Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2018
Χωρίς να είναι στο πλαίσιο κάποιας θεματικής ρεπερτορίου, η Alpha Square ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι η συνεργασία με τον Βαρνάβα Κυριαζή συνεχίζει δυναμικά, και μέσα στο 2019 θα ενσαρκώσει τρεις ιστορικές προσωπικότητες σε τρεις διαφορετικές παραγωγές!
Τον Φεβρουάριο θα υποδυθεί τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Sigmund Freud, στην Βιέννη το 1938, ένα χρόνο πριν πεθάνει και στην αρχή της Ναζιστικής κατοχής. Πρόκειται για το έργο «Ο Επισκέπτης» του Eric-Emmanuel Schmitt σε μετάφραση Ανδρέα Αραούζου.
Τον Μάρτιο θα τον δούμε για τρίτη φορά σε ενσάρκωση ενός εικαστικού θρύλου, αυτή τη φορά του Πάμπλο Πικάσο, στο έργο του Jeffrey Hatcher «Ένας Πικάσο», σε μετάφραση του ίδιου, στην Λεβέντειο Πινακοθήκη. Ο Πικάσο περνάει από την ανάκριση μιας Γερμανίδας ιστορικού τέχνης, για να καθοριστούν κάποια έργα του ως «εκφυλισμένη τέχνη».
Τον Νοέμβριο, στο θεατρικό έργο «Θεοί και Τέρατα» του Russell Labey, σε μετάφραση Ανδρέα Αραούζου, ο Βαρνάβας Κυριαζής θα μας μεταφέρει στο Χόλυγουντ του 1950, ως ο ομοφυλόφιλος σκηνοθέτης των αθάνατων ταινιών «Φρανκεστάιν» και «Νύμφη του Φρανκεστάιν». Ο James Whale: ένας δημιουργός στα τελευταία του, ο οποίος παλεύει με θεούς και τέρατα από το μυαλό και το παρελθόν του.
Ο Βαρνάβας Κυριαζής και η Alpha Square τα τελευταία χρόνια μάς έχουν χαρίσει ιστορικές προσωπικότητες επί σκηνής, όπως οι ζωγράφοι Μαρκ Ρόθκο και Φράνσις Μπέικον, αλλά και ο Φυσικός Νομπελίστας Νηλς Μπορ, όλα στην Λεβέντειο Πινακοθήκη. Πριν λίγους μήνες βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου ΘΟΚ για την μεγάλη προσφορά του στο Κυπριακό Θέατρο αλλά και για το πλούσιο έργο του της τελευταίας χρονιάς.
Σχετικά

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν

Η Τάνια Τσανακλίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό έργο «Βραδιάζει... Μια ροκ σταρ εξομολογείται»
Έρχεται στην Κύπρο για δύο μοναδικές παραστάσεις

Η νέα stand-up comedy παράσταση των Θεοδωρόπουλου & Μαθιουδάκη έρχεται στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο παρουσιάζουν το νέο τους show οι δύο αγαπημένοι Έλληνες κωμικοί

Ένας βραβευμένος κωμικός από το εξωτερικό έρχεται στην Κύπρο
Stand-up comedy από τον διεθνή κωμικό Mustafa Algiyadi

Αλλαγή ημερομηνίας της παράστασης του Ζαχαρία Ζαννέττου
Η παράσταση "Δοκιμή Υλικού" του Ζαχαρία Ζανέττου μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία

Θανάσης Νάκος: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός σε ηλικία 79 ετών
Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Ο ΘΟΚ δίνει τη δυνατότητα σε όσους θεατές επιθυμούν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους για τις επόμενες παραστάσεις του
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες

Σημαντική παρουσία ΘΟΚ στην Αβινιόν
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συμμετείχε στο φετινό Φεστιβάλ της Αβινιόν, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά φεστιβάλ διεθνώς

Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος φιλόσοφος, Κλείτος Ιωαννίδης
Από τον Μουτουλλά στα ανώτερα πανεπιστήμια

Κανονικά oι δύο παραστάσεις του Τάκη Ζαχαράτου στην Κύπρο
Η ανακοίνωση της P.P. Petrides Events LTD

Jim Jefferies: Έρχεται ο παγκοσμίως γνωστός κωμικός στη Λευκωσία
Ο σταρ της stand-up σκηνής φέρνει το "Son of a Carpenter" στην Κύπρο