Η "Φιλιώ Χαϊδεμένου" επιστρέφει για νέες παραστάσεις στην Κύπρο

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τις πολύ καλές κριτικές που δέχθηκε η παράσταση σε Ελλάδα και Κύπρο, η παράσταση "Φιλιώ Χαϊδεμένου" με την κορυφαία ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη, επιστρέφει στην Κύπρο για νέο κύκλο παραστάσεων σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Παραλίμνι.

Η "Φιλιώ Χαϊδεμένου" θα ανέβει ξανά στη σκηνή του Σατιρικού από την Πέμπτη 5 μέχρι την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στη Λευκωσία, τη Δευτέρα 9 Οκτβωρίου στο Θέατρο Ριάλτο, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στο Θέατρο Σκάλα στη Λάρνακα και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του «Xenion High Schooll" στο Παραλίμνι.Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε 28 Οκτωβρίου 1899 έφυγε από τη ζωή, λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της, το 2007. Σχεδόν δέκα χρόνια από την απώλειά της, το ίδρυμα πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ» τιμά τη μνήμη της ανεβάζοντας τη θεατρική παράσταση.

Ο δυναμικός χαρακτήρας, η τόλμη και η αποφασιστικότητα που διέκριναν τη Φιλιώ Χαϊδεμένου, συνέδραμαν ως εφόδια στον αγώνα της για να μην εξαλειφθεί ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στη Μικρά Ασία. Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, έγινε η αφορμή να γεννηθεί μια ιδέα για την εξιστόρηση της ζωής της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Την ηρωίδα υποδύεται η μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη την οποία πλαισιώνει πενταμελής θίασος νέων και καταξιωμένων ηθοποιών (Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους - Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος).

Η παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου.

Το έργο που παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο θέατρο Βεάκη, σκηνοθετεί ο Βασίλης Ευταξόπουλος.

Σε σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου

Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Γιώργος Φλωράτος
Διασκευή : Άνδρη Θεοδώτου
Σκηνοθεσία : Βασίλης Ευταξόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια : Άγγελος Αγγελή
Μουσική - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Μουσική Διδασκαλία: Χαρά Κεφαλά
Πρωτότυπα τραγούδια: Στίχοι: Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος,
Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης
Σαντούρι : Ιωάννα Ρήγα, Κρουστά: Κωνσταντίνος Καλαντζής
Σχεδιασμός - φώτα : Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη : Βίκυ Πάστρα
Επιμέλεια Video : Σπύρος Πανταζής
Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός
Διεύθυνση & Επιμέλεια Παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου (Τέχνης Πολιτεία)
Σχεδιασμός αφίσας: Πάνος Παπαϊωάννου
Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Ζωγραφόπουλος
Video: Γιάννης Καρούνης
Παραγωγή : Ίδρυμα Πολιτισμού '' ΙΩΝΙΑ '

Θέατρο Ριάλτο
Gmap: 
ΔΕΥ09 ΟΚΤ
Ώρα: 20.30. Πληρ. 77777745.
Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
Gmap: 
0508ΟΚΤ
Ώρα έναρξης: 20.30 Είσοδος 15 ευρώ. 10 ευρώ για φοιτητές, μαθητές και συνδρομητές του Σατιρικού Θεάτρου. Οι θέσεις θα είναι αριθμημένες. Γίνονται κρατήσεις μέσω των τηλεφώνων του Σατιρικού Θεάτρου στα τηλ 22312940, 22421609.
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά
Παττίχειο Θέατρο Σκάλα (πρώην Αττικό)
Gmap: 
ΤΡΙ10 ΟΚΤ
Ώρα έναρξης: 20.30 Είσοδος 15 ευρώ. 10 ευρώ για φοιτητές, μαθητές και συνδρομητές του Σατιρικού Θεάτρου. Οι θέσεις θα είναι αριθμημένες. Γίνονται κρατήσεις μέσω των τηλεφώνων του Σατιρικού Θεάτρου στα τηλ 22312940, 22421609.
Κυριάκου Μάτση
Αμφιθέατρο "Xenion High School"
Gmap: 
ΤΕΤ11 ΟΚΤ
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
1ης Απριλίου 55, Παραλίμνι

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30