Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2017
Μια επιχείρηση στο χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας, έφτιαξε κάτι τόσο μοναδικό και ιδιαίτερο που αναστάτωσε τον ουρανίσκο μας και έκανε τα σάλια μας να τρέξουν!
Ο λόγος για τα Μελισσοκομεία Χειμώνα που λανσάρουν ένα έδεσμα τόσο εύκολο στην παρασκευή αλλά τόσο κυπριακό, εντυπωσιακό και λαχταριστό!
Ο λόγος για τον παλουζέ μελιού!
Μια συνταγή που έχει ως βάση της το μέλι -φυσικά, αφού φτιάχνεται από μια επιχείρηση που ασχολείται κατά βάση της με το μέλι- και συστατικά όπως το νερό και το αλεύρι, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν και διάφορα αρωματικά, όπως μαστίχα ή βανίλια!
Πέρα από τη γεύση, εντυπωσιάζει και η εμφάνιση, μια που το γλυκό για να ολοκληρωθεί, γαρνίρεται με κορυδόψιχα!
Ο παλουζές μελιού δεν διατίθεται προς πώληση σε μαγαζιά, μπορείτε όμως να τον ζητήσετε από το εργοστάσιο της Μελισσοκομείας Χειμώνα!
Σημείωσε ότι το γλυκό αυτό προσφέρθηκε στο 1ο Φεστιβάλ μελιού και Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 18 του μήνα στην Οδού. Ανάμεσα σε άλλα, στο φεστιβάλ στον πάγκο της Μελισσοκομείας Χειμώνας μπορούσε κανείς να βρει μελένιες δημιουργίες, όπως πίτες με μέλι, σαπούνια με βάση το μέλι, κηραλοιφές, μέλι, γύρη, βασιλικό πόλτο και κυρήθρα με μέλι!
Η εν λόγω επιχείρηση επίσης, μπορεί να σου ετοιμάσει μελένιες μπομπονιέρες για βάφτιση ή γάμο.
Πληρ. 99201632.
Μια επιχείρηση με ιστορία χρόνων
Οι ρίζες των μελισσοκομικών προϊόντων «ΧΕΙΜΩΝΑ» ξεκινούν από τις αρχές της δεκαετίας του '40. Αφετηρία τα 6 τζιβέρκια που ο παππούς μας, Αγαθάγγελος Χειμώνας, προμηθεύτηκε για οικογενειακή χρήση. Από εκεί και πέρα η ενασχόληση με την μελισσοκομία είναι συνεχής και αδιάλειπτη για την οικογένεια Χειμώνα. Από το 1960 τα 6 τζιβέρκια γίνονται 15 κυψέλες και μετά η ασχολία της οικογένειας εισέρχεται σταδιακά σε επαγγελματική τροχιά.
Μετά την Τούρκικη Εισβολή, η 2η γενιά ξεκινά την προσπάθεια τυποποίησης των μελισσοκομικών προϊόντων και την πώλησή τους πλέον σε όλη την Κύπρο. Ο παππούς Αγαθάγγελος παραδίδει τις 6 κυψέλες στον υιό του Κώστα Χειμώνα, ο οποίος στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Φιλίππου. Οι δύο τους με σκληρή και επίπονη δουλεία πολλαπλασιάζουν κατά πολύ τον πληθυσμό των μελισσιών και κατ` επέκταση θέτουν και τις πρώτες γερές βάσεις για επαγγελματική παραγωγή, εμφιάλωση και προμήθειας αγνού μελιού στην κυπριακή αγορά με πρώτη εμπορική ονομασία «Η Εξοχική Οδού», τιμώντας την κοινότητα καταγωγής τους.
Από τα τέλη του 2014 η 3η γενιά της οικογενείας Χειμώνα, μπαίνει δυναμικά στην επιχείρηση. Αφού πρώτα τα 9 παιδιά του Κώστα Χειμώνα αρχίζουν να ασχολούνται επαγγελματικά περί της μελισσοκομίας, αρχίζοντας από την ανέγερση σύγχρονων εγκαταστάσεων της εταιρίας, καθώς επίσης και τον εξοπλισμός τους με υπερσύχρονα μηχανήματα, έτσι ώστε η ποιότητα και η υγειονομική ασφάλεια των μελισσοκομικών προϊόντων «ΧΕΙΜΩΝΑ» να διασφαλίζεται στο απόλυτο.
Το μεράκι του παππού η εμπειρία του πατέρα και η επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία των παιδιών επέτρεψαν στην Μελισσοκομική εταιρία «ΧΕΙΜΩΝΑ» εκτός από το γνήσιο μέλι της, να αυξήσει τα μελισσοκομικά της προϊόντα. Έτσι σήμερα η εταιρία παράγει και εμπορεύεται άριστης ποιότητας μέλι, κηρήθρα με μέλι, γύρι, βασιλικό πολτό, πρόπολη και κηραλοιφές.
Τρεις γενιές της οικογένειας Χειμώνα συνδυάζοντας την γνώση, την πείρα και το μεράκι καταφέρνουν να παράγουν μια σειρά μελισσοκομικών προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με πραγματική κυπριακή γεύση.
Σχετικά

Η Κύπρος στο ποτήρι: Εργαστήρι γευσιγνωσίας κυπριακού κρασιού στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Mε οδηγό τη συγγραφέα και εκπαιδεύτρια Φλωρεντία Κυθραιώτου

Πατέρας και γιος έκαναν ένα χωριό της Λεμεσού προορισμό για πίτσα
Ένα μοναδικό στο είδος του food truck, που λέγεται ab ovo, φέρνει στον χώρο σου την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού

Δημοφιλές ταβερνάκι της Λευκωσίας "πύρωσε" ξανά τους φούρνους του για το πρώτο οφτό της σεζόν
Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού

Ταβερνείο Το Ιστορικόν: To success story ενός δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας (Podcast)
O Κύπρος Πολυκάρπου μοιράζεται στο 6ο επεισόδιο των "The Tasty Stories" όλα εκείνα τα μυστικά της δικής του επιτυχημένης πορείας μέσα από το δημοφιλές ταβερνείο του Αγίου Δομετίου

Η παγωταρία Pahit Ice στην Αγία Νάπα μετακομίζει σε νέα, ανανεωμένη τοποθεσία
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

Πρωινός καφές πλάι στο κύμα σε αγαπημένα στέκια της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
20 επιλογές που είναι must αυτό το καλοκαίρι

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί παγκόσμια έλλειψη φυστικιών
Οι παγκόσμιες τιμές των πυρήνων εκτοξεύονται κατά ένα τρίτο

20 νόστιμα εστιατόρια για μεσημέρι Κυριακής στο βουνό
Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ στο Παρίσι
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, διάσημο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρειο προάστιο του Παρισιού

Το La Petite Maison υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτι
Το πολυβραβευμένο LPM γιορτάζει την άφιξη της νέας σεζόν με το επίσημο opening του μαγευτικού εξωτερικού χώρου του και με ένα εντυπωσιακό πάρτι στις 26 Απριλίου!

Επιστροφή στις πιο όμορφες αυλές της πόλης
Βγαίνουμε στις δροσερές αυλές για καλό φαγητό με την παρέα