Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2017
Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και την πρόληψη της συχνότερα εμφανιζόμενης μορφής καρκίνου σ' όλο τον κόσμο, του καρκίνου του μαστού.
Με αυτήν την ευκαιρία η Europa Donna Κύπρου και η AstroBank, συνδιοργανώνουν την 13η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου στις 17.00, με σημείο εκκίνησης το χώρο στάθμευσης στην οδό Μακαρίου Γ΄ και τερματισμό στα κεντρικά γραφεία της AstroBank στην συμβολή των δρόμων Γρίβα Διγενή και Θεμιστοκλή Δέρβη.
Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ενόψει της Πορείας, η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, Εύη Παπαδοπούλου, υπογράμμισε ότι «ο καρκίνος του μαστού είναι ακόμα ο πρώτος καρκίνος για τις γυναίκες και η πρώτη αιτία θανάτου. Μια στις 8 γυναίκες θα νοσήσει. Παρόλα αυτά, οι εκστρατείες πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση, τα νέα στοχευμένα φάρμακα, οι θεραπείες και η εξειδικευμένη προσέγγιση, φέρνουν το ποσοστό επιβίωσης στην Κύπρο να φτάνει μέχρι και το 80% όπως στις άλλες προηγμένες χώρες. Σήμερα στην Κύπρο υπάρχουν τουλάχιστον 8,000 γυναίκες που συνεχίζουν τη ζωή τους μετά τον καρκίνο και άλλες 350 γυναίκες που κάθε μήνα λαμβάνουν θεραπεία».
Πρόσθεσε πως «η επιβίωση δεν κερδίζεται μόνο στα εργαστήρια των ερευνητών. Ο καρκίνος πολεμάται και στα ιατρεία, στα χειρουργεία, στα σχολεία, στα εθνικά συστήματα υγείας και στα κυβερνητικά γραφεία όπου και αυτά πρέπει να είναι εξίσου αποδοτικά, να εργαστούν με τις ίδιες ταχύτητες, για να κερδηθεί η μάχη. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, ως Europa Donna Κύπρου ακολουθούμε τις δικές μας αρχές που εστιάζονται σε δυο βασικούς πυλώνες: στην εξειδίκευση και την διεπιστημονική προσέγγιση». Τόνισε ότι «όλοι μας έχουμε ένα κοινό σκοπό: να σταματήσουμε αυτή την ασθένεια να παίρνει ζωές. Να κάνουμε το ταξίδι μέσα από τον καρκίνο του μαστού όσο πιο ανώδυνο γίνεται. Να προλάβουμε».
Αναφερόμενη στη φετινή πορεία, η κα Παπαδοπούλου είπε ότι θα υπάρχουν 620 ροζ, 7 μπλε και 102 λευκές φιγούρες που θα συμβολίζουν τα 620 νέα περιστατικά που αφορούν γυναίκες, τα 7 νέα περιστατικά που αφορούν άνδρες και τις 102 γυναίκες που έδωσαν τη μάχη τους αλλά, δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους.
Η κυρία Παπαδοπούλου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AstroBank κ. Γιώργο Άππιο, αλλά και την Τράπεζα γενικότερα για τη διαχρονική της στήριξη, εμπιστοσύνη και άψογη συνεργασία.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Άππιος ανέφερε πως η AstroBank για 8η συνεχή χρονιά και με νέο όνομα στέκεται για άλλη μια φορά δίπλα στην Europa Donna Κύπρου. «Πρόσφατα, η Τράπεζα, από Πειραιώς έγινε AstroBank υιοθετώντας νέα στρατηγική και προσανατολισμό. Συνεχίζει, ωστόσο, να δηλώνει παρούσα. Να είναι σταθερά εδώ, να στηρίζει με αγάπη και αφοσίωση το πολύτιμο έργο της Europa Donna Κύπρου», σημείωσε. Στόχος είναι, ανέφερε, η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες «να μετατραπεί κάποια στιγμή στο μέλλον σε γιορτή και να βαδίζουμε με άδεια χέρια, χωρίς κανένα νέο διαγνωσμένο περιστατικό και χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής από την ασθένεια». Κλείνοντας, υπογράμμισε πως «η πρόληψη, ο έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές».
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε επίσης και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο Στέλλα Κυριακίδου η οποία ευχαρίστησε τη Europa Donna Κύπρου για τις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες προσπάθειες που καταβάλλει για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και για την επιμονή στην ανάγκη εξειδίκευσης και παρακολούθησης των κατευθυντήριων γραμμών που ορίζονται από τα διεθνή πρότυπα.
Εuropa Donna Κύπρου και AstroBank, καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες και να περπατήσουν, μαζί, για ΟΛΕΣ τις γυναίκες τις ζωής τους.

-
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', Λευκωσία
07 Οκτωβρίου 2017
Σχετικά
Καρναβάλια 2026 στη Λάρνακα: Η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση επιστρέφει
Ο Δήμος Λάρνακας καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στη γιορτή χρώματος, μουσικής και κεφιού την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.
Carnival of Hearts: Ένα συναρπαστικό τριήμερο καρναβαλικής διασκέδασης, στο Cap St Georges Hotel & Resort
Κλείστε τώρα τη διαμονή σας και ζήστε την εμπειρία του τριημέρου στο μέγιστο
Το μεγαλύτερο ιταλικό τσίρκο "Atmosphere" έφτασε στην Κύπρο
Στη Λεμεσό (φώτα Λινόπετρας) – ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε!
Week Agenda: 12 υπέροχες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, σινεμά, συναυλίες, γαστρονομία και εμπειρίες που κάνουν τις μέρες (και τις νύχτες) μας πιο ενδιαφέρουσες
Η ανακοίνωση για την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση της Λεμεσού
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Θέλεις να τρέξεις κι εσύ στον ιστορικότερο μαραθώνιο της Κύπρου;
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στη Λίμνη Παραλιμνίου
Πάμε για παρατήρηση πουλιών και εξερεύνηση της φύσης στην όμορφη Λίμνη Παραλιμνίου
Καθαρά Δευτέρα στη φάρμα με τα γαϊδουράκια
Μια μέρα γεμάτη παράδοση και χαρά για μικρούς και μεγάλους!
Weekend Agenda: 15 λόγοι να βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Η ατζέντα του ΣΚ γεμίζει με παραστάσεις, συναυλίες και στιγμές που αξίζει να ζήσεις
Η Ήρα Κατσούδα επιστρέφει στην Κύπρο με "Όμορφες σκέψεις"
Η πιο ώριμη και η πιο ανώριμη δουλειά της, όπως δηλώνει η ίδια περήφανα.
Η Λευκωσία ετοιμάζεται για τη μεγάλη JOEY Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αγλαντζιάς
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις