Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2017
H Kύπρος υποδέχεται τη διάσημη Ισπανίδα τραγουδίστρια Luz Kasal, η οποία θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, έχοντας στο πλευρό της μια ομάδα 5 σπουδαίων σολίστ και ερμηνεύοντας τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον έρωτα μαζί με άλλα αγαπημένα μπολερό, τανγκό και φλαμένκο.
Σας χαρακτηρίζουν 'Ντίβα της Ιβηρικής'. Ανεξάρτητα με το αν αποδέχεστε ή όχι το χαρακτηρισμό αυτό, ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας ντίβας της μουσικής κατά την άποψή σας;
'Το δέχομαι ως κομπλιμέντο, αλλά θέλω να πιστεύω, ότι δεν το πίστεψα ποτέ. Μια ντίβα, όπως και κάθε καλλιτέχνης, αποτελεί παράδειγμα ή καθοδηγητή για τους άλλους, καθώς διευκολύνει και εμπλουτίζει διάφορες πτυχές της ζωής τους'.
Πόσο εύκολη είναι η συνύπαρξη της υψηλής αισθητικής με την αυθεντική λαϊκότητα και της αυθεντικής τέχνης με τη μαζική ανταπόκριση του κοινού; Τι προϋποθέτει αυτή η συνύπαρξη;
'Από την αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας, το 1980, γνώμονας στη δουλειά μου ήταν πάντοτε η τιμιότητα. Δίνω στο κοινό αυτό, που θέλω να εκφράσω εκείνη τη στιγμή, με τον πιο αγνό και φυσικό τρόπο. Νομίζω, ότι ο κόσμος εκτιμά και δίνει αξία στη στάση αυτή'.
Ερμηνεύετε pop και ροκ μπαλάντες, bolero, tango, flamenco και blues. Τελικά, η μουσική είναι μία;
'Χρησιμοποιώ διάφορα είδη μουσικής, για να εκφράσω διαφορετικά αισθήματα και συναισθήματα. Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου σε ποια κατηγορία θα με κατατάξουν'.
Αν εξαιρέσουμε τα θρυλικά 'Piensa en mi' (Να με σκέφτεσαι) και 'Un Ano de Amor' (Ένας χρόνος αγάπης), ποια άλλα τραγούδια θα λέγατε, πως αποτελούν τα πιο αντιπροσωπευτικά της πορείας σας; Ποια 3 τραγούδια θα βάζατε σε κάποιον να ακούσει, που θέλει να γνωρίσει τη μουσική σας.
'Θα έλεγα το κομμάτι "No me importa nada" (Δε με νοιάζει τίποτα), που αποτελεί ύμνο για πολλές γυναίκες, το κομμάτι "Negra sombra" (Μαύρη σκιά), που εκφράζει πολύ ωραία την ψυχή της Γαλικίας, της περιοχής όπου γεννήθηκα, αλλά και το κομμάτι "Lo eres todo" (Είσαι τα πάντα), το οποίο εκφράζει υπέροχα τη σημασία, που μπορεί να έχει η αγάπη στη ζωή μας'.
Μεταξύ άλλων, έχετε κερδίσει το φημισμένο βραβείο 'Goya'. Ουσιαστικά, όμως, ποιο είναι το μεγαλύτερο βραβείο, που πήρατε μέχρι σήμερα σε σχέση με την Τέχνη σας;
'Το χειροκρότημα, με το οποίο με υποδέχεται κάθε βράδυ το κοινό, είναι ένα τεράστιο βραβείο. Πέρα απ' αυτό, η κάθε διάκριση, που λαμβάνω σε κάθε πόλη ή χώρα, είναι για μένα ένα απρόσμενο δώρο'.
Αυτή είναι η πρώτη φορά, που επισκέπτεστε την Κύπρο. Από αυτά, που έχετε ακούσει και διαβάσει, πώς φαντάζεστε το νησί;
'Αγαπώ την ιστορία των αρχαίων και κλασσικών χρόνων, επομένως το ότι θα έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι σε μια χώρα με τόση ιστορία, μπορώ να υποθέσω, ότι θα είναι μια μοναδική ευκαιρία, για να μάθω περισσότερα για την Αφροδίτη και να απολαύσω τα ίχνη τόσων πολιτισμών'.
-
Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου
29 Ιουλίου 2017
Σχετικά

Έρχεται μία οικογενειακή συναυλία με "Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ"
Με αφήγηση του αγαπημένου παραμυθιού, ζωντανή μουσική και 100μελή χορωδία

TYGA: Η Αθήνα υποδέχεται ξανά τον παγκόσμιο hip-hop σούπερ σταρ
Το απόλυτο urban show της χρονιάς!

«Μνήμες και Όνειρα»: Μία συναυλία της Έλενας Χατζηαυξέντη για έναν κόσμο δίκαιο, ελεύθερο και ειρηνικό
Ένα ταξίδι μνήμης και ονείρων που συνδυάζει μουσική, ποίηση και αφήγηση

Επιπλέον συναυλία για το αφιέρωμα Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη στην Λευκωσία
Sold out η πρώτη ημερομηνία για τα 20χρονα του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας αλλά και 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Στέλιος Διονυσίου έρχεται για μια μοναδική συναυλία στην πλατεία
Mια βραδιά με τον σπουδαίο λαϊκό ερμηνευτή

Μουσική βραδιά με τον Μίρο Ευαγγελίδη, τον Ανδρέα Παράσχο και τον Ρολάνδη Λαζίδη
Μια βραδιά γεμάτη γνωστές μελωδίες και αγαπημένες φωνές

Ο Χρήστος Δάντης τραγουδά στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου στη Κύπρο
Μια μουσική βραδιά με ρυθμό, φαγητό και προσφορά, αφιερωμένη στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου

Αλλαγή ημερομηνίας για τη συναυλία με Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα, Καζούλη και Παπαδόπουλο
Το live των 4 Ροκκάδων μεταφέρεται

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο, Live Stage στην Παλαιά Ελιά
Η Παλαιά Ελιά συνεχίζει να είναι το αγαπημένο σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις, ζεστή ατμόσφαιρα και μουσική που μένει αξέχαστη

Αλλαγή ημερομηνίας για την συναυλία του Sicario στην Κύπρο
Νέα ημερομηνία για το live του καλλιτέχνη

"ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Από το Παρίσι στην Αθήνα" με την Βάκια Σταύρου
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου για ένα μοναδικό κονσέρτο
