. Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Παροδικά, στα ανατολικά και τα δυτικά παράλια, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα νότια, ταραγµένη και τοπικά µέχρι κυµατώδης, στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια κυµατώδης και παροδικά µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα της Παρασκευής θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν τοπικές ελαφρές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν λίγα χιόνια.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος των χιονιών, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 62 εκατοστά.
Σχετικά
Η νέα κατασκοπική σειρά του Netflix σπάει ρεκόρ θέασης
Aνεβαίνει σταθερά στα μη αγγλόφωνα προγράμματα της πλατφόρμας
«Έπεσε» το Netflix στην πρεμιέρα του Stranger Things
Ο συνδημιουργός του Stranger Things, Ross Duffer ανέφερε, ότι «το Netflix αύξησε το εύρος ζώνης κατά 30% για να αποφύγει μια διακοπή»
Μεμονωμένες βροχές στο μενού του καιρού σήμερα - Έρχεται το Σάββατο η «ADEL»
To σκηνικό του καιρού του σαββατοκύριακου
Πενθήμερη Black Friday από τη Leonardo Hotels: 30% έκπτωση σε όλες τις κρατήσεις για το 2026!
Η Black Friday διαρκεί παραδοσιακά μία ημέρα, όμως η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean την επεκτείνει σε πενθήμερη περίοδο προσφορών.
Η Wizz Air ανακοίνωσε προσφορές με έως 30% έκπτωση σε επιλεγμένες διαδρομές (για 2 μέρες)
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να κλείσεις το επόμενο ταξίδι σου
H ‘No List’ του Fodor’s Travel αποκαλύπτει τους προορισμούς που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Η “No List” του Fodor’s Travel για το 2026 σας λέει ακριβώς ποιους προορισμούς να αποφύγετε αν θέλετε να είστε ένας προσεκτικός ταξιδιώτης το 2026.
Σπάνιο κόμικ του Σούπερμαν σπάει ρεκόρ και γίνεται το ακριβότερο που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία
Το κόμικ βρέθηκε στο πατάρι ενός σπιτιού στη βόρεια Καρολίνα - Αποτελεί αντίτυπο ενός τεύχους που κυκλοφόρησε το 1939
H Wizz Air ανακοίνωσε την WIZZ Wednesday με εκπτώσεις έως 30% σε επιλεγμένες πτήσεις
Το WIZZ Wednesday έχει σχεδιαστεί ως μία ξεχωριστή στιγμή αποκλειστικά για τα μέλη
Η μαγεία των Χριστουγέννων στο Hilton Nicosia, στην Έγκωμη!
Εκδηλώσεις που γεμίζουν τις φετινές γιορτές με αξέχαστες εμπειρίες, γεύσεις και χαμόγελα!
Black Friday με την Louis Hotels: Διακοπές με 45% έκπτωση!
45% έκπτωση στα πλείστα ξενοδοχεία και επαύλεις του Ομίλου σε Κύπρο και Ελλάδα
16 ορεινά καταλύματα για μια αξέχαστη χειμερινή απόδραση στην Κύπρο
Ανακάλυψε τη μαγεία του βουνού, εκεί όπου ο αέρας μυρίζει πεύκο, οι πρωινές ομίχλες αγκαλιάζουν τα χωριά και κάθε διαμονή γίνεται εμπειρία