Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2013
Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού κατάφεραν να κρατήσουν ένα επίπεδο και παρέμειναν ένα εστιατόριο αρεστό κυρίως σε πελάτες τού "είναι", αφήνοντας την πλειοψηφία του "φαίνεσθαι" σε άλλα μαγαζιά, τουλάχιστο της Λευκωσίας. Πρόσφατα η "Παλιά Ηλεκτρική" επανάκαμψε και όπως ήταν φυσικό αυτό το comeback μού κίνησε την περιέργεια, κυρίως, φυσικά για το section εστιατόριο με αυλή, μια που κοντεύει το καλοκαίρι και ετοιμάζεται να βγει στον πανέμορφο "κρυμμένο" κήπο της, ανάμεσα στις μανόλιες, στις νεραντζιές και τα πεύκα. Το μενού του συμμαζεμένο, και εντελώς ανανεωμένο, δίνει έμφαση στη διεθνή κουζίνα αλλά με αρκετά κυπριακά στοιχεία. Από τα ορεκτικά του δοκίμασα το πρωτότυπο και ενδιαφέρον χαλούμι με σουσάμι και σάλτσα μελιού και μουστάρδας. Τεράστια μερίδα, αλλά ραφιναρισμένη γεύση που ανέδυε τη γεύση του χαλουμιού. Έριξα μια ματιά τριγύρω -το μπαρ στην είσοδο του μαγαζιού γεμάτο, με μια παρέα να κάνει wine tasting, και έξω στην αυλή μια άλλη να απολαμβάνει μετά το δείπνο της, τα αρωματικά της πούρα. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ήρθε και το μπέρκερ μου. Η δύναμη του σεφ φαίνεται στο πώς μπορεί να δημιουργήσει, έχοντας μπροστά του ένα "πεζό" πιάτο όπως είναι το μπέρκερ. Υπέροχη παρουσίαση και άψογες φρέσκες τηγανητές κυπριακές πατάτες. Η "Παλιά Ηλεκτρική" ακροβατεί με επιτυχία ανάμεσα στο μεζεδοπωλείο και το εστιατόριο. Με έναν αρκετά περιεκτικό κατάλογο δίνει τη δυνατότητα για ένα γεύμα (Σάββατο-Κυριακή) ή ένα δείπνο, είτε με το κλασικό τελετουργικό (πρώτο- κυρίως- επιδόρπιο) είτε με αρκετά πιατάκια μεζέδες για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα. Σημαντικό επίσης είναι και το ότι ενώ το εστιατόριο ήταν γεμάτο, η κλασική βαβούρα που κυριαρχεί στα στέκια της περιοχής, ήταν απούσα. Για όσους έξοδος σημαίνει μερικές ευχάριστες ώρες με την όποια παρέα τους και δυνατότητα συζήτησης σε περιβάλλον με ανεκτό επίπεδο ντεσιμπέλ, η "Παλιά Ηλεκτρική" είναι ιδανικός προορισμός. Πληρώσαμε €25 το άτομο με κυρίως πιάτα, επιδόρπια και κρασί. Η κάβα του πολύ καλή με ετικέτες κυρίως από Ευρώπη.
Σχετικά

Πατέρας και γιος έκαναν ένα χωριό της Λεμεσού προορισμό για πίτσα
Ένα μοναδικό στο είδος του food truck, που λέγεται ab ovo, φέρνει στον χώρο σου την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού

Δημοφιλές ταβερνάκι της Λευκωσίας "πύρωσε" ξανά τους φούρνους του για το πρώτο οφτό της σεζόν
Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού

Ταβερνείο Το Ιστορικόν: To success story ενός δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας (Podcast)
O Κύπρος Πολυκάρπου μοιράζεται στο 6ο επεισόδιο των "The Tasty Stories" όλα εκείνα τα μυστικά της δικής του επιτυχημένης πορείας μέσα από το δημοφιλές ταβερνείο του Αγίου Δομετίου

Η παγωταρία Pahit Ice στην Αγία Νάπα μετακομίζει σε νέα, ανανεωμένη τοποθεσία
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

Πρωινός καφές πλάι στο κύμα σε αγαπημένα στέκια της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
20 επιλογές που είναι must αυτό το καλοκαίρι

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί παγκόσμια έλλειψη φυστικιών
Οι παγκόσμιες τιμές των πυρήνων εκτοξεύονται κατά ένα τρίτο

20 νόστιμα εστιατόρια για μεσημέρι Κυριακής στο βουνό
Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ στο Παρίσι
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, διάσημο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρειο προάστιο του Παρισιού

Το La Petite Maison υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτι
Το πολυβραβευμένο LPM γιορτάζει την άφιξη της νέας σεζόν με το επίσημο opening του μαγευτικού εξωτερικού χώρου του και με ένα εντυπωσιακό πάρτι στις 26 Απριλίου!

Επιστροφή στις πιο όμορφες αυλές της πόλης
Βγαίνουμε στις δροσερές αυλές για καλό φαγητό με την παρέα

Pelican restaurant: Μία ψαροταβέρνα, μία ιστορία... κι ένας πελεκάνος που την έκανε θρύλο!
Με γεύσεις που κρατούν την παράδοση δεκαετιών