Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2017
Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας διοργανώνει και φέτος, κατά το τριήμερο 3-5 Ιουλίου 2017 το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας.
Ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, τραγούδι, γαστρονομία και έκθεση κυπριακών επαγγελμάτων. Ένα Φεστιβάλ το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε καλοκαίρι και έχει γίνει θεσμός να διοργανώνεται το τριήμερο που ξεκινά από την πρώτη Δευτέρα κάθε χρόνου.
Με το Παραδοσιακό Φεστιβάλ ο Δήμος Σωτήρας στοχεύει στην ανάδειξη των στοιχείων της λαϊκής κληρονομιάς της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό η κεντρική εκδήλωση της παραδοσιακής βραδιάς πραγματοποιείται στην πλατεία της Σωτήρας σε ένα χώρο ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο των σημαντικής αξίας εκκλησιαστικών μνημείων της Σωτήρας, τον ναό του Αγίου Γεωργίου, σημερινό εκκλησιαστικό μουσείο, τον νεότερο και τον παλαιό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος του 5ου μ.Χ. αιώνα στον οποίο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες από το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου.
Το πρόγραμμα
Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του τριήμερου Παραδοσιακού Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου το 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τραγουδιού στο Κηποθέατρο του Δήμου Σωτήρας στο οποίο συμμετέχουν οι Χορωδίες του Δήμου Σωτήρας, του Δήμου Λακατάμιας, του Δήμου Ιδαλίου, του Δήμου Αραδίππου, της Κοινότητας Αυγόρου και ο «Ευαγόρας» Αμμοχώστου.
Τρίτη 4 Ιουλίου 2017
Κατά την κεντρική εκδήλωση παραδοσιακής βραδιάς στις 4 Ιουλίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Προσκυνητές», έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, και γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη. Την εκδήλωση θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος της τηλεόρασης του SIGMA, Γαβριέλλα Ζάρτηλα.
Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
Κατά την τελετή λήξης του 6ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό αμφιθέατρο του Δήμου Σωτήρας στην περιοχή της Αγίας Θέκλας το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με χορευτικά σχήματα από την επαρχία Αμμοχώστου. Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας, Χορευτικός Όμιλος Δήμου Σωτήρας, Αντιναρκωτικό Σχολείο Λιοπετρίου «Φάρος Ζωής», Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανάδυση» Παραλιμνίου, Χορευτικός Όμιλος Κέντρου Νεότητας Σωτήρας, Χορευτικός Όμιλος «Άχνα» Κέντρων Νέων Δάσους Άχνας, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00.
Είσοδος δωρεάν
Το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.
Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Ράδιο Πρώτο και η ιστοσελίδα SotiraNews.com

Πληροφορίες: 23821416
Σχετικά
H Ανδρομάχη τραγουδά (για καλό σκοπό) στη Λευκωσία
Στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτυ που οργανώνει το House of Angels by Maria Gonata
Καλωσορίσατε στο Cap Bohème, το πρώτο Signature Dinner Show στο Club του Cap St Georges Hotel & Resort
Ξεκινήστε τη βραδιά με σαμπάνια, καθώς το Club ζωντανεύει
Χριστούγεννα στην Ορμήδεια 2025: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Αυτή την Κυριακή, το χωριό γεμίζει με φως, μουσική και γιορτινή διάθεση!
1ο Paralimni Christmas Shopping Festival: Όλα όσα θα συμβούν το Σάββατο στο Παραλίμνι
Ολόκληρη η αγορά του Παραλιμνίου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο Christmas Open Mall και μας καλεί να το ανακαλύψουμε κάνοντας τις αγορές μας και στηρίζοντας την τοπική αγορά
Δωρεάν κρασί κ.ά. στην «Πλατεία Χριστουγέννων» στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς
Η πλατεία μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο χαρά, δράσεις και γιορτινή διάθεση!
Ο Κάθηκας, για ένα διήμερο, θα κερνά (τοπικό) κρασί στην πλατεία
Χριστουγεννιάτικη Κρασοκαζάνυξη στην Κάθηκα, με τη σύμπραξη τριών οινοποιείων
"Το Σπίτι των Ξωτικών" θα στηθεί στο Πραστείο Κελλακίου
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Eudaimonia Festive Edition στο Οινοποιείο Τσιάκκα
Η πιο κομψή, ζεστή και γιορτινή συνάντηση του Δεκεμβρίου – μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Christmas Fest στον Άγιο Δομέτιο με μουσικές, τραγούδια και φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μία μέρα γιορτής για μικρούς και μεγάλους
H Τερσεφάνου ετοιμάζεται να φωταγωγήσει τις γειτονιές της με συναυλία και κεράσματα
Ο Κύπριος Τραγουδιστής Χρίστος Τελεβάντος, πρόκειται να πλαισιώσει την εκδήλωση
Όλα όσα θα γίνουν στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Δήμου Στροβόλου στο Πάρκο Ακρόπολης
Ένα διήμερο γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Η «Σταχτοπούτα» του Προκόφιεφ ζωντανεύει στη σκηνή από το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας
Με περισσότερους από 65 ταλαντούχους νέους χορευτές, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά