Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2019
Δόθηκε με επιτυχία την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο και ανανεωμένο Wherehaus 612, η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της Θεατρικής Ομάδας Persona «Η Πολύχρωμη Ιστορία της Φρίντα Κ.». Μια παράσταση για την ανθρώπινη περιπέτεια της ύπαρξης με αφορμή κι επίκεντρο τη μεξικανή Ζωγράφο Φρίντα Κάλο μέσα από το ολοκαίνουργιο κείμενο και τη σύγχρονη ματιά των Παναγιώτη Μπρατάκου, Λέας Μαλένη και Χριστίνας Κωνσταντίνου.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και τελική Δραματουργική επεξεργασία Λέας Μαλένη, Σκηνικά - Κοστούμια Γιώργου Γιάννου και Ρέας Ολυμπίου, 3D Mapping/ Εικονικό Τοπίο Στάθη Μήτσιου, Μουσική Κώστα Κακογιάννη, Κίνηση Αλεξίας Νικολάου και Λέας Μαλένη και Σχεδιασμό Φωτισμού από τον Βασίλη Πετεινάρη. Βοηθός σκηνοθέτη, η Ελένη Αναστασίου.

Μια πλειάδα επίλεκτων ηθοποιών καταθέτουν τη δική τους πολύτιμη ψηφίδα επί σκηνής, μέσα από ένα παιχνίδι αμφιέσεων κι εναλλαγής ρόλων, ξεδιπλώνοντας την «Πολύχρωμη Ιστορία της Φρίντα Κ.», μέσα από παράλληλες ιστορίες και συναντήσεις: Η Χριστίνα Κωνσταντίνου, ο Γιώργος Τζωρτζής, η Μυρσίνη Χριστοδούλου, η Ερμίνα Κυριαζή, ο Πέτρος Ιωάννου, η Μικαέλλα Θεοδουλίδου και ο Νικόλας Στραβοπόδης, πλαισιωμένοι από τους Βάρσια Αδάμου, Χρυστάλλα Χατζηαδάμου και Τάριελ Μπερίτσε συνθέτουν έναν μοναδικό θεατρικό καμβά λέξεων και χρωμάτων σε μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών και τεχνικών απαιτήσεων, προτείνοντας στο κοινό ένα αξέχαστο θεατρικό ταξίδι.

Για το έργο
Δύο μήνες πριν η ανθρωπότητα υποδεχθεί την Πρωτοχρονιά του 2019 η Φρίντα έχει την τιμητική της στη μητρόπολη του Δυτικού Κόσμου, σε μια έκθεση προσωπικών αντικειμένων και πινάκων της στην καρδιά του Λονδίνου. Η φρενίτιδα λατρείας της μεξικανής με το σπινθηροβόλο ταμπεραμέντο έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας ανά το Παγκόσμιο. Μια φοιτήτρια, υποψήφια ψυχολόγος, αγωνίζεται να τελειώσει την εργασία της για το πολυπόθητο πτυχίο, αφού πρώτα λύσει τον γρίφο της δικής της προσωπικής ζωής. Τι συμβαίνει όμως όταν σβήνουν τα φώτα και τα ανήσυχα πνεύματα δραπετεύουν απ’ τις κορνίζες των πινάκων;

Η Φρίντα Κάλο σ’ ένα τρικούβερτο μεταθανάτιο γλέντι με τον Θάνατο, βγαίνει από τον γύψινο κορσέ της, ανάβει τσιγάρο, πίνει τεκίλα, δραπετεύει ξανά από το ζωγραφιστό Όμικρον στο τζάμι του παιδικού υπνοδωματίου της και ξεδιπλώνει την πολύπαθή ζωή της με χιούμορ, φόβο, πόνο και πάθος. Θέλοντας σαν τρελή να φωνάξει… «Ζήσε»!
Παραστάσεις: Από 9 Ιανουαρίου, κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 8.30, στο θέατρο Wherehaus 612 (Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομηχανική Περιοχή Παλλουριώτισσας), μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Couriers
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 77777040 και 70000138
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
*Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Επίτιμου Πρόξενου του Μεξικού κ. Φειδία Πηλείδη
-
Wherehaus 612
19 Ιανουαρίου - 20 Ιανουαρίου 2019
09 Ιανουαρίου 2019
12 Ιανουαρίου - 13 Ιανουαρίου 2019
16 Ιανουαρίου 2019
23 Ιανουαρίου 2019
26 Ιανουαρίου - 27 Ιανουαρίου 2019
30 Ιανουαρίου 2019
Σχετικά
«Βρες τρόπους να καθυστερήσουμε τη νύχτα» με τους Σαλώμη Ιεροπούλου και Σάββα Σάββα επί σκηνής
Ποίηση που δεν λέγεται μόνο με λέξεις...
Σ’ εσάς που με ακούτε: Η παράσταση της Λούλας Αναγνωστάκη έκανε πρεμιέρα
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Ο τόπος εν οι άνθρωποι: Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια μνήμης, φαντασίας & συλλογικής ταυτότητας στα χωριά
Μια συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την Επιτροπή Πολιτισμού Ορεινών περιοχών Τροόδους και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων.
Αυτή είναι η καλοκαιρινή παραγωγή 2026 του ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2026 τον Ίωνα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
«Τα Γούστα του Κυρίου Σλόαν» για μία μόνο παράσταση στη Λεμεσό
Μια ανατρεπτική, κεφάτη, γεμάτη σκανδαλιές απολαυστική μαύρη φαρσοκωμωδία … από την ομάδα Σόλο για Τρεις
Η θεατρική παράσταση "Τούλα" στο ARTos House στη Λευκωσία
Το έργο Τούλα ακολουθεί την εξέλιξη της εικαστικού Τούλας Λιασή ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη
15 θεατρικές παραστάσεις που κάνουν τον Φεβρουάριο τον πιο θεατρικό μήνα της χρονιάς
Από σύγχρονα ελληνικά έργα και διεθνείς επιτυχίες μέχρι πολιτικό θέατρο, κωμωδία και δυνατούς μονολόγους, η σκηνή της Κύπρου γεμίζει ιστορίες, φωνές και συγκινήσεις.
"Η κοιμωμένη του Χαλεπά" ζωντανεύει ξανά από το Θέατρο Ανεμώνα
Η παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει, σε Σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο!
«Μιαν Βολάν…» σε κυπριακή διάλεκτο και πρωτότυπη μουσική
Θεατρική παράσταση, λαϊκή παράδοση-θρίλερ της Νίτσας Θαλασσινού
«Η αγάπη μόνο δεν αρκεί»
Είδαμε την παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου από το Θέατρο Δέντρο
Η Nicosia For Art και το National Theatre Live παρουσιάζουν την κινηματογραφική προβολή της παράστασης “Dr. Strangelove” του Stanley Kubrick
Η παράσταση “Dr. Strangelove” θεωρείται μία από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών
"Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον ΘΟΚ - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Παραστάσεις από 6 Φεβρουαρίου