Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιανουαρίου 2019
Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ, ενώ νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή, αργά το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης.
Να θυμίσουμε ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 22.00 το βράδυ.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και βόρεια παράλια και ταραγμένη, στα δυτικά και νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου νωρίς το πρωί δυνατό τοπικά να υπάρχει παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Αρχικά, τοπικά, τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Αργά το απόγευμα και τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικά πολύ ισχυρούς ανέμους. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το Σάββατο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
«All's Fair»: Η σειρά, με πρωταγωνίστρια την Κιμ Καρντάσιαν, θεωρείται η «χειρότερη όλων των εποχών»
Αυτή τη στιγμή, το «All's Fair» έχει ποσοστό μηδέν τοις εκατό στο Rotten Tomatoes, τον γνωστό ιστότοπο που συγκεντρώνει αξιολογήσεις κριτικών
Οι καλύτεροι οικονομικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2026
Η Skyscanner, o δημοφιλής ιστότοπος σύγκρισης πτήσεων έχει ερευνήσει τα δεδομένα για να αποκαλύψει τους προορισμούς με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για το επόμενο έτος
Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η Google λανσάρει το Street View στην Κύπρο
Ανακαλύψτε την Κύπρο όπως ποτέ άλλοτε: την πολιτιστική της κληρονομιά, τις ακτές και τις πόλεις, μέσα από το Google Maps
Πετάμε με εισιτήριο από €14.99 για υπέροχους πρόορισμούς από Πάφο με την Ryanair
H νέα προσφορά της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας που θα σε ενθουσιάσει
Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο – Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό
Η χρυσή λίστα με τα ξενοδοχεία προέκυψε από τις ψήφους 800 ανώνυμων ειδικών, ανάμεσά τους ξενοδόχοι, ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί και έμπειροι ταξιδιώτες.
«The Wall»: Ένα ζευγάρι διεκδικεί απόψε €350.000
Ποιο θα είναι το μεγάλο φινάλε για τους δύο φίλους και συνάδελφους
Η λιγότερο γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης – μαγευτική ατμόσφαιρα και… προσιτές τιμές
Μια λιγότερο γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης με ζεστά κρασιά λιγότερο από 2 ευρώ και παραμυθένια ατμόσφαιρα!
Αίθριος και ζεστός καιρός με αραιή σκόνη – Πότε αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Hotel Hopping»: Η νέα ταξιδιωτική τάση στη διαμονή που κερδίζει συνεχώς έδαφος
Τι σημαίνει πρακτικά;