Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2018
Στο ζαχαροπλαστείο "Άρωμα Βανίλιας" διά χειρός Γιάννη, μύρισαν Χριστούγεννα από τις πρώτες κιόλας μέρες του Δεκέμβρη.
O pastry chef και ιδιοκτήτης, Γιάννης Τούμπας, δημιούργησε ένα ζεστό ζαχαροπλαστείο στην καρδιά της Λευκωσίας, όπου θα βρείτε μοναδικά σε γεύση γλυκά, φτιαγμένα με άριστης ποιότητας υλικά, που σας παρασέρνουν στη μαγεία τους, βάζοντας την δική τους ιδιαίτερη πινελιά στη φετινή εορταστική περίοδο.
Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τα φοινικωτά, το Christmas cake, τόσο στην παραδοσιακή όσο και στην πιο μοντέρνα εκδοχή του με πλούσιο κέικ σοκολάτας και κρέμα βελγικής σοκολάτας, τα λαχταριστά σοκολατάκια, τα νόστιμα κουλουράκια και τα μπισκότα και οι αφράτες βασιλόπιτες αποτελούν σταθερή αξία στις προτάσεις του Άρωμα Βανίλιας για τις φετινές γιορτές.
Η γκάμα των γλυκών (κορμοί, τούρτες και ατομικά γλυκά) ανανεώνεται τακτικά με νέες προτάσεις που θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό.
Στο «Άρωμα Βανίλιας» θα βρείτε γλυκά σύγχρονης δημιουργικής ζαχαροπλαστικής που διακρίνονται για τις προσεγμένες πρώτες ύλες τους. Ανάλαφρες και δροσερές κρέμες και απολαυστικές mousse με παιχνιδιάρικες εναλλαγές από τραγανές υφές, συνθέτουν μοναδικές και διαφορετικές δημιουργίες με έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα. Για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, υπάρχουν και επιλογές σε γλυκά με στέβια.
Στις διαχρονικές αξίες των θαμώνων του ζαχαροπλαστείου παραμένουν επίσης τα ιδιαίτερα γλυκά του, όπως σοκολατόπιτα, χιονάτη, καρδινάλιος, baked cheesecake, τάρτα λεμονιού με ελβετική μαρέγκα καθώς και τα ατομικά γλυκά όπως ιταλικά σαλάμια σοκολάτας, ποικιλία από τάρτες με κρεμέ (crémeux) λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος, καλυμμένες με mousse φιστικιού Αιγίνης και μαύρο κεράσι, mousse σμέουρων ή mousse μπανάνας με καραμελωμένες μπανάνες κ.ά.
Στις νέες προτάσεις που θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό, είναι επίσης η τάρτα με καραμελωμένη σοκολάτα, σκεπασμένη με mousse καραμέλας, το ολοκαίνουριο Tropical γλυκό με κρεμέ (crémeux) μάνγο και φρούτα του πάθους, «κουλί» σμέουρων και mousse λευκής σοκολάτας, ο κορμός με mousse espresso και λευκή σοκολάτα και κρεμέ (crémeux) καφέ και σοκολάτας γάλακτος, ο κορμός με mousse αμυγδάλου, γέμιση mousse τυριού, κύβους από φλούδες πορτοκαλιού και red cherry compote και το γλυκό με mousse λευκής σοκολάτας, bavarois φράουλας και coulis από φρούτα του δάσους και τριαντάφυλλο καθώς επίσης και ο χριστουγεννιάτικος «κορμός δέντρου» με mousse σοκολατας γάλακτος και πουρέ κάστανο.
Πέρα από τα κεραστικά θα βρείτε ποικιλία από σπιτικές μαρμελάδες και αλείματα για ψωμί (spreads) όπως salted caramel, βατόμουρο με βανίλια Μαγαδασκάρης, φουντούκι-καραμέλα κ.α, που μπορούν να προσφερθούν και ως μπομπονιέρες, καθώς επίσης μπισκότα και σοκολατάκια που θα ενθουσιάσουν εσάς και τους αγαπημένους σας!
Με εορταστική διάθεση, ζεστασιά και φιλοξενία, το Άρωμα Βανίλιας σας περιμένει να το επισκεφθείτε, στη Λεωφόρο Στροβόλου 162, 2048 Στρόβολος (απέναντι από Corso Italia).
Τηλ. Επικοινωνίας: 22 510234 και 99 837744.
Σχετικά

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό

H Λευκωσία (από χθες) πίνει καφέ και κοκτέιλ «στες Κορούες»
Η Αλεξάνδρα και η Άντρεα έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το νέο all-day εναλλακτικό καφενείο-μπαρ της πόλης

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με ένα ολοκαίνουριο concept
Διπλό άνοιγμα στον Καλοπαναγιώτη: Το χωριό γεμίζει ζωή με Μωροκανέλλα & Παλιό Σινεμά

Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε 10 ξεχωριστές αυλές της Λευκωσίας
Καλοκαιράκι στην πρωτεύουσα βγαίνουμε για χαλαρή έξοδο για λαχταριστό σουβλάκι στην πίτα

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις