Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2018
Αναζητώντας αγροτουριστικά καταλύματα για διαμονή, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα το ζητούμενο είναι να σου προσφέρει ποιοτική διαμονή, καθαριότητα και φυσικά ζεστασιά. Ταυτόχρονα, επιδιώκεις το κατάλυμά σου να βρίσκεται σε μία περιοχή όπου θα έχεις εύκολη πρόσβαση σε κάποιο εστιατόριο, ταβέρνα και να σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις την περιοχή όπου βρίσκεσαι.


Όλα αυτά τα συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στο πανέμορφο χωριουδάκι της επαρχίας Λάρνακας, το Μαρώνι στο πετρόκτιστο διώροφο ‘Σπίτι του δασκάλου’. Για όσους δεν γνωρίζουν το Μαρώνι βρίσκεται στην ημιορεινή επαρχία της Λάρνακας, πολύ κοντά στη θάλασσα και γειτονεύει με τον Ψεματισμένο και το Ζύγι όπου μπορείς να πας σε μερικά λεπτά εκεί για φαγητό σε μία από τις ψαροταβέρνες της.


Το συγκεκριμένο κατάλυμα διαθέτει και ιστορία που μετρά πίσω της πάνω από 130 χρόνια όταν ο δάσκαλος έφτασε από το Ακάκι στο Μαρώνι για να διδάξει και εκεί παντρέυτηκε, έκανε οικογένεια και έκτισε αυτό το σπουδαίο σπίτι. Εκείνη την εποχή, γύρω στο 1880, όταν ο δάσκαλος έφτασε στο Μαρώνι έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και σεβασμούς από τους κατοίκους της κοινότητας όπως ακριβώς συνέβαινε σε κάθε περίπτωση μορφωμένων ανθρώπων εκείνα τα χρόνια στην Κύπρο. Έτσι, όταν ο δάσκαλος έμπαινε στο καφενείο του χωριού οι θαμώνες σηκώνονταν από σεβασμό για να τον χαιρετίσουν.

Πέραν όμως του σεβασμού κάθε δάσκαλος στην Κύπρο του 19ου αιώνα ήταν και περιζήτητος γαμπρός αφού είχε πολύ καλό μισθό, σταθερή και κυβερνητική δουλειά. Τα προξενιά έδιναν και έπαιρναν μέχρι που ο δάσκαλος έβρισκε την κοπέλα που του άρεσε. Κατά τον ίδιο τρόπο και στην περίπτωση του συγκεκριμένου δασκάλου.

Το σπίτι σήμερα αναπαλαιώθηκε διατηρώντας εκείνο τον παραδοσιακό χαρακτήρα, με τα δοκάρια στο ταβάνι, τα μεγάλα εντυπωσιακά σιδερένια κρεββάτια και έπιπλα της εποχής. Μάλιστα, σε ένα από τα 5 δωμάτια που διαθέτει το σπίτι σήμερα βρίσκεται και το αυθεντικό κρεββάτι του δασκάλου που μετρά σχεδόν ενάμιση αιώνα ζωής.

Το Σπίτι του δασκάλου προσφέρει πρόγευμα, κάθε δωμάτιο διαθέτει όλες τις ανέσεις ενώ τα πάνω δωμάτια έχουν και θέα προς το χωριό.
Το πετρόκτιστο Teacher's House (Σπίτι του δασκάλου) απέχει μόλις 5 λεπτά οδικώς από την παραλία. Όλα τα καταλύματα έχουν δάπεδο με μάρμαρο, ξύλινα δοκάρια στην οροφή, καθώς και μικρή κουζίνα.
Οι τιμές ξεκινούν από €55 το βράδυ. Πληροφορίες: 99121663

Το αυθεντικό κρεββάτι του δασκάλου ηλικίας 130 ετών
Σχετικά
10 εμπειρίες στο εμβληματικό The Landmark Nicosia, που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις
Το Check in Cyprus έμεινε στο πιο πολυσυζητημένο ξενοδοχειακό opening της χρονιάς στην πρωτεύουσα και μοιράζεται μαζί σας την εμπειρία του
ChatGPT: Αναβάλλεται η κυκλοφορία του adult mode – Τι εξηγεί η OpenAI
Η OpenAI καθυστερεί την κυκλοφορία της λειτουργίας «adult mode» στο ChatGPT.
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2026 σύμφωνα με διεθνή έρευνα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
Η λίστα βασίζεται σε έρευνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 24.000 κατοίκων πόλεων σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε αξιολόγηση ειδικών
Η Cyprus Airways ανακοίνωσε ταξίδια σε υπέροχους ανοιξιάτικους προορισμούς, με €82
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Παρίσι, Αθήνα, Μιλάνο και ελληνικά νησιά
Με τη Wizz Air μπορείς να "κλειδώσεις" τις τιμές πτήσεων για 12 μήνες
Το WIZZ MultiPass επιτρέπει στους επιβάτες να εξασφαλίσουν μια σταθερή μηνιαία τιμή πτήσης, ανεξάρτητα από την εποχικότητα ή τη ζήτηση της τελευταίας στιγμής.
Αυτά τα μέρη ανοίγουν για το κοινό με δωρεάν είσοδο για τη Διεθνή Ημέρα Δασών
Για τρεις ολόκληρες μέρες
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς λίστας με τους κρυφούς παραδείσους
Με την αυθεντικότητά του και τις μοναδικές παραλίες του κυριαρχεί στις λίστες σε γνωστές ελβετικές και γερμανικές ιστοσελίδες
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (για 48 ώρες μόνο)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο
Instagram: Το top 10 των πιο "φωτογενών" γαμήλιων προορισμών στον κόσμο – 6η η Σαντορίνη
Η έρευνα της Destify Destination Weddings που βασίστηκε σε δεδομένα από το Instagram
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Γεύση από Θεσσαλονίκη
Ένα τριήμερο ταξίδι σε μια πόλη που μυρίζει ιστορία, μπαχάρια και θάλασσα