Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2017
Το θέμα ανεβάσματος της παράστασης του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου "Cock" στον Δήμο Σωτήρας δεν έχει ακόμη λήξει.
Μία μόλις μέρα πριν την προγραμματισμένη θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, το σκηνικό παραμένει ακόμα θολό στο κατά πόσον θα πραγματοποιηθεί τελικά η εν λόγω παράσταση, μας ενημερώνει το Sigmalive.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση του ΘΟΚ, έχει ήδη ανέβει σε Λευκωσία και Λεμεσό μ’ επιτυχία και χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, ωστόσο, στον Δήμο Σωτήρας, πολίτες κινητοποιήθηκαν, ζητώντας τη στήριξη και τη βοήθεια της Εκκλησίας για ν’ ακυρωθεί η συγκεκριμένη παράσταση.
«Κόκκινο πανί» για τους πολίτες που αντιδρούν, δεν αποτελεί μόνο η ιστορία του έργου, που βασίζεται στη σχέση δύο ομοφυλόφιλων ανδρών, αλλά και σε φωτογραφία με την οποία προωθείται το θεατρικό έργο, στην οποία απεικονίζονται δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες να φιλιούνται.
Ανησυχία στο Δήμο Σωτήρας
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Sigmalive σήμερα στις 17:00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας συνεδριάζει για να θέσει επί τάπητος το ζήτημα που προέκυψε. Δεν αποκλείεται ακόμα και η αναβολή της θεατρικής παράστασης, αφού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σωτήρας επικρατεί έντονη ανησυχία για τις διαστάσεις που ήδη πήρε το ζήτημα, αλλά και για πιθανά επεισόδια που μπορεί να προκύψουν, αν τελικά πραγματοποιηθεί.
Όπως αναφέρουν κύκλοι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας, το Δημοτικό Θέατρο της Σωτήρας αποτελεί τη θεατρική έδρα του ΘΟΚ για την επαρχία Αμμοχώστου και ως εκ τούτου επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος για ν’ ανέβει και η θεατρική παράσταση.
Καταγγελίες στην Εκκλησία
Το Sigmalive επικοινώνησε με ιερωμένο του Δήμου και ανέφερε πως ότι η τοπική εκκλησία έγινε δέκτης δεκάδων καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι καλούν την Εκκλησία ν’ αντιδράσει δυναμικά και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της παράστασης.
"Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως Εκκλησία με τους ομοφυλόφιλους, αντιθέτως. Όμως αυτή η παράσταση υπερβαίνει τις κόκκινες μας γραμμές, δεν είμαστε οπισθοδρομικοί, όμως αυτή η παράσταση είναι άκρως προκλητική. Εξίσου προκλητική είναι και η φωτογραφία με το ομοφυλοφιλικό φιλί", τόνισε στο Sigmalive ο ιερωμένος.
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επεισοδίων
Ο ιερωμένος τόνισε ότι η εν λόγω παράσταση "προσβάλλει την κουλτούρα και τα ήθη του Δήμου Σωτήρας και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, γιατί μας το επιβάλλουν με το ζόρι".
Τέλος, ο ιερωμένος, ερωτηθείς σχετικά από το δημοσιογράφο του Sigmalive, τόνισε ότι δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο επεισοδίων, αν κρίνει από τα οργισμένα μηνύματα που λαμβάνει από κόσμο που αντιδρά στην εν λόγω παράσταση.
Σχετικά

Γιώργος Αναγιωτός: "Ο πραγματικός φόβος είναι ο έλεγχος"
Μαζί με την Αντωνία Χαραλάμπους ο Γιώργος Αναγιωτός συνθέτει το δίδυμο ενός σύγχρονου κυπριακού έργου, του ψυχολογικού δράματος "Win Win" των Στέλιου Θεοχάρους και Χριστίνας Βραχίμη

Διεθνής Ημέρα Χορού: Το μήνυμα για το 2025 από τον σπουδαίο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ
Ο σπουδαίος χορευτής και χορογράφος έχει επιλεγεί φέτος από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΙΘ για τη συγγραφή του Μηνύματος για τη Διεθνή Ημέρα Χορού 2025 που γιορτάζεται στις 29 Απριλίου

Θέλω να δω τον Πάπα: Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη έρχεται στον ΘΟΚ
Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στην Κύπρο για τρεις μοναδικές παραστάσεις

«Η Μπαλάντα της Φρίκης» επιστρέφει για μία ακόμα παράσταση
Το έργο αφηγείται– με σπαρακτική δύναμη και αφοπλιστική αλήθεια– την προσωπική μαρτυρία μιας γυναίκας που βασανίστηκε απάνθρωπα κατά τη διάρκεια της Χούντας
Δυο τελευταίες παραστάσεις για την οικογενειακή παράσταση «Μια φούστα παραμύθκια»
Λόγω αυξημένης ζήτησης η τεράστια φούστα επιστρέφει επί σκηνής

Πάμε Θέατρο: Οδηγός με 20 ενδιαφέρουσες παραστάσεις μέχρι το καλοκαίρι
Οι σκηνές του νησιού γεμίζουν ήχους, φώτα και χειροκροτήματα

"Συνταγή δυστυχίας": Μια παράσταση για πικρή εξερεύνηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς
Βασισμένη στο εμβληματικό βιβλίο του Paul Watzlawick «Φτιάξε τη Δυστυχία σου Μόνος σου»


H Alpha Square ανεβάζει το έργο "Παίρνοντας θέση" του Ρόναλντ Χάργουντ
Η Ζώνη Αμερικανικής Κατοχής στο Βερολίνο σε κτίριο του 1926 στην Λευκωσία

"Φουκού": Το νέο καλοκαιρινό έργο του Φώτη Γεωργίδη που μιλάει με χιούμορ για όσα μας καίνε
Η προπώληση ξεκίνησε

Το Υπόγειο Θεατρήρι ανεβάζει "Το ημέρωμα της Στρίγγλας"
Το έργο είναι βασισμένο στο εμβληματικό θεατρικό του Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Η OPEN ARTS παρουσιάζει στο Περιβόλι, την κωμωδία του Σαίξπηρ ''Δωδέκατη Νύχτα''
Η επιστροφή στην κανονικότητα κρέμεται από μία κλωστή