Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018
Ο Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου συνεχίζει για 5ο μήνα τις παραστάσεις του κάθε Κυριακή με κατάμεστη την Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου. Το ταξίδι είναι συναρπαστικό, γεμίζει χαρά και συγκίνηση μικρούς και μεγάλους που παρακολουθούν την παράσταση. Σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με απίθανους φωτισμούς και εφέ, με πλούσια κοστούμια, με μουσική φανταστική και μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον Μάριο Κακουλλή, που έστησε μια παράσταση πρωτότυπη, με ρυθμό, περιπέτεια και χιούμορ. Η συγγραφεας προικίζει τον παραμυθά της με μπόλικη φαντασία για να μας μεταφέρει μια εμπνευσμένη ιστορία βασισμένη στην "Οδύσσεια", τον "Σεβάχ το Θαλασσινό" και άλλα λαϊκά παραμύθια. Ένα κείμενο γεμάτο συναισθήματα, παιχνιδιάρικη γραφή, ευφάνταστες εικόνες, γρήγορες εναλλαγές και πρωτότυπους ήρωες.
"Οδυσσεβάχ"
Ένας πολυμήχανος και αδέξιος παραμυθάς πλάθει την ιστορία του Οδυσσεβάχ που κουρασμένος απο τους πολέμους, ξεκινά μαζί με τους συντρόφους του, το ταξίδι για την επιστροφή στην πατρίδα του. Ο παραμυθάς μας όμως έντεχνα περιπλέκει την ιστορία. Για να φτάσει ο Οδυσσεβάχ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, να ξεφύγει απο το νησί των Λωτοφάγων, να περάσει απο τις Σειρήνες, να συναντήσει τη Γοργόνα, τη μάγισσα Κιρκίλα, τη πριγκίπισσα Λαριζάντ, να περάσει χώρες που μιλάνε παράξενα, να διασχίσει λίμνες, δάση και ποτάμια... θα καταφέρει να φτάσει άραγε ο Οδυσσεβάχ στην Ιθαγδάτη?
"Με ένα μεγάλο Φου και Αχ ξεκινάει ο Οδυσσεβάχ" υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μάριου Κακκουλή. Με 8 εύπλαστους ηθοποιούς επι σκηνής, με τα φαντασμαγορικά κοστούμια της Ρέας Ολυμπίου, τα εντυπωσιακά σκηνικά της Έλενας Τερέπεη και τη μαγική μουσική του Γιώργου Χριστοφή, ο σκηνοθέτης φτιάχνει για εμάς μια ονειρική παράσταση όπου μπροστά στα μάτια των θεατών οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε ζώα, οι γοργόνες αναδύονται από τη θάλασσα, οι σειρήνες πετάνε στον αέρα. Μια παράσταση με όπλο τη φαντασία. Μια παράσταση ταξίδι για μικρούς και μεγάλους.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλή, Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου. Μουσική: Γιώργος Χριστοφή
Κίνηση: Σταύρη Καλοπετρίδου, Μασκες: Ανδριανή Ρουσογένους
Video art/ animation : Γιώργος Αλεξάνδρου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσια Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Σωκράτους, Ήβη Νικολαϊδου, Χάρης Αριστείδου, Ειρήνη Σαλάτα, Αντρέας Δανιήλ, Γιώργος Νικολάου, Έμμα Ονησιφόρου, Αλέξανδρος Γ. Μαρτίδης.
Χώρος Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου
Τελευταίες παραστάσεις Κυριακή 21 & Κυριακή 28 Ιανουαρίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 10.30. Πληρ. 22421609 και 22312940
-
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
28 Ιανουαρίου 2018
21 Ιανουαρίου 2018
Σχετικά

Γιώργος Αναγιωτός: "Ο πραγματικός φόβος είναι ο έλεγχος"
Μαζί με την Αντωνία Χαραλάμπους ο Γιώργος Αναγιωτός συνθέτει το δίδυμο ενός σύγχρονου κυπριακού έργου, του ψυχολογικού δράματος "Win Win" των Στέλιου Θεοχάρους και Χριστίνας Βραχίμη

Διεθνής Ημέρα Χορού: Το μήνυμα για το 2025 από τον σπουδαίο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ
Ο σπουδαίος χορευτής και χορογράφος έχει επιλεγεί φέτος από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΙΘ για τη συγγραφή του Μηνύματος για τη Διεθνή Ημέρα Χορού 2025 που γιορτάζεται στις 29 Απριλίου

Θέλω να δω τον Πάπα: Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη έρχεται στον ΘΟΚ
Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στην Κύπρο για τρεις μοναδικές παραστάσεις

«Η Μπαλάντα της Φρίκης» επιστρέφει για μία ακόμα παράσταση
Το έργο αφηγείται– με σπαρακτική δύναμη και αφοπλιστική αλήθεια– την προσωπική μαρτυρία μιας γυναίκας που βασανίστηκε απάνθρωπα κατά τη διάρκεια της Χούντας
Δυο τελευταίες παραστάσεις για την οικογενειακή παράσταση «Μια φούστα παραμύθκια»
Λόγω αυξημένης ζήτησης η τεράστια φούστα επιστρέφει επί σκηνής

Πάμε Θέατρο: Οδηγός με 20 ενδιαφέρουσες παραστάσεις μέχρι το καλοκαίρι
Οι σκηνές του νησιού γεμίζουν ήχους, φώτα και χειροκροτήματα

"Συνταγή δυστυχίας": Μια παράσταση για πικρή εξερεύνηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς
Βασισμένη στο εμβληματικό βιβλίο του Paul Watzlawick «Φτιάξε τη Δυστυχία σου Μόνος σου»


H Alpha Square ανεβάζει το έργο "Παίρνοντας θέση" του Ρόναλντ Χάργουντ
Η Ζώνη Αμερικανικής Κατοχής στο Βερολίνο σε κτίριο του 1926 στην Λευκωσία

"Φουκού": Το νέο καλοκαιρινό έργο του Φώτη Γεωργίδη που μιλάει με χιούμορ για όσα μας καίνε
Η προπώληση ξεκίνησε

Το Υπόγειο Θεατρήρι ανεβάζει "Το ημέρωμα της Στρίγγλας"
Το έργο είναι βασισμένο στο εμβληματικό θεατρικό του Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Η OPEN ARTS παρουσιάζει στο Περιβόλι, την κωμωδία του Σαίξπηρ ''Δωδέκατη Νύχτα''
Η επιστροφή στην κανονικότητα κρέμεται από μία κλωστή