Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2018
Ποικίλες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν γύρω από τα νέα χαρακτηριστικά του επόμενου Samsung Galaxy S10, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει η εταιρεία στην επέτειο των δέκα ετών από το πρώτο μοντέλο.
Έως τώρα οι διαρροές υποστηρίζουν πως το νέο τηλέφωνο θα έχει ολοκαίνουργιο σχεδιασμό – καταργώντας τις στρογγυλεμένες πλευρές, θα περιλαμβάνει μηχανισμό αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός της οθόνης και θα έχει τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος, αν όχι τετραπλή όπως στα πρόσφατα μοντέλα που παρουσίασε.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί το επετειακό τηλέφωνο θα έρθει σε νέα πρωτότυπα χρώματα και θα είναι από τα πρώτα που θα περιλαμβάνουν δυνατότητα σύνδεσης 5G.
Πρόσφατα η εταιρεία επιβεβαίωσε άθελά της και την κατάργηση της εγκοπής στο επάνω μέρος της οθόνης αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο από όσους έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ice Universe, η εταιρεία διοργάνωσε μια κλειστή συνάντηση για 20 κορυφαίους επιχειρηματικούς συνεργάτες της μέσα στην εβδομάδα στο ξενοδοχείο Shenzhen Marriott στην Κίνα και σε αυτή επιβεβαιώθηκε πως εργάζεται πάνω σε νέου τύπου οθόνες χωρίς εγκοπή (notch) οι οποίες θα ενσωματώνουν τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, την κάμερα ακόμα και τα ηχεία του κινητού.
Σύμφωνα με παρουσίαση που προβλήθηκε στην εν λόγω συνάντηση η Samsung θα συμπεριλάβει στις νέες οθόνες τέσσερις βασικές τεχνολογίες : FoD (Fingerprint on Display, HoD (Haptics on Display), SoD (sound on display) και UPS (Under Panel Sensors).
H FoD, προϋποθέτει ότι η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος θα είναι επί της οθόνης στο Galaxy S10 αλλά με μια διαφορά. Ενώ οι υπάρχουσες τεχνολογίες ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος είναι οπτικές (παίρνουν δηλαδή μια αναλυτική φωτογραφία του δακτυλικού σας αποτελέσματος) η νέα τεχνολογία της Samsung θα χρησιμοποιεί παλμούς υπερήχων οι οποίοι με την βοήθεια της αντήχησης θα δημιουργούν ένα πολύπλοκο κι εξαιρετικά ασφαλή 3D χάρτη του δακτυλικού σας αποτυπώματος.
Όσον αφορά την HoD ( Haptics on Display) θα προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή απτική επικοινωνία (επικοινωνία μέσω της αφής) από αυτές που γνωρίζουμε σήμερα. Η νέα τεχνολογία θα δημιουργεί την αίσθηση πως υπάρχουν φυσικά κουμπιά στην οθόνη χωρίς να υπάρχουν, μια πολύ καλή λύση για gaming δηλαδή.
Όσον αφορά τον ήχο, η τεχνολογία SoD θα εξαλείψει την ανάγκη για σύνδεση σε εξωτερικά ηχεία αλλά θα χρησιμοποιεί την ίδια την οθόνη ως ενιαία γιγαντιαία επιφάνεια για τη εξαγωγή του ήχου.
Ωστόσο, η πιο συναρπαστική τεχνολογία από όλες είναι η UPS αφού θα επιτρέπει την τοποθέτηση εξαρτημάτων όπως ο φακός της κάμερας και ο αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου πίσω από την οθόνη. Με τον τρόπο αυτό η κάμερα θα είναι μεν κρυμμένη αλλά θα μπορεί να λειτουργεί μέσα από το γυαλί όταν το κινητό βρίσκεται σε χρήση.
Σημειώνεται πως το νέο smartphone της Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2019, ενώ η πρώτη του παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Mobile World Congress 2019 (MWC 2019).
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
Σχετικά

Στο νέο τεύχος του Check in Cyprus θα βρεις όλα όσα θα κάνουν το καλοκαίρι σου... άκρως συναρπαστικό!
Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην ολοκαίνουρια, καλοκαιρινή έκδοση του Check in Cyprus... που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει

Η Lidl Κύπρου αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί για το περιβάλλον
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Lidl Κύπρου παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες της που στοχεύουν σε ένα βιώσιμο και καλύτερο αύριο για όλους

Το ωράριο των mall της Κύπρου για την Δευτέρα του Κατακλυσμού
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις, για να επισκεφθείς τα πολυκαταστήματα του νησιού

Έρχεται «ευρω-φόρος» €2 σε πακέτα από Shein και Temu
Το τέλος διακίνησης θα επιβληθεί στα δέματα που έρχονται με couriers και κοστίζουν μέχρι €150


Το My Mall Limassol γιορτάζει 16 χρόνια λειτουργίας
Και μας προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή γιορτή

Ο εμβληματικός οίκος μόδας CELINE προσγειώνεται μέσα στο Parklane Resort και το The Retail Village
Η μοναδική εμπειρία shopping του The Retail Village μέσα στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol, αναβαθμίζεται περαιτέρω με την άφιξη του πολυτελούς οίκου μόδας CELINE στις 23 Μαΐου

Είδες το εντυπωσιακό και εκλεπτυσμένο Maserati Grecale;
Το Maserati Grecale σε ειδική τιμή €69.900 με 5 χρόνια εγγύηση

Το My Mall Limassol καλωσορίζει ξανά δύο αγαπημένα brands
Η επιστροφή αυτών των δύο ξεχωριστών brands δεν είναι απλώς μια εμπορική εξέλιξη, είναι η συνέχεια μιας σχέσης που χτίστηκε με αγάπη
Το βιβλίο «Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Γίνε Αυτός που Πραγματικά Είσαι» της Νίκης Σμυρνή βρίσκεται στα ράφια
Ένα νέο βιβλίο από τη συγγραφέα και πρωτοπόρο στην παγκόσμια σκηνή ευεξίας

Παγκοσμίου φήμης brand γυναικείας ένδυσης ανοίγει στο Metropolis Mall
Μετά την επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα και σε πάνω από 40 χώρες παγκοσμίως, το brand κάνει το επόμενο βήμα στην κυπριακή αγορά

Metropolis Mall: Ποια είναι τα νέα brands και καταστήματα που πήραν θέση στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας
Οι νέες αφίξεις που θα λατρέψεις