Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιανουαρίου 2019
Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ, ενώ νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή, αργά το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης.
Να θυμίσουμε ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 22.00 το βράδυ.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και βόρεια παράλια και ταραγμένη, στα δυτικά και νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου νωρίς το πρωί δυνατό τοπικά να υπάρχει παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Αρχικά, τοπικά, τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Αργά το απόγευμα και τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικά πολύ ισχυρούς ανέμους. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το Σάββατο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Οι 20 καλύτερες ταινίες του Netflix για να μην ψάχνετε άλλο τι θα δείτε
Συγκεντρώσαμε τις 20 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στο Netflix.

Τέλος στις «κρυφές» χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών βάζει η ΕΕ – Τι θα μπορείτε πλέον να παίρνετε στην καμπίνα
Τέλος στα «κρυφά» έξοδα για χειραποσκευές

Αυτή είναι επίσημα η καλύτερη πόλη για παιδιά στην Ευρώπη
Η πόλη αυτή βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με συνολική βαθμολογία 75% χάρη σε μια πληθώρα φιλικών προς τα παιδιά προγραμμάτων σε όλη την πόλη

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος- Τίθεται σε ισχύ νέα κίτρινη προειδοποίηση
Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου

Νέοι από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στη Δανία για να συζητήσουν την κατανάλωση ειδήσεων
Ένα Φόρουμ Νεολαίας που αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν όλους

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Μαρίνας Αγίας Νάπας και Μαρίνας Παραλιμνίου
Με στόχο την κοινή ανάπτυξη και εξωστρέφεια του ναυτικού τουρισμού στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου


Αλλάζουν όλα στις πτήσεις στην ΕΕ: Δωρεάν αποσκευές, αποζημιώσεις και δικαιώματα για όλους
Αναθεωρείται το κανονιστικό πλαίσιο για τις πτήσεις εντός ΕΕ

Συνάντηση γνωριμίας στο νέο hot spot της πρωτεύουσας
Με δροσερά κοκτέιλ, νόστιμα bites και χαλαρή ατμόσφαιρα

Πόσο κοστίζουν οι βουτιές στην πισίνα του Λέλλου;
Οι τιμές για είσοδο και για τα κρεβατάκια και το ωράριο λειτουργίας

Η ευρωπαϊκή πόλη που ανακηρύχθηκε «παγκόσμια πρωτεύουσα της σάουνας» – και δεν βρίσκεται στη Φινλανδία
Το SpaSeekers.com έχει διεξάγει μια έρευνα σχετικά με τις πρωτεύουσες της σάουνας στον πλανήτη

Kαιρός: Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική - Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση