Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2017
Το φεστιβάλ Φέγγαρος επανέρχεται δυναμικά για έβδομη χρονιά, αφοσιωμένο για ακόμη μια φορά στο μοναδικό του στόχο, την άρτια παρουσίαση φρέσκιας αυθεντικής μουσικής από όλο τον κόσμο. Κρατώντας σαν φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του χωριού Κάτω Δρυς, το οποίο έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ και τους θαμώνες του τα τελευταία χρόνια, το φεστιβάλ εκτυλίσσεται σε τρεις μέρες και τρεις ξεχωριστές σκηνές, από τις 3 μέχρι τις 5 Αυγούστου. Το Field Stage, το Village Stage και το Church Stage, θα φιλοξενήσουν πέραν των 35 σχημάτων και καλλιτεχνών από Κύπρο, Ελλάδα, Αμερική, Ιταλία, Κουβέιτ, Νίγηρα, Ισραήλ, Αυστραλία και Αγγλία, σε ένα line-up το οποίο επιδεικνύει την πολυδιάστατη και ασυμβίβαστη εκλεκτικότητα της διοργάνωσης. Παράλληλα δρώμενα θα φιλοξενηθούν και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του χωριού.

Η πρώτη ημέρα του Φέγγαρου - για πρώτη φορά, Πέμπτη - θα ξεκινήσει δυναμικά το τριήμερο προσανατολισμένη προς την ψυχεδελική, progressive, indie και stoner rock, καθώς και τη τζαζ μουσική. Στο Field Stage θα ανεβούν εξαιρετικές μπάντες της ροκ από την Ελλάδα, όπως οι Villagers of Ioannina City, Acid Baby Jesus και Ηoly Monitor, ενώ το Village Stage θα φιλοξενήσει τους indie Happyness από Αγγλία, τους jazz-funk Datfunk από Αθήνα, το τζαζ γκρουπ του μοναδικού Αlexi David από τη Νέα Υόρκη και θα κλείσει με τους σινεματικούς Sancho 003.

Την Παρασκευή το κοινό θα ταξιδέψει με εξωτικούς ήχους, αφού οι σκηνές του φεστιβάλ θα καταληφθούν από τα μουσικά 'παντρέματα' της κρητικής παράδοσης με την αμερικανική ροκ από τους Xylouris White, τους βαλκανικούς / gypsy ήχους των Baildsa και το σύγχρονο ρεμπέτικο των Πλήρη Nτάξει από τη Θεσσαλονίκη, το μεσογειακό ροκ των Ouzo Bazooka από το Τελ-Αβίβ και το σόλο σετ του Paolo Angeli με την μοναδική custom-made κιθάρα του, από τη Σαρδηνία. Αποκορύφωμα της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ θα αποτελέσει η εμφάνιση του διεθνούς φήμης αστέρα της World Music Bombino από το Νίγηρα, που θα φέρει μαζί του τους ήχους της φυλής Touareg της αφρικανικής ερήμου.

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα αποτελέσει την κορύφωση της πολυμορφικότητάς του, αφού στις σκηνές του θα ανέβει η καταπληκτική χορωδία της Μαρίνας Σάττη & Fonεs, το τρίο του Πέτρου Μάλαμα και οι Jan Van από Ελλάδα, o πολύ ιδιαίτερος τραγουδοποιός αραβικής/φολκ Υousif Yaseen από το Κουβέιτ, αλλά και για πρώτη φορά στο Φέγγαρο οι αγαπημένοι κύπριοι Monsieur Doumani. Tο πολυαναμενόμενο όνομα του φεστιβάλ, o Fantastic Negrito από το Oakland της Καλιφόρνια, λίγους μήνες αφού κέρδισε βραβείο Grammy, θα επισκεφθεί τον Κάτω Δρυ για να κλείσει το Field Stage του φεστιβάλ με μία εκρηκτική ζωντανή εμφάνιση. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στο Village Stage με ηλεκτρονικά dance ηχόχρωματα από τους Κid Flicks, τη Spivak και το Dj set του Sofronis.
Kαθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα τρέχουν DJ sets, radio shows, live links, και παράλληλα δρώμενα σε διάφορες γωνιές του χωριού, δωρεάν κατασκήνωση για κατόχους εισιτηρίων, μπαρ και φαγητό.
Πληροφορίες/Πρόγραμμα: www.fengaros.com
Εισιτήρια: €20 Μονοήμερο / €36 Τριήμερο (προπώληση μέχρι 1η Αυγ. - www.festapa.com/louvana)
-
Κάτω Δρυς
03 Αυγούστου - 05 Αυγούστου 2017
Σχετικά
Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος (και) στη Λάρνακα
Ανακοινώθηκε και δεύτερο "Μέτρημα" στην Κύπρο
Πασχαλινές συναυλίες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με το «Requiem» του Τζον Ράτερ
Το «Requiem» του Ράτερ ξεδιπλώνεται σε επτά μέρη
The Model: Αυτή η χώρα θα νικήσει στη Eurovision 2026 – Ποιες θα βρεθούν στην πρώτη 5άδα
Οι προβλέψεις που προκαλούν μια μικρή ανησυχία...
Η Κατερίνα Στανίση στην Κύπρο για ένα βράδυ
Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια σε ένα live που δεν πρέπει να χάσεις
Ο Σωκράτης Σινόπουλος στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο μουσικοσυνθέτης θα είναι καλεσμένος σε δύο δράσεις οι οποίες είναι ανοικτές τόσο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όσο και για το ευρύ κοινό
Οι 12+1 δυνατές συναυλίες που δεν θέλεις με τίποτα να χάσεις
Ένας οδηγός για όλα τα σημαντικά λάιβ που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα
Η Σελίν Ντιόν κάνει comeback στη σκηνή με συναυλίες στο Παρίσι
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η διάσημη τραγουδίστρια αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών το φθινόπωρο, στην La Défense Arena.
Η Μαριώ στη Λευκωσία, στο Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκη, σε ένα γλέντι από καρδιάς
Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ θα μας ταξιδέψει με τραγούδια – διαμάντια
Sold out η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργύρου στη Λευκωσία
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ανεβαίνει στη σκηνή για ένα βράδυ που αναμένεται να μείνει αξέχαστο
Από FF.C μέχρι ΛΕΞ: Η ελληνική hip hop σκηνή επιστρέφει δυνατά στο Neverland
Το Neverland Rock Bar ροκάρει παρέα με τον ράπερ Άγραφο βίβλο