Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2018
Μετά την εξαιρετική επιτυχία που είχε το πολυθέαμα «Εικόνες της Μουσικής» στην αίθουσα της UNESCO στο Παρίσι και τις εγκωμιαστικές κριτικές από το ενθουσιώδες πολυεθνικό κοινό, o Κώστας Κακογιάννης με τη ΔΙΑΣΤΑΣΗ και τους πιο στενούς του συνεργάτες εγκαινιάζουν την περιοδεία της παράστασης σε Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία με πρώτο σταθμό την Κύπρο, στο Θέατρο Στροβόλου στις 29 Οκτωβρίου 2018 και στο Παττίχειο Θέατρο στη Λεμεσό, στις 30 Οκτωβρίου 2018.
Ο Κώστας Κακογιάννης, ο κατά το BBC “άνθρωπος ορχήστρα” που αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Κύπριους συνθέτες, γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια μουσικής του δημιουργίας. Kατάφερε από νωρίς να δημιουργήσει ένα αναγνωρίσιμο προσωπικό ύφος γραφής που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου με τα ηχοχρώματα της ευρωπαϊκής. Με συνεργασίες που απλώνονται από το Los Angeles μέχρι το Βιετνάμ και αφιερώματα στο έργο του από διεθνή δίκτυα, όπως το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV6 της Κίνας και το BBC, σήμερα ζει και εργάζεται στο χωριό Λεμύθου, όπου ίδρυσε μαζί με τον λογοτέχνη Πάμπο Κουζάλη τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό “Παράκεντρο”. Ο Κώστας Κακογιάννης υπογράφει τη μουσική για πάνω από 50 τηλεοπτικές παραγωγές, 30 θεατρικές παραστάσεις και 15 κινηματογραφικές ταινίες, ενώ τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι ερμηνευτές όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Johnny Logan, ο Γιάννης Κότσιρας, η Αλέξια, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κ.ά.
Μερικά από αυτά τα τραγούδια, σε ποίηση του στενού συνεργάτη τού συνθέτη Πάμπου Κουζάλη και του κορυφαίου ποιητή της Κύπρου Δημήτρη Λιπέρτη, παρουσιάζονται ζωντανά κάτω από τη σκηνοθετική ματιά και τους φωτισμούς του Μάριου Παπαδόπουλου. Στη σκηνή η 35μελής χορωδία της «Διάστασης» υπό τη διεύθυνση της Αντριάνας Σεργίδου, το 10μελές μπαλέτο του Ομίλου με τις χορογραφίες των Ναδίνα Λοϊζίδου, Μαρίας Μέση Αγγελίδου και Ελένης O’Κeefe και οι σοπράνο Μαρία Παπαϊωάννου και Ειρήνη Κακογιάννη, η ηθοποιός Μάρα Κωνσταντίνου και ο Κωνσταντίνος Μελίδης. Συμμετέχει επίσης o συνθέτης και τραγουδιστής Νικόλας Μεταξάς. Τον πολύπλοκο ηχητικό σχεδιασμό ανέλαβε ο Αντρέας Γεωργαλλής.
Εκτός από τον Κώστα Κακογιάννη που θα παίξει πιάνο, βιολί, φλάουτο και πιθκιαύλι, την ορχήστρα απαρτίζουν οι εξαίρετοι μουσικοί Ελεονώρα Ρούσου (τραγούδι, φλάουτο, πιάνο και recorder), Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), Γιώργος Σπύρου (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο) και ο ποιητής Πάμπος Κουζάλης στην απαγγελία και στα κρουστά.
Σε όλους τους θεατές θα δοθεί ως δώρο ένα συλλεκτικό CD με τη μουσική και τα τραγούδια του συνθέτη.
Κώστας Κακογιάννης – «Εικόνες της Μουσικής»
29 Οκτωβρίου 2018, 8:30 μ.μ. Θέατρο Στροβόλου Λευκωσία
Εισιτήρια: http://www.tickethour.com.cy τηλ. 77 77 70 40 και όλα τα ACS couriers
30 Οκτωβρίου 2018, 8:30 μ.μ. Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
Εισιτήρια: www.soldouttickets.com και στο ταμείο του θεάτρου
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
29 Οκτωβρίου 2018
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
30 Οκτωβρίου 2018
Σχετικά

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική

H Γλυκερία επί σκηνής στην Κύπρο μαζί με 200 κιθάρες
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια

Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου με την Τόνια Ιωάννου και τον Ρομπέρτας Γκροντ
Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου παρουσιάζουν σε Λευκωσία και Λάρνακα η Τόνια Ιωάννου και ο Ρομπέρτας Γκροντ.

Στο νοσοκομείο ο Κάρλος Σαντάνα
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση του στο Τέξας
