Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2018
Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το «Φεστιβάλ Λευκωσίας», με βραδιές μουσικής, χορού, θεάτρου και ποίησης, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2018.
Με τις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, σε διαμορφωμένες πλατείες, συνοικίες και γειτονιές, προσφέρει και φέτος το καλοκαίρι ξεχωριστές βραδιές σε όσους θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα αλλά και στους ξένους επισκέπτες. Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με έντεχνο ελληνικό, παραδοσιακό και ροκ τραγούδι, ποίηση, ελαφρολαϊκό τραγούδι, funk, χορό, θέατρο κ.α.
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να αφεθούν στην μαγεία των αστεριών και του φεγγαριού, να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πλατείες του Παλαιού Δημαρχείου, της Ερμού, της Φανερωμένης, της Παλουριώτισσας, της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί και στο Δημοτικό Μέγαρο, με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατό περισσότερων περιοχών του Δήμου μας.
Εκτός από τη γνωριμία με τον πολιτισμό άλλων λαών, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους Κύπριους δημιουργούς. Το βήμα έκφρασης και η ευκαιρία παρουσίασης της κυπριακής δημιουργίας είναι ανάμεσα στις πολιτιστικές προτεραιότητες του Δήμου μας.
Το Φεστιβάλ αρχίζει την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018 στην Πλατεία Ερμού, με μια παράσταση της Χορωδίας Κλαρινέτων Κύπρου υπό την διεύθυνση της παγκοσμίου φήμης κλαρινετίστα / μαέστρου Kristin Dizon (ΗΠΑ / Γαλλία).
Η Χορωδία Κλαρινέτων αποτελείται από κλαρινετίστες από όλη την Κύπρο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλαρινέτου που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα. Σε άρθρο που έχει δημοσιευθεί στο Διεθνές Περιοδικό Κλαρινέτου έγινε αναφορά για την Κυπριακή Χορωδία Κλαρινέτων και έχει επιλεγεί για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κλαρινέτου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ostend του Βελγίου τον Ιούλιο 2018.
Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στην Πλατεία Φανερωμένης, πραγματοποιείται η συναυλία με τη Χορωδία του Δήμου Λευκωσίας, η οποία θέλοντας να τιμήσει το έργο του μεγάλου ποιητή, στιχουργού και μεταφραστή Νίκου Γκάτσου, παρουσιάζει την παράσταση «Της γης το χρυσάφι», με σολίστες τον Κούλη Θεοδώρου και Μαρία Θεοδότου. Συμμετέχει η Εβελίνα Πιττή. Η παράσταση είναι διανθισμένη με μια σειρά από τα καλύτερα τραγούδια του δημιουργού. Οι στίχοι του μεγάλου ποιητή μελοποιήθηκαν κυρίως από το Μάνο Χατζιδάκι, το Μίκη Θεοδωράκη, το Σταύρο Ξαρχάκο, το Δήμο Μούτση, το Λουκιανό Κηλαϊδόνη κ.α. Τα τραγούδια του γνώρισαν τεράστια επιτυχία μέσα από τις φωνές δημοφιλών τραγουδιστών.
Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις 8:30μμ.
Είσοδος ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.nicosia.org.cy και ακολουθείστε μας στο facebook https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality.
Χορηγός: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού
Σχετικά
Εβδομάδα Δεκαπενταύγουστου στο χωριό Μηλικούρι
Μια σειρά εκδηλώσεων με παιχνίδια τόμπολας, χορό και παραδοσιακές γεύσεις

Καλοκαίρι στα Καμινάρκα: Γέλιο, παράδοση και μαγεία στο χωριό
Πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραδοσιακές γεύσεις

La Pattiha Loca: Το πιο ζουμερό πάρτι με γεύση καρπούζι επιστρέφει!
Ο Αύγουστος μας φέρνει ένα event με κοκτέιλς, μουσική, φαγητό και workshops

Περσείδες: 5+1 ξεχωριστά σημεία της Κύπρου για να παρατηρήσεις τους διάττοντες αστέρες
Το μαγικό αυγουστιάτικο γεγονός που δεν πρέπει να χάσεις

Ένα retro πάρτι... κάτω από την έκλειψη!
Μουσική, χορός και ρετρό διάθεση... σε μία πλατεία που θα πλημμυρίσει από κόσμο

Ετοιμάσου για το "Lakatameia River Walk", ένα πάρτι με μουσικές, street food και DJ
Έρχεται για να προσφέρει στους επισκέπτες του την πιο όμορφη μουσική διαδρομή στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

Τι να κάνετε την εβδομάδα του 15αύγουστου στην Κύπρο: Τα πανηγύρια, τα φεστιβάλ, οι συναυλίες, οι προβολές και οι παραστάσεις
Τα χωριά της Κύπρου γέμισαν εκδηλώσεις κι αυτές είναι όλες όσες δεν πρέπεις να χάσετε

Το Βουνί έφτιαξε πρόγραμμα για τον Δεκαπενταύγουστο
Τετραήμερο γιορτής με μουσική, τόμπολα, δροσιά και χαλάρωση

Βροχή “Περσείδων”: Μία μαγευτική βραδιά στο Αστροπάρκο Αμιάντου
Ένα έκτακτο αστρονομικό event αφιερωμένο στις φετινές Περσείδες

Στην Αγία Νάπα θα στηθεί ένα υπέροχο Νησιώτικο Πανηγύρι με τον Γιάννη Μπαρμπαρή
Μία μαγική βραδιά με ζωντανή μουσική, κέφι και αυθεντικό νησιώτικο γλέντι

Κάμπος & Τσακκίστρα: Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου στα χωριά της Κύπρου
Το καλοκαίρι γιορτάζουμε με παράδοση και μουσική

60 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Ένα πλούσιο τριήμερο με παράδοση, μουσική, φεστιβάλ και πολλές εκπλήξεις