Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2018
Στην αγορά συγκεκριμένου ακινήτου στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας προχωρεί ο Δήμος Λευκωσίας, για τις ανάγκες στέγασης σε πρώτο στάδιο του προγράμματος RISE.
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, o Δήμος έχει έλθει σε συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου για αγορά του ακινήτου με την ονομασία «Στοά Λευκωσίας», το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Παλαιού Δημαρχείου, στην εντός των τειχών Λευκωσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία εξαγοράς έκλεισε κοντά στα €2,8 εκατ.
Το εν λόγω ακίνητο, το οποίο αποτελεί παραδοσιακό οικοδόμημα των αρχών της δεκαετίας του '50, λειτουργούσε μέχρι πρότινος ως χώρος δεξιώσεων, ενώ στο ισόγειο του λειτουργούσαν χώροι ψυχαγωγίας (ταβέρνα, εστιατόριο, μπαρ κτλ). Περιήλθε στην ιδιοκτησία της τράπεζας τους προηγούμενους μήνες, ενώ φαίνεται τώρα να καταλήγει στα χέρια του Δήμου Λευκωσίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα επόμενα τρία χρόνια το ακίνητο θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης του RISE, μέχρι και τη δημιουργία του ερευνητικού κέντρου αριστείας RISE, το οποίο έχει εξαγγείλει το κράτος. Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα χρηματοδοτήσει με 15 εκ. ευρώ τη δημιουργία του ερευνητικού κέντρου αριστείας RISE με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ.
Το έργο Rise (Research centre on Interactive Media, Smart systems and Emerging technologies, ελληνιστί Κέντρο έρευνας σε Διαδραστικά Μέσα, Έξυπνα συστήματα και Αναδυόμενες τεχνολογίες) αφορά στη δημιουργία κέντρου Αριστείας στην έρευνα και καινοτομία σε διαδρατικές τεχνολογίες, το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά και υποστηρικτικά σε σχέση με την κοινότητα των καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό.
Η δημιουργία του Rise αποτελεί κοινό όραμα του Πανεπιστημίου Κύπρου, του ΤΕΠΑΚ, του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Max Planck Institute for Informatics (Γερμανία) του University College (Ηνωμένο Βασίλειο) και του Δήμου Λευκωσίας. Εντάσσεται στην ολοκληρωμένη στρατηγική της Λευκωσίας για την ανάδειξη της ως πυρήνα ανάπτυξης τεχνολογίας καινοτομίας και ως έξυπνης πόλης γνώσης με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της.
Ο σχεδιασμός του RISE συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της ΕΕ.
Το RISE θα φιλοξενηθεί στο κέντρο της Λευκωσίας, καθώς εντάσσεται στη στρατηγική για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου για την ανάπτυξη ενός συστήματος καινοτομίας και δημιουργικότητας, με πυρήνα την κεντρική περιοχή της πόλης. Είναι ένα Κέντρο που θα είναι ανοικτό σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου συμπεριλαμβανόμενων Τ/κ συμπατριωτών μας που θα μπορούν να επωφεληθούν από τη δραστηριότητα του.
Σχετικά
10 ιδανικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδι τον Φεβρουάριο
Ο Φεβρουάριος προσφέρεται για ταξίδια αφού θα βρεις πολύ καλές τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων
Netflix: Οι σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο
Το Netflix παρουσιάζει τις σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο.
Το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, αναβαθμίζεται
Συνεχίζεται η αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου με την εγκατάσταση νέου ηχοσυστήματος
Οι 100 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Empire»
Κλασικές πλέον τηλεοπτικές σειρές όπως το γκανγκστερικό «The Sopranos» αλλά και σύγχρονα spin-off διάσημων κινηματογραφικών μπλοκμπάστερ όπως το «Andor» από το σύμπαν του «Star Wars» βρέθηκαν ανάμεσα στις επιλογές των αναγνωστών του «Empire»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτός είναι ο «πιο cool» δρόμος του 2026 – Γεμάτος μουσική και μποέμ ατμόσφαιρα
Το περιοδικό Time Out αναδεικνύει το γιορτινό κλίμα, τη σάμπα και τα καταστήματα με ανοιχτές πόρτες.
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού» του καιρού για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 ξεχωριστά ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα, για του Αγίου Βαλεντίνου
Ρομαντικές Αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Προσφορές σε 4 κυπριακά ξενοδοχεία, ιδανικά για χειμερινές αποδράσεις
Χειμερινές αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη για το 2026
Μια ευρωπαϊκή πόλη ανεβαίνει στην κορυφή των ταξιδιωτικών λιστών για το 2026, συνδυάζοντας έντονο παλμό, πολιτισμό και μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την εμπειρία του city break.
Δωρεά €3.000 από το Columbia Confectionery προς το Ίδρυμα Άγιος Στέφανος
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Columbia Restaurants
Ο Τίμης Καμπανέλλης, ένας από τους πιο γνωστούς personal trainers της εποχής του στις "24 ώρες μαζί"
Ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη γυμναστική στην τηλεόραση και στις πρωινές εκπομπές