Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2018
Έπειτα από μεγάλη ζήτηση, το Jameson Caskmates, το αγαπημένο Jameson Irish Whiskey παλαιωμένο σε βαρέλια μαύρης μπύρας, φτάνει στην κυπριακή αγορά. Το Jameson Caskmates παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 σε πάνω από 40 χώρες εκ των οποίων πλέον βρίσκεται και η Κύπρος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο whiskey τριπλής απόσταξης, που παλαιώνεται σε βαρέλια τα οποία φιλοξενούσαν stout (μαύρη) μπύρα, αποκτώντας έτσι εκρηκτικές νότες κακάο, καφέ και καραμέλας, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικά απαλό γευστικό προφίλ του Jameson.
Η ιστορία του Jameson Caskmates άρχισε το 2013 όταν οι Ιρλανδοί Master Distillers του Midleton Distillery έστειλαν πειραματικά μερικά βαρέλια Jameson σε μια τοπική μικροζυθοποιία στο Cork της Ιρλανδίας, η οποία τα χρησιμοποίησε για τη διαδικασία παλαίωσης της δικής τους stout μπύρας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας – και αφού τα βαρέλια Jameson είχαν αποκτήσει λίγο από τον χαρακτήρα της μπύρας – επιστράφηκαν στο αποστακτήριο του Jameson, ώστε να χρησιμοποιηθούν ξανά στο τελευταίο στάδιο παλαίωσης μιας μικρής ποσότητας Jameson Irish Whiskey.
Η καινοτόμα αυτή προσέγγιση είναι εμπνευσμένη από την αγαπημένη συνήθεια των Ιρλανδών, όπου στις αρχές του 19ου αιώνα οι εργάτες στα μηχανουργεία ατμομηχανών συνδύαζαν τα δυο ποτά μετά τη δουλειά, «σβήνοντας» τη δίψα τους με μια μπύρα και χαλαρώνοντας με ένα ποτήρι ουίσκι. Με τα χρόνια, αυτή η συνήθεια μετατράπηκε σε τελετουργικό και σήμερα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ιρλανδικής κουλτούρας.
Στην κυπριακή αγορά, πέραν από το Jameson Caskmates, διατίθενται το κλασικό απαλό Jameson Original Irish Whiskey και το Jameson Black Barrel, ένα ουίσκι παλαιωμένο σε μείγμα βαρελιών Cherry και Bourbon, μέρος του The Heritage Series.
Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας του Jameson, καθώς και όλων των brands της Pernod Ricard στην Κύπρο, είναι η Tempo Beverages Cyprus, η θυγατρική εταιρεία του εμπορικού κολοσσού Tempo στο Ισραήλ.
Σχετικά

Los Hermanos: Μια μοναδική μεξικάνικη εμπειρία στην καρδιά του... καλοκαιριού!
Mια εμπειρία γεμάτη από γεύσεις, χρώματα, margarita και φυσικά ατελείωτη διάθεση για φιέστα.

Μείνε fit αυτό το καλοκαίρι χωρίς να στερηθείς ό,τι αγαπάς (ναι, ακόμα και την μπύρα)
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να το απολαύσεις χωρίς να χαλάσεις τον ρυθμό που έχεις χτίσει όλο τον χρόνο, η απάντηση είναι απλή

Οι viral κούπες με νουτέλα και πιστάτσιο αποκτούν δικό τους εργαστήρι
Η οικογένεια της Μιτσερούπολης έκανε σήμερα μία πολύ σημαντική ανακοίνωση

Μια καλοκαιρινή βραδιά με ζωντανή μουσική στη Μαρίνα Λεμεσού
"Music with Taste at PAUL" την Τετάρτη 20 Αυγούστου στη Μαρίνα Λεμεσού

Η Ευρώπη προτιμά παγωτό made in Germany – Η χώρα έκπληξη που μπήκε στο top-5
Συνολικά, οι χώρες της ΕΕ εξήγαγαν 265,3 εκατομμύρια κιλά παγωτού προς τρίτες χώρες

8 εκλεπτυσμένα, υψηλής αισθητικής cocktail bars της Κύπρου για να πιεις με στιλ
Χώροι ακριβού γούστου, με ατμόσφαιρα που καθηλώνει και signature cocktails που σε ταξιδεύουν, αυτά τα bars είναι εμπειρία από την πρώτη γουλιά…

Οι τοπ 14 γευστικές στάσεις για καλό φαγητό στις δροσερές Πλάτρες
Το καταπράσινο χωριό του Τροόδους αποτελεί ένα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό με πολλές επιλογές για νόστιμα πιάτα, σούβλα, μεζέ και πέστροφα

Ανακαλύψαμε μία μερακλίδικη, παραδοσιακή ταβέρνα στα πέριξ της Λευκωσίας
Μια αυθεντική ταβέρνα που τιμά την κυπριακή φιλοξενία με γεύσεις, μουσικές και μερακλίδικη ατμόσφαιρα

Ο Παύλος, ο Κυριάκος και ο Ανδρέας έκαναν το ΑΛΜΑ στο χωριό τους!
Το νέο lounge bar/cafe που μόλις άνοιξε σε ένα από τα κεφαλοχώρια της Πιτσιλιάς, είναι το εγχείρημα τριών νεαρών που "έκτισαν" τη ζωή τους στο χωριό τους!

"Do it like Emily" στο Anemi Bistro
Ευφυέστατο, υγιεινό και πεντανόστιμο brunch και lunch και τέσσερις νέοι, απίθανοι και άκρως θρεπτικοί χυμοί... με χιούμορ και όλα τα θεραπευτικά superpowers

Ιαπωνική κουζίνα σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, δίπλα στη θάλασσα
Το Notios at Almyra είναι μοντέρνο, κοσμοπολίτικο και με νέα, συναρπαστικά πιάτα

Αποσύρεται αλεσμένος δυόσμος από την κυπριακή αγορά (pics)
Αναφέρουν πως ενδέχεται κάποια ποσότητα της πιο πάνω παρτίδας του προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών