Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2018
Το πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπόρο στον κλάδο επιστημών ζωής και υγειάς στην Κύπρο παρουσιάζει , στις 3 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, το ολοήμερο συνέδριο: “The Future of Healthcare in Cyprus”, το οποίο συνδιοργανώνουν o Εκδοτικός Οίκος Δίας, σε συνεργασία με τη Boussias Communications και το Healthcare τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στο Filoxenia Conference Centre (Jean Monet Hall) στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας, με στόχο την καθολική υγειονομική κάλυψη και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, ο ρόλος της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και η συνεργασία και η πολιτική συναίνεση για τα επόμενα βήματα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο 2ο Συνέδριο Πολιτικών Υγείας. Το συνέδριο φιλοξενεί εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, ενώ σημαντικός αναμένεται να είναι και φέτος ο διάλογος με όλους τους φορείς υγείας για την πορεία και το μέλλον των μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας της χώρας.
Το συνέδριο αναμένεται να ανοίξει με ομιλία του ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύστημα υγείας της Κύπρου. Επίσης, στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Έλληνας υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο είναι:
• Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
• Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο Σύστημα Υγείας της Κύπρου.
• Οι αλλαγές στο σύστημα οργάνωσης και λειτουργίας των νοσοκομείων.
• Θέματα που αφορούν τη φαρμακευτική πολιτική.
• Χρηματοδότηση και Βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας.
Τα παραπάνω θέματα θα αναπτύξουν σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι: Nικόλαος Σχίζας, Καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Σύμβουλος e-health του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικολάου Αναστασιάδη, Σταύρος Μαλάς, πρώην υπουργός Υγείας της Κύπρου, Καθηγητής Γενετικής, Ιατρικής Σχολής, University of Nicosia, Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Θωμάς Αντωνίου, πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Νίκος Πολύζος, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου, Γιώργος Πετρίκκος, πρ. Κοσμήτορας και επικεφαλής Advisory Board, Ιατρική Σχολή, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Καθηγητής Ανοσολογίας, Ιατρικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Ομότιμος Καθηγητής Εσωτερικής Ιατρικής και Λοιμώξεων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χρήστος Πέτρου, Αναπληρωτής Καθηγητής, School of Sciences and Engineering, Department of Life and Health Sciences, University of Nicosia, Παναγιώτης Γιάλουρος, Visiting Associate Professor, Medical School, University of Cyprus, Μάμας Θεοδώρου, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Άρης Σισσούρας, Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, Κυριάκος Μικέλλης, Πρόεδρος Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), Διευθυντής Κύπρου, Pfizer, Αυγουστίνος Ποταμίτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΦΕΚ), Μάρκος Αγαθαγγέλου, πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, Γιάννης Δημαράκης, Managing Partner, Scotwork.
Παρουσιάζει: Το πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Διοργανωτές: Εκδοτικός οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications
Χορηγός: Ζοrbas Catering
Υποστηρικτές: Qoneq, Gilead, Impophar , The breast center of Cyprus & Siemens Healthineers Conference Experience Sponsor – Conferience
Χορηγός επικοινωνίας: Economy Today
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας
Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το “The Future of Healthcare in Cyprus” στις 3 Δεκεμβρίου– περιορισμένος αριθμός θέσεων. Περισσότερες πληροφορίες http://www.healthcareconferencecy.com/
-
Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία
03 Δεκεμβρίου 2018
Σχετικά

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025