Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οι επιβάτες της θα μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με περισσότερες χειραποσκευές και με χαμηλότερο κόστος, ωστόσο δεν θα μπορούν να πέρνουν τις αποσκευές τους εντός του αεροσκάφους παρά μόνο αν έχουν πληρώσει το τέλος προτεραιότητας επιβίβασης (συμπεριλαμβανομένων των Plus, Flexi Plus & Family Plus). Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους και να επιβιβάζονται κι αποβιβάζονται χωρίς καθυστερήσεις.
Εάν δεν έχουν προπληρώσει τo τέλος προτεραιότητας επιβίβασης τότε θα μπορούν να φέρουν εντός αεροσκάφους μια μόνο μικρή χειραποσκευή . Η δεύτερη χειραποσκευή έως 10 κιλά που μπορούν να πάρουν μαζί τους θα πρέπει να αφήνεται κατά το check στην πύλη χωρίς να υπάρχει βέβαια έξτρα χρέωση. Να σημειωθεί πως η μικρή χειραποσκευή που επιτρέπεται να πάρουν μαζί τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35x20x20cm και να χωράει εύκολα κάτω από το μπροστινό κάθισμα.
Η δεύτερη τσάντα σας των 10 κιλών πρέπει να έχει μέγεθος 55x40x20εκ και πρέπει να ταιριάζει με τους διαμετρητές στην πύλη, πριν να επισημανθεί και να γίνει δεκτή δωρεάν από τους υπεύθυνους. Σε περίπτωση που κάποιος έχει διαφορετική των προδιαγραφών αποσκευή θα αναγκαστεί να καταβάλει 50λίρες ανά αποσκευή πριν την αναχώρηση.
Όλοι οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τις 15 Ιανουαρίου κι έπειτα θα ειδοποιηθούν για τις παραπάνω αλλαγές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διευκρινίζει η εταιρεία.
Για την διευκόλυνση της εν λόγω διαδικασίας μάλιστα η εταιρεία αναγκάστηκε να ανασχεδιάσει και την κάρτα επιβίβασης ώστε να φαίνεται ευκρινώς πόσο επιβάτες έχουν καταβάλει το τέλος προτεραιότητας επιβίβασης και να μην περιμένουν.
Παράλληλα η εταιρεία διευκρινίζει ότι νέες θήκες ελέγχου του μεγέθους των αποσκευών έχουν τοποθετηθεί στις πύλες όλων των συνεργαζόμενων με την Ryanair αεροδρομίων ώστε να διεξάγεται ευκολότερα ο έλεγχος.
Ωστόσο οι επιβάτες που δεν έχουν διασφαλίσει προτεραιότητα επιβίβασης ώστε να μπορούν να πάρουν και τις δύο αποσκευές τους εντός αεροσκάφους θα μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακόμα και τριάντα λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα αναχώρησης στην εφαρμογή της Ryanair.
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις πτήσεων που προκύπτουν από το κομφούζιο της τοποθέτησης των αποσκευών εντός αεροσκάφους, η Ryanair έχει ήδη ανακοινώσει μειωμένο κόστος για παραδοτέες αποσκευές (και μεγαλύτερο όριο βάρους) ώστε περισσότεροι επιβάτες να παραδίδουν τη χειραποσκευή τους στο χώρο φύλαξης αποσκευών και λίγοτεροι να επιβιβάζονται με δύο χειραποσκευές.
Από το Σεπτέμβριο:
Το όριο αποσκευών αυξήθηκε από 15 κιλά σε 20 κιλά για όλες τις αποσκευές.
Η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή μειώθηκε από 35€ σε 25€ για κάθε παραδοτέα αποσκευή των 20 κιλών.
«Οι επιβάτες μας έκριναν θετικά την νέα αυτή πολιτική. Είναι δίκαιη, θα επιταχύνει τον χρόνο επιβίβασης και θα μειώσει τις καθυστερήσεις στις πτήσεις μας λόγω υπερβολικών χειραποσκευών στην καμπίνα του αεροσκάφους» τονίζει ο Kenny Jacobs της Ryanair.
Να διευκρινίσουμε ότι όλοι οι επιβάτες δικαιούνται δύο δωρεάν χειραποσκευές από Δευτέρα, απλά χωρίς το τέλος προτεραιότητας επιβίβασης την μια θα πρέπει να την παραδίδουν κι όχι να την παίρνουν μαζί τους εντός αεροσκάφους, συμπληρώνει. «Έχουμε ήδη μειώσει το κόστος για κάθε παραδοτέα αποσκευή και αυξήσαμε το όριο βάρους για να διευκολύνουμε την κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψιν μας τη γνώμη των επιβατών μας και να βελτιώνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία των 129 εκατομμυρίων επιβατών που επιλέγτουν να πετάξουν μαζί μας» καταλήγει.
Πηγή: insider.gr
Σχετικά


Αλλάζουν όλα στις αερομεταφορές – Ξεκινά η πληρωμή χειραποσκευών
Οι εξαιρέσεις και οι νέοι κανονισμοί

Δωρεάν κρεβατάκια και ομπρέλες (για όλο το τριήμερο) στην ολοκαίνουρια παραλία της Κύπρου
Η παραλία Αλυτζιή έχει αναγνωριστεί επίσημα ως παραλία λουομένων και είναι έτοιμη να προσφέρει αξέχαστες στιγμές σε κατοίκους και επισκέπτες.

Δωρεάν χώροι στάθμευσης στον Πρωταρά κατά τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού
Το διήμερο 7 & 8 Ιουνίου

Δωρεάν ίντερνετ και στην παραλία!
Αυτός ο Δήμος ανακοίνωσε δωρεάν internet σε όλες τις παραλίες του

Βest Hotels: 7 εκπληκτικά ξενοδοχεία στην Κύπρο για καλοκαιρινές διακοπές!
Τα κυπριακά ξενοδοχεία-προορισμοί για ένα ονειρεμένο και άκρως χαλαρωτικό καλοκαίρι!

Guardian: Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα μέρη της Ευρώπης με εξωτικές παραλίες
Μια πολύ ξεχωριστή διάκριση για ένα πανέμορφο ελληνικό νησί


Γαλάζιες Σημαίες 2025: Η λίστα με τις 66 πιο καθαρές παραλίες και μαρίνες της Κύπρου
Ο πλήρης κατάλογος


Η Πετρολίνα συμμετέχει σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η εκστρατεία αυτή εντάσσεται στην κοινή προσπάθεια για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Xειροτερεύει η υγεία της Μαρινέλλας
Η 87χρονη ερμηνεύτρια αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, δεν σηκώνεται καθόλου από το κρεβάτι και δεν μπορεί να μιλήσει