Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2018
Πυρετώδεις είναι οι εργασίες λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανακαίνισης του γνωστού ξενοδοχείου Ρόδον στον Αγρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαρτίου, ενώ υπολογίζεται ότι περί τα τέλη Μαΐου το ξενοδοχείο θα αρχίσει να δέχεται τους πρώτους πελάτες του.
Ήδη, εδώ και καιρό, το Ρόδον δέχεται κρατήσεις για την περίοδο που ξεκινά από την 1η Ιουνίου και μετά. Πληροφορίες μάλιστα του InBusinessNews αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον τουριστών για διαμονή στο ξενοδοχείο είναι αυξημένο, ενώ έγιναν και κάποιες κρατήσεις για εκδηλώσεις όπως γάμοι και συνέδρια. Υπό αυτά τα δεδομένα, η επανέναρξη των εργασιών της ξενοδοχειακής μονάδας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί, αφενός αναμένεται να συνεχιστεί η ροή Κυπρίων τουριστών στο ξενοδοχείο, ενώ αφετέρου η αναβάθμιση του εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης και για ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα αθλητές και αθλητικές ομάδες.
Tο ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2016, υποβάλλεται σε ριζικό «λίφτινγκ» με στόχο την αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας του. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα σχέδια της ιδιοκτήτριας εταιρείας για μετατροπή του από τριών αστέρων σε τετράστερο, όπως είχε δημοσιεύσει σε παλαιότερο άρθρο μας.
Ολοκληρωτικό lifting
Στο πλαίσιο του όλου project, έχουν ανακαινιστεί και τα 155 δωμάτια του ξενοδοχείου. Παράλληλα, έχει αναβαθμιστεί πλήρως το λόμπι του ξενοδοχείου, όπως και οι εξωτερικοί χώροι, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο. Σημαντικές επεκτάσεις και αλλαγές προγραμματίζεται να γίνουν και κατά τη β’ φάση του έργου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Με ιστορία 30 χρόνων
Το ξενοδοχείο Ρόδον, το οποίο ανοικοδομήθηκε από Αγρότες και φίλους του Αγρού, λειτούργησε το 1986 και διαθέτει σήμερα 155 δωμάτια. Η ιδιοκτήτρια Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, είναι εγγεγραμμένη στο ΧΑΚ. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέστειλε επ’ αόριστον τις εργασίες του ξενοδοχείου, με στόχο την ανακαίνιση, βελτίωση, αναβάθμιση και αναθεώρηση της διευθυντικής δομής του, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σημερινού τουριστικού προϊόντος. Η ανάγκη αυτή προέκυψε εξ αιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης της κερδοφορίας της επιχείρησης. Το 2016, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη €24,7 χιλ. έναντι ζημιών €65 χιλ. το 2015.
Σχετικά

Επιχορηγημένες διακοπές σε καταλύματα της ορεινής Λεμεσού
Στο πλαίσιο των μέτρων για στήριξη των αγροτουριστικών επιχειρήσεων, που αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ένα νέο, υπέροχο σπιτάκι στο χωριό, συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις
Στη γοητευτική Κανναβιού, σε περιμένει ένα κατάλυμα ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές

15 αξέχαστοι προορισμοί του κόσμου που αξίζει να επισκεφθείς έστω και μία φορά στη ζωή σου
Ορισμένα μέρη έχουν μια μοναδική δύναμη να αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και τη θέση μας μέσα σε αυτόν


Η επαρχία της Κύπρου με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκόολ
Η επιδημιολογική μελέτη με βάση τα λύματα κατέδειξε σημαντικά ευρήματα για την κατανάλωση αλκοόλ στην Κύπρο

Μικρή ανάσα από τα 40αρια - Στους 37 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 24 προορισμούς, με τιμές που ξεκινούν από €24
Η εταιρεία ανακοίνωσε πτήσεις με 15% έκπτωση, για δύο μόνο μέρες

Το Βουνί πριν και μετά (τη φονική πυρκαγιά)
Η σημερινή εικόνα του χωριού δεν θυμίζει τίποτα από το άλλοτε καταπράσινο χωριό

Το απόλυτο comeback στα ορεινά
Το Pendeli Resort μας ξανασυστήθηκε με ένα εντυπωσιακό PR Event

Καιρός: Μικρή ανάσα μετά τον καύσωνα - Ισχυροί άνεμοι το απόγευμα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Ένα vεολιθικό χωριό στην καρδιά του Πρωταρά
Ανοιχτός από σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουλίου για εξερεύνηση