Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2017
Έχει όνομα εμπνευσμένο φυσικά από τον παλιό μύλο του χωριού αφού λέγεται Νερόμυλος και βρίσκεται στο Πέρα Πεδί της Λεμεσού. Εδώ, πρόκειται να απολαύσεις ένα μείγμα κυπριακής κουζίνας και καρβουνομαγειρέματα με επιρροές από τη μακρινή Τσεχία και τη Σλοβακία, αφού το έτερον ήμισυ του ιδιοκτήτη κατάγεται από την εν λόγω χώρα της βόρειας Ευρώπης.
Τα ψηλά δέντρα φροντίζουν το καλοκαίρι να δώσουν μια ξεχωριστή, δροσερή ατμόσφαιρα, ενώ το τζάκι του σε προφυλάσσει από το κρύο του χειμώνα. Τρόπαια των κυνηγετικών εξορμήσεων του Χρύση στα δάση της Τσεχίας και της Σλοβακίας είναι τα δέρματα και τα κεφάλια των ελαφιών που στολίζουν τον τοίχο και το μπαρ. Τρόπαια που σε παροτρύνουν να τολμήσεις να δοκιμάσεις τις παραδοσιακές συνταγές για κυνήγι της Γαβριέλας που ηγείται της κουζίνας.
Το προτιμούν Κύπριοι και ξένοι που συνήθως περιηγούνται στα ορεινά μας θέρετρα, αφού βρίσκεται σε μια κεντρική τοποθεσία. Η μυρωδιά του goulash από ελάφι χάιδευε τα ρουθούνια μου, ενώ είχα παραγγείλει αγριογούρουνο. Ήταν νόστιμα, με το απαραίτητο κύμινο, πάπρικα και τα άλλα μυρωδικά τους.
Καλοκαίρι γεύθηκα και την πέστροφα (ήταν όπως ακριβώς σε προϊδέαζε η μυρωδιά της, καλοψημένη και φρέσκια). Η κουζίνα προσφέρει κλασικά πιάτα και καρβουνομεζέδες, όλα με τσεχοσλοβάκικο τουίστ. Τα ‘άπαιχτα’ όμως είναι τα αγριογούρουνα και τα ελάφια τη χειμερινή περίοδο.
Δυο άτομα πληρώσαμε €55 με τοπικό κρασί και €40 με δύο τσέχικες μπίρες. Προσφέρεται η φημισμένη τσέχικη μπίρα Pilsner Urquell. Στα μείον, η περιορισμένη κάβα ως προς το κρασί αλλά τα εμφιαλωμένα του τοπικού οινοποιείου ικανοποιούν τους κονεσέρ.
Σχετικά

Δύο βραδιές στην Κύπρο φωτισμένες με αστέρια Michelin
Ο Chef Θάνος Φέσκος, κάτοχος δύο αστεριών Michelin, συναντά τον επίσης βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Chef Παύλο Κυριάκη

Το Jamie’s Italian στη Λευκωσία παρουσιάζει: Wine Gathering με το Οινοποιείο Zambartas
Mια ευχάριστη συνάντηση με επίκεντρο το κυπριακό κρασί

Το Olio (από το Σάββατο) μπαίνει... σε νέα εποχή!
Το Olio υπόσχεται ένα μοναδικό dining experience... με νέο μενού υπογεγραμμένο από τον σεφ Νίκο Ψηλό, νέα εικόνα και ελληνικούς ρυθμούς

Ανοίγει σήμερα το νέο, πολυαναμενόμενο all day στέκι της Στασικράτους
Μια φρέσκια άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας φέρνει μαζί της εκλεκτό καφέ, μεσογειακές γεύσεις, after work drinks και lounge βραδιές με κρασί και signature cocktails

Τον Πατρικό ξεσηκώνεται από την Τερσεφάνου και προσγειώνεται στη Λευκωσία
Για ένα μόνο βράδυ, στήνουν την κουζίνα τους στο δρομάκι της Τρικούπη και ετοιμάζουν 4 ξεχωριστά πιάτα

AMANO Kitchen Bar - Νέα γαστρονομική εποχή με τον Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλο ως Consultant & Culinary Director
Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία.

Το Φαρμακείον της Φανερωμένης είναι η νέα… “θεραπευτική” στάση για καφέ και ποτό στην πόλη
Ένα νέο café bar με ιστορία, έρχεται να δώσει στην περιοχή της Φανερωμένης γεύση, άρωμα και νέα αίσθηση!

A Night of New Tastes: Το αγαπημένο εστιατόριο Akakiko μας σύστησε τις νέες προσθήκες του μενού σε ένα ξεχωριστό gathering
Μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο Akakiko του Hilton Nicosia

Μάθαμε πότε ανοίγει το Khora, το νέο ελληνικό εστιατόριο της πρωτεύουσας
Το νέο εστιατόριο της Λευκωσίας, δέχεται ήδη κρατήσεις

Pinolo: Επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά το Pasta Week!
Από 20 έως 26 Οκτωβρίου, το αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο Pinolo, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με ένα sharing menu που σε ταξιδεύει στην καρδιά της Ιταλίας!

Πομιλορού: Η νέα γευστική «απογείωση» στην πόλη!
Το νέο ψητοπωλείο–μαγειρείο φέρνει τις παραδοσιακές συνταγές στην πόρτα σου μέσω Foody — ζεστές, αυθεντικές και φτιαγμένες με μεράκι.

Γνωστή κυπριακή εταιρεία δημιούργησε την Σοκολάτα Μελομακάρονο
Ένα γλυκό αφιέρωμα στην ελληνική κληρονομιά και στη δεξιοτεχνία της χειροποίητης σοκολάτας