Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2017
Ο Νικολά Σαλ, επικεφαλής της κουζίνας του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι ανακηρύχθηκε «Σεφ της χρονιάς» για το 2017 από τους επαγγελματίες της γαστρονομίας, σύμφωνα με το περιοδικό Le Chef που διοργάνωσε τον διαγωνισμό.
Το πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε εκ νέου τις πύλες του τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης, απέσπασε διπλή διάκριση φέτος για την μαγειρική και για την υψηλή ζαχαροπλαστική του, καθώς ο σεφ ζαχαροπλαστικές Φρανσουά Περέ έλαβε τον τίτλο του «Πατισιέ της χρονιάς».
Ο Νικολά Σαλ, που διαδέχτηκε τον Michel Roth στο Ritz, είδε να βραβεύονται τα δύο εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας του πεντάστερου ξενοδοχείου, το «Le Jardin de l'Espadon» με ένα αστέρι Michelin και το «La Table de l'Espadon» με δύο αστέρια, από την τελευταία έκδοση της βίβλου της γαστρονομίας.
Το βραβείο του «Σομελιέ της χρονιάς» δόθηκε στον Λουντοβίκ Ναμύρ, του βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν εστιατορίου «Flocons de Sel» στη Μεζέβ της Άνω Σαβοΐας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Ο Frederic Kaiser του εστιατορίου «Epicure» στο ξενοδοχείο Bristol στο Παρίσι πήρε το «Βραβείο καλύτερης εξυπηρέτησης».
Οι διακρίσεις αυτές δόθηκαν κατά τη διάρκεια της 31ης τελετής απονομής των βραβείων του περιοδικού Le Chef, μιας ετήσιας συνάντησης στην οποία παρίσταται πάντα η πλειονότητα της γαλλικής γαστρονομίας.
Ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε το 1987 και τιμά τις τέσσερις προσωπικότητες που διακρίθηκαν για την αριστεία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η καθεμιά στον τομέα της.
Τα βραβεία δόθηκαν έπειτα από ψηφοφορία στην οποία μετείχαν 6.000 επαγγελματίες (όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin), σεφ της υψηλής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, οινοχόοι και μετρ εστιατορίων.
Σχετικά

Πλούσιο μπουφέ την Πρωτομαγιά σε 7 εστιατόρια σε πόλεις και χωριά
Εφτά καλά εστιατόρια που ξέρουν από καλό μπουφέ και φιλοξενία

Ένα νέο στέκι στη Λευκωσία παντρεύει την κυπριακή σχάρα με παραδοσιακές περσικές γεύσεις
Η νέα άφιξη της πρωτεύουσας θα μας μαγειρεύει περσική κουζίνα


Μία από τις πιο νόστιμες αλυσίδες πίτσας, βγαίνει αύριο ξανά στον δρόμο
Mάθε πού θα κάνει τις επόμενές του στάσεις

15 εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρια και θαλασσινά την αργία της Πρωτομαγιάς
Η αργία της 1ης Μαΐου θα μας βρει με μαλάκια και γευστικά πιάτα θαλασσινών στο τραπέζι μας

Grand opening για το νέο μπεργκεράδικο της Λάρνακας με δωρεάν μπέργκερ και ποτά
Μία νέα πρόταση για τους φίλους του καλού μπέργκερ

Οι Dudes φτιάχνουν αλύπητα burgers στη νέα άφιξη της πόλης
Ένα νέο μπεργεράδικο μόλις άνοιξε και μας συστήνεται

Στάση για φαγητό σε 15 εστιατόρια και ταβέρνες με μοναδική θέα την Πρωτομαγιά
Νόστιμο φαγητό και θέα που θα λατρέψεις

Η νέα ψησταριά της Λευκωσίας ξέρει από μαμαδίστικα μαγειρευτά και φτιάχνει νόστιμα πιάτα ημέρας
Μία καινούργια πρόταση για ποιοτικό, σπιτικό φαγητό για όλη την οικογένεια


Μάθαμε πού ανοίγει η PHC το επόμενο εστιατόριο του Jamie Oliver
To επόμενο επιχειρηματικό βήμα της κυπριακής αλυσίδας

Το Street Food Party που αγαπήσαμε επιστρέφει την Πρωτομαγιά
Με νόστιμο φαγητό, άφθονο ποτό και ξεσηκωτική μουσική από DJ!