Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2017
"Αν θες ν’αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα απ’το πιάτο σου!” Έτσι μας προσκαλεί φέτος στο πρωτότυπο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ η Kerstin Wittig Fergeson, επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του οργανισμού Future Worlds Center.
Από τις 17 και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2017, ο κυπριακός μη κυβερνητικός οργανισμός Future Worlds Center, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο το γαλλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ ALIMENTERRE. Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη συζήτηση θεμάτων σχετικών με τη γεωργία και το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων.
Οι προβολές ξεκινούν στις 8μ.μ. στο Cine Studio - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έγκωμη) και η είσοδος είναι δωρεάν.
Στις 17 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία “Bientôt dans vos assiettes” (Transgenic Wars) σχετική με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και η ταινία “Consommer autrement, quelles solutions?” (Responsible Consumption Groups) που προτείνει εναλλακτικές λύσεις στο παγκόσμιο σύστημα παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων.
Στις 19 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ μικρού μήκους “Nourrir une métropole” (Feed the Greater Paris) που μελετά τις λύσεις για την ικανοποίηση των αναγκών τροφίμων ενός συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού.
Η βραδιά θα κλείσει με το ντοκυμαντέρ “Bugs”, μια εκπληκτική ταινία σχετική με ταέντομα για ανθρώπινη κατανάλωση και τις προοπτικές αυτής της επιχείρησης.
Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Land Grabbing” το οποίο εντάσσει το θεατή στις ανισορροπίες της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων. Τέλος, στις 24 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Hold up sur la banane” που μελετά την παγκόσμια βιομηχανία μπανάνας, το φρούτο που πιο πολύ καταναλώνεται ανά το παγκόσμιο.
Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8μ.μ. Μετά από τις προβολές στις 17 και στις 24 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με ειδικούς προσκεκλημένους, εκ των οποίων ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Χ. Θεοπέμπτου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταναλωτών κ. Γ. Στυλιανού και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών κ.Χ. Πίγγουρας.
-
Cine Studio
17 Οκτωβρίου - 24 Οκτωβρίου 2017
Σχετικά

Το θερινό σινεμά στην όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας, αρχίζει τις προβολές!
Ξεκινά ένα ακόμη καλοκαίρι κινηματογραφικών εμπειριών στον όμορφο θερινό κινηματογράφο της παλιάς πόλης

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη έχει ημερομηνία πρεμιέρας
«Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο».

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Wicked: Μέρος Δεύτερο»
Η συνέχεια της ιστορίας φέρνει ξανά στην οθόνη τις Σίνθια Ερίβο και Αριάνα Γκράντε

Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 60 χρόνια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο
Τη σκηνοθεσία του 50λεπτου ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, υπογράφει η Λιάνα Κωνσταντίνου

Νικ Τζόνας: Θα υποδυθεί τον θρυλικό Πολ Στάνλεϊ στην βιογραφική ταινία των KISS
Ο δημοφιλής τραγουδιστής βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή για τον ρόλο

Το Adolescence μόλις έσπασε το ρεκόρ
Ξεπερνώντας την 4η σεζόν του Stranger Things στο Netflix

Ένα ακόμα υπέροχο θερινό σινεμά ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Καλοκαιρινές Βραδιές Κινηματογράφου με τα “Garden Screenings at Attikon” από το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «Φρανκενστάιν» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Το τρέιλερ έκανε την πρεμιέρα του χτες στο TUDUM του Netflix και έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα στις αίθουσες μέσα στον Νοέμβριο

Νέα εποχή και νέα πρόσωπα στο Harry Potter: Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη της σειράς του HBO
Επιλέχθηκαν μεταξύ 30.000 παιδιών. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Το σίκουελ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada» έρχεται το 2026
Ο διάβολος (ακόμα) φοράει Prada και επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη!

Και φέτος (στη Λεμεσό) θα βλέπουμε ταινίες ακούγοντας το κύμα
Το Starlit Screens ανακοίνωσε την επιστροφή του!

Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ του «Jurassic World:Rebirth»
Το έβδομο μέρος του επιτυχημένου franchise, πιάνει το νήμα της ιστορίας πέντε χρόνια αργότερα, από εκεί που το είχε αφήσει το «Jurassic World:Dominion».