Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2017
Ένα διαφορετικό φεστιβάλ με στόχο τη γνωριμία με τα συμπαθητικά τετράποδα και τις ασχολίες μιας άλλης εποχής. Αυτό είναι το Φεστιβάλ Γαϊδουριού που διοργανώνεται το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στο Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και όπως και τις προηγούμενες χρονιές οι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν από κάθε γωνιά της Κύπρου.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα περάσουμε υπέροχα! Θα κάνουμε βόλτες με τα γαϊδουράκια, θα τα ταϊσουμε, θα δοκιμάσουμε λικέρ με γάλα γαϊδούρας ή σοκολάτα με γάλα γαϊδούρας χωρίς ζάχαρη αλλά με στέβια, θα δούμε πώς αρμέγουν τις γαϊδούρες και θα δοκιμάσουμε ολόφρεσκο γάλα γαϊδούρας που είναι γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητες του στον άνθρωπο.
Τι είναι το Golden Donkey Farm και τι θα κάνεις εκεί;
Πρόκειται για ένα Πάρκο Πολιτισμού και κουλτούρας με επίκεντρο τα γαϊδουράκια. Τα λιθόστρωτα δρομάκια οδηγούν τους επισκέπτες στην ιστορία της αγροτικής ζωής στην Κύπρο. Προβάλλεται η σημαντικότητα των γαϊδουριων στην καθημερινότητα των ανθρώπων στα παλιά χρόνια. Ο πέτρινος Ελιόμυλος, ο Αλακατόλακκος, η καρέττα, το σπιτάκι του καλλικά αναβιώνουν σημαντικές πτυχές του τρόπου συμβίωσης των γαϊδουριών με τους ανθρώπους.
Η αιωνόβια ελιά 1.500 χρόνων στέκει αγέρωχη στην έσοδο και μας καλωσορίζει με το λαδί χρώμα της και τον επιβλητικό κορμό της. Κάτω από τη σκιά της έχουν καθίσει να ξαποστάσουν γενιές και γενιές. Τα δυο μικρά μουσεία με τα κέρινα ομοιώματα αναπαριστούν παραδοσιακά επαγγέλματα και τέχνες που έχουν πια εκλείψει.
Στο αγροτόσπιτο με τα σιδερένια κρεβάτια και τα παλιά έπιπλα μπορείς να φανταστείς τους αποκαμωμένος από τη σκληρή δουλειά αγρότες να ξεκουράζονται μέχρι να επιστρέψουν και πάλι στο θέρος.
Στο μαγαζί της φάρμας μπορείτε να δοκιμάσετε προϊόντα με γάλα γαϊδούρας αλλά και βιολογικό ελαιόλαδο.
Η φάρμα είναι ανοικτή ολόχρονα. Στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο χώρο γίνονται βαφτίσεις και γάμοι.
Πληρ.: 70000620.
-
Golden Donkeys Farm
28 Οκτωβρίου 2017
Σχετικά

Παιδικό πανηγύρι στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού!
Μια μέρα γεμάτη διασκέδαση, παιχνίδι και γεύσεις για όλη την οικογένεια

Η Οδός Χριστουγέννων επιστρέφει στη Λεμεσό για 7η χρονιά!
Διήμερο γεμάτο παζαράκι, μουσική, παιχνίδια, φαγητό και πολλές εκπλήξεις

Έρχεται το 2ο Κυριακάτικο μπουφέ σε μία υπέροχη φάρμα για όλη την οικογένεια
Αυτή την Κυριακή, με ξενάγηση, παιχνίδι γνώσεων και φαγητό

Ετοιμάσου για την «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου
Το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2025, στη Λευκωσία, περπατάμε με κεντρικό μήνυμα “Από τη σιωπή ΣΤΗ ΦΩΝΗ. Διεκδικούμε”

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης!»: Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει σε όλη την Κύπρο
Μια ολοκαίνουργια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώματα και φαντασία για όλη την οικογένεια

Όλες οι πληροφορίες για τον 10ο αγώνα δρόμου "Run as One 2025"
Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε για τα παιδιά μας

Τα παιδιά δίνουν ζωή στη "φωνή της θάλασσας" με φαντασία, ενσυναίσθηση, συνεργασία και δημιουργικότητα
Μουσικοαφηγηματικό βιωματικό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους

40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αξίζει να επισκεφθείς

Τα Λεύκαρα γεμίζουν ξανά με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου μάς προσκαλεί και φέτος τις γιορτές

Ένας νέος, σύγχρονος χώρος αναρρίχησης άνοιξε στη Λευκωσία
Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε το Rockstar Climbing;

Δωρεάν παλουζές, τραχανάς, ρέσι και χαλούμι με παραδοσιακή μουσική στις "Γεύσεις Παράδοσης"
Μία ημέρα αφιερωμένη στην παρασκευή πιάτων και εδεσμάτων

10+1 παραστάσεις που θα σε κάνουν να γελάσεις δυνατά το φετινό φθινόπωρο
Βραδιές γέλιου στην Κύπρο: Θέατρο, φεστιβάλ και αγαπημένοι κωμικοί από εξωτερικό και Κύπρο