Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018
Μεγάλη τιμητική διάκριση πέτυχαν για μία ακόμη φορά 3 παραλίες της επαρχίας Αμμοχώστου αφού βρέθηκαν στις 25 καλύτερες τις Ευρώπης εκ των οποίων η μια στις καλύτερες 25 του κόσμου. Συμφώνα με τις βαθμολογίες που ανακοίνωσε ο γνωστός ιστότοπος tripadvisor οι μοναδικές παραλίες της επαρχίας Αμμοχώστου έχουν λάβει τις ακόλουθες θέσεις:

> Fig Tree Bay , Πρωταράς, 13η παγκοσμίως και 4η στην Ευρώπη
> Κόννος, Αγία Νάπα-Πρωταράς, 12η θέση στην Ευρώπη
> Μακρόνησσος, Αγία Ναπα, 18η θέση στην Ευρώπη
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας και Πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Επαρχίας Αμμοχώστου κ. Γιάννης Καρούσος δήλωσε ότι «οι βραβεύσεις είναι συνεχόμενες και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων στους Δήμους Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας». Βλέπουμε πρόσθεσε ότι «χρόνο με το χρόνο η βαθμολόγησή μας βελτιώνεται και πλέον έχουμε παραλίες που είναι ανάμεσα στις καλύτερες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο.

Υπογράμμισε επίσης, ότι «η σωστή διαχείριση που γίνεται στις παραλίες μας τα τελευταία χρόνια και οι αλλαγές που εφαρμόσαμε όπως η ίδια διαχείριση και η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών, άρχισε να φέρνει αποτελέσματα. Οι βραβεύσεις σημείωσε και η βαθμολόγηση της Τrip-Advisor είναι εξαιρετικής σημασίας αφού πρόκειται για ένα ιστότοπο, στον οποίο οι μηνιαίες επισκέψεις ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια».

«Εάν είπε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ «γίνουν κάποιες αλλαγές για να μπορούμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τις παραλίες μας, τότε θα μπορούμε εύκολα τα επόμενα χρόνια να βελτιωθούμε περισσότερο». Θα πρέπει τόνισε, «να αλλάξουν κάποιοι περιορισμοί στους κανονισμούς για να μπορέσουμε να τις αναβαθμίσουμε».
Πρόσθεσε επίσης, ότι θα πρέπει «να επενδύσουμε σε αυτές τις βραβεύσεις, να τις προωθήσουμε, να προβληθεί σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει ένας προορισμός που διαθέτει 3 από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και μια από τις καλύτερες στον κόσμο.
«Ξεκινήσαμε ήδη στην Επαρχία Αμμοχώστου να προβάλουμε τη συγκεκριμένη βράβευση και αναμένουμε ότι θα αξιοποιηθεί με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Θα πρέπει τόνισε τέτοιου είδους οι βραβεύσεις να προβάλλονται στο εξωτερικό και να κοινοποιούνται στους τουριστικούς πράκτορες και στον απλό κόσμο.
«Αυτές οι βαθμολογήσεις και βραβεύσεις» ανέφερε ο κ. Καρούσος «είναι δυναμικά εργαλεία προώθησης του τουρισμού μας και θα πρέπει να προωθηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο».
Σχετικά
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 5 τα ξημερώματα ως τις 4 το απόγευμα.
Πέντε χειμωνιάτικα ταξίδια σε μικρές και όμορφες πόλεις της Ευρώπης
Κάστρα, κανάλια, παγωμένες λίμνες και πλακόστρωτα δρομάκια δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε τη γοητεία του χειμώνα.
City of Dreams Mediterranean: Ο Απόλυτος Εορταστικός Προορισμός
Το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης μεταμορφώνεται στον πιο θεαματικό εορταστικό προορισμό στο νησί
Αναβαθμίζεται σε πορτοκαλί η προειδοποίηση - Έρχονται χιόνια στο Τρόοδος
Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν ήδη ευνοήσει τα φράγματα, με εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών.
Η Λευκωσία υποδέχθηκε το πολυαναμενόμενο The Landmark Nicosia, Autograph Collection
Η πιο σημαντική ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς είναι πλέον γεγονός, αφού το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πρωτεύουσας
Περπατώντας ξανά έναν θρύλο: Η πρώτη μας εμπειρία στο The Landmark Nicosia, Autograph Collection
Από το παλιό Hilton Cyprus στη σύγχρονη του λαμπερή αναγέννηση, μια βιωματική περιήγηση γεμάτη ιστορία, αισθήσεις και νέα ξεκίνηματα
Λάρνακα ή Λεμεσός θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2030
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2025, στις 12:30 μ.μ. στο Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο για ταξίδια
Τους πιο ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το δεύτερο εξάμηνο του 2025 παρουσιάζει ο Δείκτης Ασφάλειας της HelloSafe
O Byron στην Κύπρο: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη μέχρι και τις 5 το πρωί της Τετάρτης
Τα πιο πολυσύχναστα χριστουγεννιάτικα αξιοθέατα παγκοσμίως
Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πραγματικά μεταδοτικό.
Μαγική πρεμιέρα στο νέο στολίδι της Κύπρου!
Το ZAZZA έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με Βρεττό, Γρόση και Μπανδέλη!
Έρχεται η μεγαλύτερη ολική έκλειψη ηλίου του αιώνα το 2027 - Πόσο θα διαρκέσει
Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που θα διαρκέσει 6 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα