Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2018
Aσθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να επηρεάζει την περιοχή από την Τρίτη.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Στην ατµόσφαιρα δυνατό το απόγευµα να παρατηρηθεί αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο αναµένεται να υποχωρήσει µέχρι το βράδυ. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αργότερα, κυρίως µετά τα µεσάνυχτα, αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια και αργότερα και σε άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, εκτός από τα ανατολικά όπου θα παραµείνει ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόµενα δυνατό να είναι έντονα.
Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναµένεται από το απόγευµα της Πέµπτης.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Τρίτη και µη αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Πέµπτη, αναµένεται µικρή περαιτέρω πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Σχετικά

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν θα ψήσεις σούβλα στο βουνό
Εξόρμηση για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών


Saulieu: Το κρυφό διαμάντι της Βουργουνδίας
Μια μικρή πόλη όπου η φύση, η τέχνη και η γαλλική γαστρονομία συναντιούνται