Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2018
Σχετικά χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα μέτριοι και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται, τις αυγινές κυρίως ώρες, να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοδυτικοί,ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή, αρχικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά και στα βόρεια, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ωστόσο, νεφώσεις που σταδιακά θα αναπτυχθούν και σε άλλες περιοχές αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, στα ορεινά και στο εσωτερικό, το μεσημέρι και το απόγευμα, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά, το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί την Κυριακή κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για καύσωνα- Σταματούν υπαίθριες εργασίες και ντελίβερι
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση

Επεκτείνεται το ωράριο επισκέψεων για τις Τοιχογραφημένες Εκκλησίες του Τροόδους
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού προχωρεί σε επέκταση του ωραρίου

Καμίνι η Κύπρος: Σε ισχύ διπλή προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία
Διπλή προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το Τμήμα Μετεωρολογίας, καθώς και οι ελάχιστες αλλά και οι μέγιστες θερμοκρασίες διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα

Σύσταση προς το κοινό για αποφυγή κολύμβησης στην παραλία Αγίας Βαρβάρας
Διαπίστωση ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Τύχωνα

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία-Πότε τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Στους 43 βαθμούς θα ανέλθει σήμερα η θερμοκρασία στο εσωτερικό, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Λόνι Άντερσον: Πέθανε στα 79 της η θρυλική ρεσεψιονίστ της σειράς «WKRP in Cincinnati»
«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς», ανέφερε η οικογένεια της Άντερσον σε δήλωσή της

Στη λίστα με τις πιο λευκές παραλίες του κόσμου μια ελληνική και μάλιστα στην 3η θέση!
Η Ελλάδα είναι στη λίστα με τις χώρες εκείνες του κόσμου που έχουν τις πιο «λευκές» παραλίες

Εκδόθηκε πορτοκαλί προειδοποίηση – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία αύριο
Πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Θα τεθεί σε ισχύ αύριο Σάββατο (9/8) στις 11:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Οι 5 πόλεις που ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ευρώπη
Αυτές είναι οι 5 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για ταξίδια, σύμφωνα με τα βραβεία αναγνωστών του Travel + Leisure για το 2025

Τα παιχνίδια στο GOVR, το μεγαλύτερο virtual reality gaming arcade του νησιού, τα σπάνε!
Η εμπειρία που πρέπει να ζήσεις αυτό το καλοκαίρι στην Αγία Νάπα

Έρχεται θερμό Σαββατοκύριακο – Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Νέα οπτική ταυτότητα για το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, με το βλέμμα στραμμένο στη δεύτερη δημιουργική του πενταετία, παρουσιάζει τη νέα του οπτική ταυτότητα!