Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018
Ένα φεστιβάλ γεμάτο καμώματα και αρώματα στα Πέρα Ορεινής σας περιμένει να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία που θα αναμειγνύει πρόσωπα και εικόνες, μυρωδιές και μουσικές.
Πρωταγωνιστές σε αυτό το φεστιβάλ θα είναι χαρακτήρες της ομώνυμης σειράς.
Πάμε λοιπόν να ζήσουμε για λίγο ανάμεσα στους κατοίκους αυτού του χωριού, να δούμε το χωριό, τότε δίνουμε ραντεβού στην πλατεία στα Πέρα Ορεινής την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 4.00μ.μ..
Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να συμμετάσχετε σε παράλληλες δραστηριότητες (4.00μ.μ. – 7.30μ.μ.) που θα διεξαχθούν στον παραδοσιακό πυρήνα του χωριού. Εργαστήρια από καλλιτέχνες και από ανθρώπους της κοινότητας θα διεξαχθούν σε αυλές παραδοσιακών σπιτιών, όπου θα μπορείτε να λάβετε μέρος ή να παρακολουθήσετε δραστηριότητες όπως ξυλοκατασκευές, πήλινες δημιουργίες, ραπτική, εκπαιδευτικό θέατρο, τυπώματα, ντεκουπάζ, σμιλί, τραγούδια με τη συνοδεία ακορντεόν, χειροτεχνίες, κατασκευή καλλυντικών.
Μην χάσετε τις ξεναγήσεις από τους «μουχταραίους» του χωριού στους χώρους που γίνονται τα γυρίσματα. Θα έχετε την ευκαιρία να ψηφίσετε τον πιο πετυχημένο αρχηγό του χωριού. Λίγο πριν το παραδοσιακό γλέντι που θα στηθεί στην πλατεία της κοινότητας, θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Στη συνέχεια το μουσικό σχήμα «Αντάμα» θα μας ταξιδέψει με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από Κύπρο, Σμύρνη και Αιγαίο.
Ανάμεσά μας στον χώρο του φεστιβάλ «Καμώματα τζι Αρώματα» θα συναντήσετε τους: Χρύσανθο Χρυσάνθου (Μουχτάρης Αναστάσης), Κώστα Βήχα (Μουχτάρης Παναής), Πόπη Αβραάμ (Θεονίτσα), Σοφία Καλλή (Μαρούλα), Ζωή Κυπριανού (Παπαδιά – Χρυστάλλα), Σπύρο Γεωργίου (Παπά Γιωρκής), Άντρη Κυριαζή (Χριστινού), Χάρη Πισσία (Νικολής), Μαρία Παπακώστα (Ροδούλα), Βασίλη Χαραλάμπους (Γιαννής), Τζούλη Γρηγορίου (Αντριανού), Άλκη Χρίστου (Ιωσήφης), Ελεάνα Παπαδοπούλου (Κοκόνα Δέσποινα), Μαργαρίτα Ζαχαρίου (Ανθούσα), Προκόπη Αγαθοκλέους (Γιακουμής), Νεκτάριο Θεοδώρου (Χαμπής), Μαριλένη Σταύρου (Μαρικκού).
Την εκδήλωση διοργανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή ΣΚΕ Πέρα Ορεινής με χορηγό το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Ορεινής. Οργανωμένα σύνολα της κοινότητας θα διαθέτουν προς πώληση παραδοσιακά είδη, φαγητό και ποτό. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ταμάσσια 2018».
Είσοδος ελεύθερη.
-
Πέρα Ορεινής
07 Οκτωβρίου 2018
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου