Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2017
Ο πιανίστας Mario Dias από την Βραζιλία, θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ για σόλο πιάνο, αφιερωμένο στα 120 χρόνια από την γέννηση του Βραζιλιάνου συνθέτη Francisco Mignone, μιας από τις σημαντικότερες φιγούρες της Βραζιλιάνικης κλασικής μουσικής, την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20.30. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα 12 Street Corner βαλς του συνθέτη.
Ο Mario Dias γεννήθηκε στη Βραζιλία και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο πιάνο σε μικρή ηλικία. Ουσιαστικά αυτοδίδαχτος, στην ηλικία των 16 άρχισε μαθήματα με τον δάσκαλο πιάνου και οργανοπαίχτη Jorge Preiss. Μετά από ένα χρόνο άρχισε να παρουσιάζεται μπροστά σε κοινό. Στα 19 του άρχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Santa Catarina της Florianopolis, όπου παρακολούθησε μαθήματα από την Ione Urbano Sant' Anna (πρώην μαθήτρια της of Magda Tagliaferro). Μετέπειτα συνέχισε τις σπουδές του για τέσσερα χρόνια με τον γνωστό Βραζιλιάνο πιανίστα και συνθέτη Alberto Heller. Έχει οργανώσει και παρουσιάσει με επιτυχία ρεσιτάλ σε δίαφορες πόλεις της Βραζιλίας (Aracaju, Itajaí, Joinville και Florianopolis) παρουσιάζοντας μουσική του Brahms, Liszt, Chopin, Debussy και διαφόρων άλλων.
-
Τεχνόπολις20
01 Σεπτεμβρίου 2017
Σχετικά

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική

H Γλυκερία επί σκηνής στην Κύπρο μαζί με 200 κιθάρες
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια

Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου με την Τόνια Ιωάννου και τον Ρομπέρτας Γκροντ
Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου παρουσιάζουν σε Λευκωσία και Λάρνακα η Τόνια Ιωάννου και ο Ρομπέρτας Γκροντ.

Στο νοσοκομείο ο Κάρλος Σαντάνα
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση του στο Τέξας
