Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017
Το «Έγκλημα και τιμωρία» είναι ένα αστυνομικό θρίλερ, με κοινωνικές, πολιτικές, φιλοσοφικές και θρησκευτικές προεκτάσεις και αποτελεί την πρώτη από τις μεγάλες μυθιστορηματικές συνθέσεις του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και δίκαια θεωρείται ένα από τα κλασσικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το έργο κάνει πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου στο Θέατρο Διόνυσος.

Πρόκειται για μια θλιβερή και μελαγχολική ιστορία, που ταξιδεύει τον θεατή στα σκοτάδια ενός εγκληματικού και εξαθλιωμένου μυαλού και παρουσιάζει την ψυχή ενός ανθρώπου, που διακατέχεται συγχρόνως από το καλό και το κακό, χωρίς να μπορεί να ξεφύγει από τη συνείδησή του.
Όλοι οι ήρωες, ο τραγικός Ρασκόλνικοφ, ο σατανικός Πορφύρη Πετρόβιτς, η μαρτυρική Σόνια, ο πιστός Ραζουμίχιν, ο τυπικός Ζαμιότοβ , ο φιλότιμος γουναράς Γιούρι, ο αθώος μπογιατζής Νικολάι και οι άλλοι, όλοι τους αιώνιοι ανθρώπινοι τύποι, στέκονται μπροστά μας, είτε έξαλλοι είτε θλιμμένοι, είτε σαρκαστικοί, και δε μας εγκαταλείπει η παρουσία τους ποτέ.

Σε Σκηνοθεσία - Απόδοση - Δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Ιορδανίδη
Σκηνικά: Άντη Παρτζίλη, Κοστούμια: Μαρίζας Παρτζίλη, Μουσική: Χριστίνας Γεωργίου, Φωτισμούς: Καρολίνας Σπύρου, Videoart: Άλκη Σδούγκου, Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Σωτηρίου, Β' Βοηθός σκηνοθέτη: Εύρος Βασιλείου, Βοηθός επιμέλειας ήχου: Κωνσταντίνος Δημητρίου, Φωτογραφίες παράστασης: Χρήστος Θεοδωρίδης.
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ανδρέας Τσουρής (Πορφύρη Πετρόβιτς, ανακριτής), Γιώργος Αναγιωτός (Ροντιόν Ρομάνοβιτς Ρασκόλνικοφ), Νίκη Δραγούμη (Σόνια Μαρμελάντοβα, πόρνη), Χριστόδουλος Μαρτάς (Αλεξάντρ Γρηγόριεβιτς Ζαμιότοβ, βοηθός ανακριτή), Γιώργος Κυριάκου (Ντμίτρι Ραζουμίχιν, φίλος του Ρασκόλνικοφ), Θανάσης Δρακόπουλος (Γιούρι, γουναράς & Φύλακας), Εύρος Βασιλείου (Πελάτης της Σόνια & Νικολάϊ Ντεμέντιεφ, μπογιατζής). Επίσης στην παράσταση ακούγεται η φωνή της Δέσποινας Μπεμπεδέλη ( Αλιόνα Ιβάνοβνα ) και του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου (Αστυνομικός).
-
Θέατρο Διόνυσος
20 Οκτωβρίου 2017
Σχετικά
«Βρες τρόπους να καθυστερήσουμε τη νύχτα» με τους Σαλώμη Ιεροπούλου και Σάββα Σάββα επί σκηνής
Ποίηση που δεν λέγεται μόνο με λέξεις...
Σ’ εσάς που με ακούτε: Η παράσταση της Λούλας Αναγνωστάκη έκανε πρεμιέρα
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Ο τόπος εν οι άνθρωποι: Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια μνήμης, φαντασίας & συλλογικής ταυτότητας στα χωριά
Μια συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την Επιτροπή Πολιτισμού Ορεινών περιοχών Τροόδους και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων.
Αυτή είναι η καλοκαιρινή παραγωγή 2026 του ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2026 τον Ίωνα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Η θεατρική παράσταση "Τούλα" στο ARTos House στη Λευκωσία
Το έργο Τούλα ακολουθεί την εξέλιξη της εικαστικού Τούλας Λιασή ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη
15 θεατρικές παραστάσεις που κάνουν τον Φεβρουάριο τον πιο θεατρικό μήνα της χρονιάς
Από σύγχρονα ελληνικά έργα και διεθνείς επιτυχίες μέχρι πολιτικό θέατρο, κωμωδία και δυνατούς μονολόγους, η σκηνή της Κύπρου γεμίζει ιστορίες, φωνές και συγκινήσεις.
"Η κοιμωμένη του Χαλεπά" ζωντανεύει ξανά από το Θέατρο Ανεμώνα
Η παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει, σε Σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο!
«Μιαν Βολάν…» σε κυπριακή διάλεκτο και πρωτότυπη μουσική
Θεατρική παράσταση, λαϊκή παράδοση-θρίλερ της Νίτσας Θαλασσινού
«Η αγάπη μόνο δεν αρκεί»
Είδαμε την παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου από το Θέατρο Δέντρο
Η Nicosia For Art και το National Theatre Live παρουσιάζουν την κινηματογραφική προβολή της παράστασης “Dr. Strangelove” του Stanley Kubrick
Η παράσταση “Dr. Strangelove” θεωρείται μία από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών
"Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον ΘΟΚ - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Παραστάσεις από 6 Φεβρουαρίου